Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a férjem. Közvetlen...

Meghalt a férjem. Közvetlen utána kiderült hogy szeretője volt már egy ideje. Hogy lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés

Voltak persze gondjaink, de én nem láttam hatalmasaknak. Összességében szépen éltünk, jó volt hozzám, én is hozzá.

Erre nem elég hogy elvesztettem, kiderült, hogy csalt egy ideje, és állítólag készült elhagyni. Nem tudom feldolgozni, az én elmémben a kedves, szerető férjem képe él, aki iszonyúan hiányzik, erre kiderült, hogy nem is olyan volt mint hittem...20 év után nem ismertem? Gondoljak arra hogy elárult, úgy könnyebb elengednem? Vagy mit tegyek? Nincs bennem igazi harag, csak a szomorúság...

2021. márc. 23. 15:02
 31/96 anonim ***** válasza:
86%
A házastársi vagyonközösségben gondolom a hitel, a tartozàs is közösnek számít.
2021. márc. 23. 16:16
 32/96 anonim ***** válasza:
55%

29!

Csak szólok, házasság alatt vagyonközösség van, ergo a férj önmaga nem tudott adósságot csinálni, együtt hozták össze. A vagyont is.

2021. márc. 23. 16:18
 33/96 anonim ***** válasza:
12%

31!

Bizony. De nem is csak a férj hozta össze.

2021. márc. 23. 16:19
 34/96 anonim ***** válasza:
56%
#30 hát én is ezt mondom!!! attól hogy neked nem kell esetleg ráfizetni (mert úgy tényleg nem lehet örökölni), az örökségből attól még az ki lesz fizetve, így az örökösök elesnek az örökség egy részétől (ha nem az összestől)!
2021. márc. 23. 16:19
 35/96 A kérdező kommentje:
Kezdtek túlzásba esni. Amit felvettünk hitelt, nekem kell rendezni. Igen ketten vettük fel csak mondjuk nem mindegy hogy ketten vagy egymagad fizeted majd vissza. De nem ez a fő problémám. Bár ennyi bajom lenne, de boldog is lennék!
2021. márc. 23. 16:27
 36/96 anonim ***** válasza:
32%
#35 ja sokkal jobb szülőknél vagy a híd alatt leélni az életedet ;) ez a leghülyébb érv, már ne is haragudj. sajnos olyan gazdasági helyzet van ma a világban hogy az egyszeri ember az egyszeri fizetésével csak hitelből tud nagyobb kiadásokat finanszírozni. ha te össze tudsz spórolni egy kocsira, házra, akkor szerencsés vagy, örülj neki. a többség viszont sajnos nem tudja ezt megtenni.
2021. márc. 23. 16:30
 37/96 anonim ***** válasza:
74%
tök mindegy milyen hitel, nem is én hoztam fel az egész hitel témát, akármi másból is lehet az az adósság, de az akkor is adósság, és örökölhető
2021. márc. 23. 16:35
 38/96 anonim ***** válasza:
51%

"Nem vagyok büszke rá", de nekem is volt egy több éves kapcsolatom.

Igaz, egyik oldalon sem hazudoztam, titkolóztam. Csak egy dologban, a barátnőm nevében.

Ha közben meghalok, ez akkor sem derült volna ki.

3 év után éppen az ő érdekében szakítottam vele, ami a mai napig fáj...

Fél év után férjhez ment mondhatnám a "hasonmásomhoz". Ennek viszont örülök. Normális családi élete van két gyerekkel.

2021. márc. 23. 16:43
 39/96 anonim ***** válasza:
35%

Adósságról is le lehet mondani, ahogy minden örökségről. Az örökös mérlegelhet, hogy megéri e. Pl van még 2 év lakáshitel, de a végén az övé a Budai ingatlan is, akkor nem csak adósságot örököl az illető, hanem ingatlant is.

Ha viszont csak felhalmozott az örökhagyó egy rakás adósságot, de nincs semmi, ami ezzel szemben értéket képviselne, akkor lemondhat az örökségről. Tehát csak adósságot ilyen értelemben nem "kell" örökölni. Az pedig nem csak adósság, ahol az adóssággal szemben áll valami érték is, legyen az kocsi, ház vagy akár egy hitelre vett telefon.

2021. márc. 23. 16:56
 40/96 Savlekotő ***** válasza:
14%
Igen utolsó mert ti nők ártatlan bárányok vagytok azért derül ki minden második gyerekről h nem az az apja akivel elhitetitek,kettő amíg egyik ágat ami jobban keres meg nem fogtátok,nem eresztitek el a régit.. --
2021. márc. 23. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!