Meghalt a férjem. Közvetlen utána kiderült hogy szeretője volt már egy ideje. Hogy lehet ezt feldolgozni?
Voltak persze gondjaink, de én nem láttam hatalmasaknak. Összességében szépen éltünk, jó volt hozzám, én is hozzá.
Erre nem elég hogy elvesztettem, kiderült, hogy csalt egy ideje, és állítólag készült elhagyni. Nem tudom feldolgozni, az én elmémben a kedves, szerető férjem képe él, aki iszonyúan hiányzik, erre kiderült, hogy nem is olyan volt mint hittem...20 év után nem ismertem? Gondoljak arra hogy elárult, úgy könnyebb elengednem? Vagy mit tegyek? Nincs bennem igazi harag, csak a szomorúság...
29!
Csak szólok, házasság alatt vagyonközösség van, ergo a férj önmaga nem tudott adósságot csinálni, együtt hozták össze. A vagyont is.
31!
Bizony. De nem is csak a férj hozta össze.
"Nem vagyok büszke rá", de nekem is volt egy több éves kapcsolatom.
Igaz, egyik oldalon sem hazudoztam, titkolóztam. Csak egy dologban, a barátnőm nevében.
Ha közben meghalok, ez akkor sem derült volna ki.
3 év után éppen az ő érdekében szakítottam vele, ami a mai napig fáj...
Fél év után férjhez ment mondhatnám a "hasonmásomhoz". Ennek viszont örülök. Normális családi élete van két gyerekkel.
Adósságról is le lehet mondani, ahogy minden örökségről. Az örökös mérlegelhet, hogy megéri e. Pl van még 2 év lakáshitel, de a végén az övé a Budai ingatlan is, akkor nem csak adósságot örököl az illető, hanem ingatlant is.
Ha viszont csak felhalmozott az örökhagyó egy rakás adósságot, de nincs semmi, ami ezzel szemben értéket képviselne, akkor lemondhat az örökségről. Tehát csak adósságot ilyen értelemben nem "kell" örökölni. Az pedig nem csak adósság, ahol az adóssággal szemben áll valami érték is, legyen az kocsi, ház vagy akár egy hitelre vett telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!