Minek házasodnak/illetve vállalnak gyereket az emberek,ha utána ,úgy is csak a szenvedés jön?
Én viszont vagyok olyan optimista, hogy azt mondjam, hogy a legtöbb nő, aki gyermeket vállal nem bánja meg. Maximum nem szül még egyet, de akit már megszült őt semmiképpen sem bánta meg.
Vannak olyan emberek, akik természetükből adódóan nem alkalmasak szülőnek, és nem is kell annak lenniük, Isten ments! Csak amikor az ilyen emberek próbálják bemagyarázni a szülőknek, hogy mennyire szar a gyerekvállalás, na azért ott van egy kis bibi. Nem mondom, hogy próbálják ki, mert annak egy szerencsétlen, lelki zavarokkal küzdő kisgyerek inná meg a levét, csak ne szóljanak be olyan témában, amihez nem értenek!
Én sem kezdek el okoskodni a vezetésről, mert nincsen jogosítványom. Hiába van körülöttem 1000+1 autóvezető ember, látom hogy milyen és hogyan működik, de nem érte hozzá!
28.-as!
Leírnád, hogy hol volt ebben a közhely? Leírtam rengeteg negatívumot, leírtam, hogy ez nem csak habos álom, sok a szívás benne, de ettől még megéri és hoztam ellenpéldát hogy miért jó dolog ez mégis.
Akkor lenne rózsaszín habos közhely, ha csak a pozitív dolgokat mondtam volna.
Gondolom nincs gyermeked, de mi lenne ha egy picit belegondolnál abba, hogy talán igaz, amit írok. Tudod ha sok ember állít valamit, az nem feltétlen lesz közhely, hanem néha-néha inkább igazság ;)
Hát úgy tűnik tényleg az én családom van megzavarodva, de soha életemben nem tudnék olyat mondani a gyerekemnek hogy megbántam hogy megszülettél. Szerencsére nincs így, de ha így lenne se mondanám azt.
Vajon mekkora lelki törést szenved az a gyerek, akinek ezt mondják a szülei? Nem az lenne a cél, hogy a gyermekünket neveljük, terelgessük és támogassuk? Mélységesen sajnálom azokat, akiknek ilyen mondatokat kellett meghallgatniuk...
Nem kell hazudni, de szerinted mit érsz el vele, ha ezt elmondod a gyerekednek? Mi a célod, amiért ezt mondod neki?
Meg mi az, hogy a környezetük nyomására? Valaki fegyvert tartott a fejedhez, hogy már pedig 9 hónap múlva neked fel kell mutatnod egy gyereket?
Ezt annak, aki szerint a gyerekeseknek a gyerektelenek tolják azt, mennyire szívás a gyerekvállalás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
2 kommentem is az anyaság nehézségeiről szólt, csak utána hozzátettem, hogy mik a szép oldalai és hogy miért éri meg. Szerinted én akkor a "rózsaszín szappanorperás oldaláról" beszéltem? :D
Érdekelne, hogyha a női felmenőid mind mondták a lányaiknak, hogy ne szüljenek gyereket, akkor miért szültek mégis?
Elhiszem, hogy meg lehet bánni, ez tény. De én azt gondolom, hogy azért a nagy átlag mégsem így gondolja. Nagyon sajnálom, hogy neked ilyeneket mondtak, elhiszem, hogy rosszul esett, nem egy támogató közeg áll melletted az biztos.
Hát nem tudom, nem gondolnám, hogy valaki pont az én névtelen, vadidegen kommentem miatt szülne egy gyereket, pláne hogy már leírtam, hogy nem való mindenkinek egy gyerek, és ezzel semmi baj nincsen.
Megkérlek, hogyha szeretnéd folytatni ezt a társalgást, akkor kérlek olvasd vissza az eddigi kommentjeimet, mert folyamatosan olyat írsz, amit én már kifejtettem egyszer.
Számomra annyira bizar néha ez az oldal. Felnőtt embereket itt tényleg meglep, hogy nem mindenki ért egyet és gondolkodik ugyanúgy ilyen fontos témákról? Itt is, de még egy csomó más kategóriában is egy csomóan úgy írnak, mintha minden ember (férfi/nő) egyforma lenne és csak egy igazság létezne.
Vannak, akik életében tényleg létezik a nagy szerelem, akiknek tényleg azzal teljesül be az életük, hogy gyermekük születik és bizony bármekkora filmes klisé is valóban vannak, akik boldogan élnek, amíg meg nem halnak vagy legalábbis megközelítőleg addig... és bizony az élet nem igazságos vannak, akik két hét után válnak, vannak, akik utálják a saját gyerekeküket, sőt olyanok is vannak, akik mindent és mindenkit utálnak. Az élet nem fair. Attól, hogy neked csodás nem biztos, hogy mindenkinek az és attól, hogy neked vacak még másnak lehet jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!