Mindenki annyira jól él csak nekem kell már a kaján is spórolni?
Félreértés ne essék nem sajnálom vagy irigylem csak olyan rossz érzés,hogy bárhova megyek ezt látom. Szeretnék mindent megadni a gyerekeknek de nem mindig jön össze amit szeretnének és az nagyon bánt.
A rezsin nem tudunk mit spórolni, fix díjasok így a kaján kell és már egyre nehezebb mert minden drágul.
Be kell adni iskolai dologra is 5000ret csak így beírják , nekem annak a pénznek jobb helye lenne a kaja pénzből adjam oda ?!! Nehéz mindenképpen bocsánat h panaszkodásnak tűnt aki szintén nincs Olyan jó anyagi helyzetbe írhatnánk egymásnak tippeket
Pont így, kívülállókkal össze lehet hasonlítani a villanyszámlát, ki mennyit fizet. És lehet kiderül, hogy van olyan nagyfogyasztótok, amit jóval kisebb fogyasztásúra lehet cserélni.
Vagy például a melegvíz bojlerről megy, akkor érdemes vízkőteleníteni, jóval kisebb lesz a fogyasztása.
Vagy mennyit fizetsz internetre, tévére? Mert én tavaly ilyenkor nyírbáltam meg az összes tévé, telefon net számlámat, mert összeadva 25 ezer forintot fizettem mindenre. Igaz, két hétig jártam utána, és nem volt egyszerű lemondani az előzőeket, de 4500 ft-ra sikerül letornáznom úgy, hogy maradt a net és a mobilelőfizetés kapacitás. Digire váltottunk mobilban is, 1000 ft/mobil előfizetés, ebbe benne van 30 giga net.
De egy csomó ilyen apróságon lehet spórolni, tételesen át kell nézni a költségeket, és megnézni, van-e alternatívája.
Mi ugyan nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, de megdöbbentő, hogy az ember mennyi pénzt tud havi szinten elcseszni kajára.
Rendszeresen elkövettem azt a hibát, hogy ha láttam valamin hogy akciós, akkor megvettem, mert gondoltam jó lesz az még valamire. Nyilván jó is volt később, de akkor az adott hónapban jelentős többletköltséggel járt.
Én is rászoktam arra, hogy csak szigorúan azt veszem meg, ami a heti kajához kell. Nasit eddig se nagyon vettem, mert nem vagyunk nassolósak.
Ezzel elég sokat tudtam spórolni.
A zöldséget már megtermeljük magunknak a kertben, ennek nem csak anyagi okai vannak, igazából ez egyfajta hobbi is lett nálunk.
Ha nem kertesben laksz, tavasszal te is rakhatsz a teraszra (ha van) paradicsomot és paprikát is, nekünk tavaly annyi lett, hogy nem győztük elajándékozni, lecsó is lett belőle és savanyítottunk is.
Plusz a maradék gyümölcsöt és zöldséget az egyik kolléganőmtől vesszük jóval a bolti ár alatt és sokkal szebb, finomabb, nem rohad meg 2 nap múlva.
Én ilyenkor hidegben sokféle levest főzök, mert a férjem szereti, plusz baromi olcsó is. Most épp borsólevest csináltam, az Intersparban 250 forint volt a mirelit borsó, vettem hozzá 4 db répát és szaggattam hozzá 1 tojásból nokedlit.
De a tökfőzelék sem egy összeg, a mirelit tökön kívül kell bele 2 dl tejföl. Ott van még a krumplifőzelék, a krumplis tészta vagy a paprikás krumpli. Én speciel mindet nagyon szeretem és olcsó kaják is.
Szintén a Spar/Interspar-ban szokott az előfordulni, hogy a 2 nap múlva lejáró húsokat párszáz forintért meg lehet venni. Akkor is be szoktam vásárolni, a fagyasztóban eláll.
A pulykamellet most 400 forintért vettem/fél kg (2 csomaggal) és 2 napra megvan belőle a kaja.
Ha a gyerekek kólát szeretnének, akkor azt lehet kapni az Aldiban is olcsóbban.
41 Okés félreértettem bocsi.
A villany szerintem sok nekünk a villanybojlert lehet vizkőteleníteni kell ezt majd mondom páromnak.
Néha nem értem miért ennyi a számla ezen kívül van egy 1 hűtő 1 mikró 1 tv mobilok feltöltősek.
A net ~ 5000Ft ba kerül nekünk.
A közös költséget én borzasztóan sokallom 8500Ft....
42 Köszi igen sokat el lehet cseszni rá, nasit nem veszek hanem ha úgy van sutok sokkal olcsóbb és több kijön belőle.
Valamint ezeket a rosszindulatú kommenteket nem értem , most tudok mit tenni? Legyek időutazó és menjek vissza több mint 3 évet , hogy ne legyen gyerek?
Az akkori életszínvonal lenne most is, egy szavam sem volna. Sokkal könnyebb volt !!
48 Én nem hivatalosan dolgozom, tehát nincs semmilyen adókedvezmény vagy plusz dolog.Csak ezt találtam ami összeegyeztető a gyerekekkel, hiába van végzettségem.
Tudtam , hogy valaki bele fog kötni , a gyerekeknek is van édesség vagy süti csak általában én készítem így olcsóbb és sokszor finomabb is, mint a bolti.
Nem alkoholista a párom, néha megiszik egy sört filmezés közben, otthon, nem egy egy kocsmázó részeges ember!
Ha nektek 50 a rezsi nemtudom hol élhettek, tényleg nem kötekedés,de beszélek ismerősökkel rokonokkal és kb senkinek nem ennyi....talán garzonban.
Állandó fix kiadás a lakást is fizetni kell, de ahogy néztem még mindig olcsóbb mint egy albérlet....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!