Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki annyira jól él csak...

Mindenki annyira jól él csak nekem kell már a kaján is spórolni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék nem sajnálom vagy irigylem csak olyan rossz érzés,hogy bárhova megyek ezt látom. Szeretnék mindent megadni a gyerekeknek de nem mindig jön össze amit szeretnének és az nagyon bánt.

A rezsin nem tudunk mit spórolni, fix díjasok így a kaján kell és már egyre nehezebb mert minden drágul.

Be kell adni iskolai dologra is 5000ret csak így beírják , nekem annak a pénznek jobb helye lenne a kaja pénzből adjam oda ?!! Nehéz mindenképpen bocsánat h panaszkodásnak tűnt aki szintén nincs Olyan jó anyagi helyzetbe írhatnánk egymásnak tippeket

2021. jan. 28. 09:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/109 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk lakáshitel stb. mellett szerencsére nem kell ennyire fogni a pénzt, de mi pl. próbálunk egészségesen élni (úgy ahogy :D), és mi nem iszunk szénsavasat, egyáltalán. Csak azért van itthon kóla, hogy ha a szüleim jönnek, mert ők azt szeretik... Magunk miatt nem veszünk üdítőt meg semmit. Teát iszunk, nyáron citromot csavarunk a vízbe, egyébként pedig csak sima vizet iszunk. Előző lakásban folyton vettük az ásványvizet, iszonyat mennyi műanyag hulladék volt tőle, úgyhogy áttértünk a szűrőkancsós megoldásra, ami tökjó volt. Elköltöztünk, itt finom a csapvíz, így most csapvizet iszunk. Szerintem jó sokat spórolunk ezen, hogy havonta veszünk egy kólát, meg egy Sió gyümilevet, hogy hátha betéved valaki. Mikor az első gyerekek jöttek hozzánk a fiunkhoz (új település, új ház, új iskola, új gyerekek, barátok), kérték a szénsavas üdcsit, meg mindent, mondtuk, hogy nálunk nincs sajnos. :'D Aranyosak, most már azt kérdezik, hogy kaphatunk vizet? És otthon is több vizet isznak most már, érdekes. Chipset csak én eszem, abból nem adok le :D de a gyerek azt se eszik, ezt szokta meg. Mogyorót esznek inkább az apjával...

Több napra főzök én is, betárazok a fagyasztóba és onnan kapom elő a dolgokat. Lidl, aldi és penny olyan jó árakon ad mindenfélét, hogy ott szoktunk többnyire vásárolni, meg sparban van pár dolog, ami miatt oda járunk. Péksüteményeket már nem veszünk, mert én nem ehetek sajnos ilyen bolti sütikéket, de fura mód így a gyerkőc és a férjem sem kér sose, hiába tehetné a kosárba. Úgyhogy mi ilyeneken spórolunk leginkább, hús az nagyon fogy, nagyon szeretik a húst. :D De a kertben most már volt tavaly paradicsomunk, répa, karfiol stb, fűszerkertem is lett, így már ezekre sem költünk.

Drukkolok egy jobb állásért, több fizetésért, nekem is volt, hogy anno ki kellett számolni a pénzt hó végén, de utáltam... Világválság idején. Hol ezt az ékszerem adtam el, hol azt. :D Ételre mindig volt pénz, abból a minőséget nem adtuk lejjebb soha, legfeljebb gyalog jártam dolgozni, nem vettem bérletet, a telefonból is legkisebb csomag, magunkon spóroltunk. A gyerek ovis volt még akkor, nem vett észre semmit abból, hogy számolgatjuk a pénzt. :D Már 12 éves, de tudja, hogy nem lehet szórni a pénzt. Tudja h spórolunk, akkor is ha telik rá. Mert megszoktuk a spórolást. Belénk égett. Mindig van mire gyűjteni, félretenni, ki tudja mi lesz később. Remélem a tavasz új reményt hoz nálatok, és egy jobb korszakot. :)

2021. jan. 28. 10:16
 22/109 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van egy kisebb spar, ahol gyakorlatilag mindig van kiárusított dolog, tejtermék, hús stb. Mert kevesebben járnak oda (3 spar van 2 km-en belül) hátha van nálatok is ilyen mellőzött bolt.

Nem tudom mekkora mértékű a spórolás, de ha annyira nem lenne pénzem csak akkor vennék húst, ha ilyen helyen leáraznák, és abból is pörkölt félét csinálnék jó sok szafttal. Amúgy meg főzelékek, tészták olcsók. Ha te sütsz magatoknak pl kenyeret az is számít. Én még a palacsintát is úgy csináltam, hogy csak vízzel öntöttem fel.

2021. jan. 28. 10:17
 23/109 anonim ***** válasza:
91%

20!

A fő pénzkereső azt jelenti, az ő munkabére a legmagasabb. A fő emelett arra is utal, hogy van másik kereső is....

2021. jan. 28. 10:17
 24/109 A kérdező kommentje:

Borsod megye Miskolc. Én nem keresek jól, hiába végeztem GYES alatt egy másik okj-t is , vagy nem vesznek fel, vagy lehetetlen munkaidőben lenne. Most amit dolgozom nem szakmám és nem is hivatalos, de a semmitől több.

A lakáson van hitel igen, de még kevesebb a hitel mintha albérletben élnénk annyira felment az albérletek árai is.

2021. jan. 28. 10:18
 25/109 A kérdező kommentje:

20 Én is dolgozom, előző hozzászólásban irtam le.

21 22 Köszi a tippeket én amiatt bánom a kólát mert más gyerekek azt isznak és emiatt ők is kérnék.

Ha egészséges ha nem rossz ha csak ők maradnak ki valamiből.

23 Köszi , igen is dolgozom.

2021. jan. 28. 10:21
 26/109 anonim ***** válasza:
31%

En nem elek Magyarorszagon ugyhogy nem tudom most mennyi penz ami eleg egy csaladnak de Magyarorszagon nottem fel ugy, hogy a szuleim nem kerestek jol sosem.

Apam kicsivel tobb mint minimaltbert kapott, anyam minimalberen volt, hitel nem volt viszont apam sok penzt elivott.

Ennek ellenere mindig volt kaja az asztalon, szamlak is ki volt fizetve, mindig volt a csaladban egy hasznalt auto, jellemzoen jo oreg auto.

Igaz, sporolt penzuk sosem volt de mi 2-en vagyunk testverek es mindig volt mit enni, mindig volt ruhank, sose kellett kolcsonkerniuk penzt.

Nezd at mire mennyit koltesz egy honapban, amikor vasarolsz akkor a blokkot tedd felre, barmit is veszel. Az nem lehet hogy te es a parod is dolgozik es megsem eleg a penz. Irtad hogy van vegzettseged, igy szakmai letminimumot kell kapj legalabb, igy ha ketten megkapjatok akkor netto 250 felett hazavisztek egyutt.

2021. jan. 28. 12:12
 27/109 A kérdező kommentje:

26 Ha nem itt elsz nem vagy képben a jelenlegi helyzetről, igen van szakmám de nem abban dolgozom hanem nem hivatalosan , ezt találtam ami a gyerekekkel összeegyeztethető.

Hitel a lakáson van de mondom kevesebb mint egy lakbér lenne.

Mostanában szabadultak el vagy fel ev egy éve az árak nagyon....

2021. jan. 28. 12:15
 28/109 anonim ***** válasza:
93%

Én megértem, hogy borzasztó rossz a helyzet, de tényleg azon rugózol, hogy a gyerek nem ihat kólát, pedig más gyerek iszik? Na ne már!

Persze értem, a lényeg azon van, hogy nem tudod megadni neki, amit szeretnének, de minden gyerek sok dolgot szeretne, amit nem kaphat meg. Meg kell tanulniuk, hogy ha az a kérdés, hogy tudtok-e enni, akkor fel se merül, hogy ne csapvizet igyanak.

Én a helyetekben keresnék egy másik várost, ahol mindketten tudtok normálisan dolgozni akár váltott műszakban is, hogy mindig legyen valaki, aki intézi a gyerekek dolgait.

2021. jan. 28. 12:31
 29/109 A kérdező kommentje:

28 Itt nem a kola a lényeg nem kell belekötni, írhattam volna másik példát is hanem hogy Nemtudok nekik mindent megvenni amit és esetleg más megkap.... és ez rossz nekik h más gyerek megkapja.

Más varosban csak mégdrágábban lenne lakás akkor semmivel nem lennénk elorebb ettől több kölcsönnel már elsullyednénk a sz.rban.

Oké de kivel lennék váltott műszakban? Párom nem műszakban van hanem fel 7 kor indul és változó mikor er haza van hogy 5 óra van hogy 7. Ez attól fugg hol dolgoznak és milyen a munka.

Ovis és iskolás mellett meg vagyok kötve ebből a szempontból.

2021. jan. 28. 12:36
 30/109 A kérdező kommentje:

Már én is gondoltam rengeteg opciót de más varosban ami ugymond jobb csak mégdrágább az ingatlan.

Ha meg falun vennénk amivel olcsóbb ott elmenne a bérletekre amit ezzel megspórolunk.

2021. jan. 28. 12:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!