Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól tettem, h ezt mondtam,...

Jól tettem, h ezt mondtam, vagy ez azért mégiscsak elég durva volt?

Figyelt kérdés

Mamámnak volt egy vidéki háza,amit nemrég eladott 8,5 millióért. Mikor még árulta akkor fennhangon mondogatta h ha sikerül eladni akkor minden unokájának ad 100.000 Ft-ot belőle. Így egyformán mert mindegyiket egyformán szereti.velem együtt 4 unokája van. Én,és a tesóm,meg 2 kisebb unokatestvérünk.(ÉN: 18,tesóm: 23,kisebbek: 5 és 9 évesek)

Sikerült neki eladni ,ezért összehívta a rokonságot,volt nagy eszem iszom,éás oda adta a borítékokat is. Elötte mondta h ezt nekünk adja,mert nagyon szeret minket,és persze mindenkinek egyformán adott-ezt nagyon kihangsúlyozta.

Mikor mentünk el tesómmal és már a buszmegállóba voltunk,megnéztük h mennyi van a borítékba. tesómnak 100.000Ft,nekem meg 15.000ft.

na akkor fogtam, magam,és visszamentem. Oda adtam mamámnak a borítéko9t és megköszöntem h egyformán szeret minket,meg mondtam neki h ezt a kis pénzt inkább tegye el,és vegyen magának vmit-de persze elég gúnyosan mondtam. Meg azt is mondtam h engem most látott utoljára.

Nagyon megsértődtem ez miatt rá,mert oké tudtam h nem igazán preferál,párszor már bebizonyította,de azért ez nagyon undorító húzás volt tőle. Pedig aztán én vagyok az a hülye,aki rendszeresen látogatta,meg segített neki a kertben,hegyen,meg ahol épp tudtam.

Szóval ez az előzmény,az ami miatt történt a kérdésem feltettem.

A mamám hívott h menjek el vele a hegyre,jól jönne a segítségem. Én azt mondtam neki a telefonba,h majd azok az unokái elmennek akiket egyformán szeret,meg h megmondtam h engem el lehet felejteni,és letettem a telefont.

Késöbb tesóm mondta h mama nagyon sírt,mert nagyon megbántottam h nem segítek neki.

Most kicsit bűntudatom van,h így beszéltem vele

2010. aug. 10. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy le leszek pontozva, de sztem tök jogos volt, amit tettél. Attól még, hogy vki a családtagod, attól nem feltétlen kell tisztelni, ha közben ő sem tisztel téged, és nem viselkedik veled normális módon. Aztán meg ki akar használni téged, és amikor te vagy olyan karakán srác/csaj, hogy megmondod a magadét, akkor a tipikus bőgős-önsajnáltatós módszerrel próbál meg bűntudatot kelteni benned meg a tesódat ellened hangolni. Igggggen "etikus" megoldás tőle. És nem is azért sírt, mert megbánta a dolgokat, hanem azért, mert nem mentél le segíteni...
2010. aug. 10. 13:44
 32/78 anonim ***** válasza:
64%

Azt egyik rokon se kérdezte meg tőle, ha miért osztotta el a pénzt különböző mértékben?

Csak Te kaptál kevesebbet, vagy a kicsik is?

2010. aug. 10. 13:44
 33/78 A kérdező kommentje:

a másik keresztanyám az elöbb hívott h miért készítem így ki a mamát,és miért nem megyek segít5eni neki,mikor nem a mama tehet róla h nem fogadtam el a 100.000Ft-ot,mert a mama elmondta h nekem is annyit adott,csak én vmiért neki álltam hazudozni mert én akartam több pénzt kapni :S Pfff...

Pedig mind a két keresztanyám ott volt amikor elmondtam h mi volt aza balhé,h vissza adtama borítékot,és a másiknak el is mondta h miért adott nekem csak annyit :S most meg engem akar hazugnak és pénzéhesnek beállítani?

pedig már majdnem elmentem a hegyre,mert mégiscsak a mamám...

De ezek után még csaka temetésére se megyek el! nem is vagyok rá kiváncsi,ugyse mondaná el nekem ha megkérdezném mivel érdemeltem ki ezt,h miért ilyen bunkó

2010. aug. 10. 13:48
 34/78 A kérdező kommentje:

mindenki más 100.000Ft-ot kapott.

kicsit elöbb irtam h az egyik keresztanyám megkérdezte a mamámat h tudta e h nekem kevesebbet adott,mire azt válaszolta h igen,de nem tudott nekem már többet adni.(vagyis nem akart,mert a vidéki házból a többi ami maradt ott a bankba,és az majd a gyereki örökségéhez fog tartozni,addig csak kamatozzon)

2010. aug. 10. 13:49
 35/78 anonim ***** válasza:
11%
Részben igazad van!Abban hogy nem kellett volna mondania hogy egyformán szeret mert ez nem azt mutatja.De azért ez durva hogy többet nem mész hozzá a pénz miatt! Persze 15E 100E-hez képest elég kevés, de ne legyél már hálátlan! elhiszem h rosszul esett de ez túlzás.És ha neked nem kell ez a "kevés"pénz nyugottan belecsusztathatod az én zsebembe mert én elfogadnám.Nekem kb életembe 1X volt ennyi pénz a kezemben egyszerre(nem vagyunk csórók, csak sose gyűlt össze ennyi).Szóval ha 1-2 hónapig hanyagolod oké, de h örökre az már elég gáz..kis pénzéhségre utal..:S
2010. aug. 10. 13:50
 36/78 anonim ***** válasza:
81%
Nem értek egyet az előttem szólóval. Itt nem arról volt szó hogy mennyi pénzt kapott, hanem hogy hazudott, manipulálta a testvérét, kihasználta, és másoknak hazugságot adott elő, beállította a Kérdezőt egy pénzéhes k*csögnek...
2010. aug. 10. 14:04
 37/78 A kérdező kommentje:

ezzel a mutatványával kifejezte h ki mennyit ér neki,és tudom h a szeretet mércéje nem a pénz,de ez akkor is gusztustalan húzás volt tőle. Főleg az h még engem akar a pénzéhesnek beállítani.Pedig aztán én voltam az aki mindig segített neki,és akkor ezek után ezt kapom? Olyan megalázó :( :S

De az egyik keresztanyámnak meg bevalotta az igazat,a másiknak meg elkezdett hazudozni,és most én vagyk a rossz,meg a bunkó,aki soha nem segít ha baj van

2010. aug. 10. 14:12
 38/78 anonim ***** válasza:
76%

Ez így még durvább és itt tényleg nem az összeg nagyságáról van szó. Még mindig nincs számomra válasz ARRA kérdésre, miért nem EGYFORMÁN adott a 4 unokának pénzt, mert az nem indok, hogy neked már nem jutott elég, hiszen nem létezik olyan összeg, amit ne lehetne igazságosan 4 felé osztani.

Ha pl nekem van 3 almám és 4 unokám, akkor 4 felé vágom az almákat és mindegyik kap 3 gerezdet, ez kb ennyire egyszerű, de nem csinálok olyat, hogy 3-nak adok, aztán elkezdek nekik sutyorogni, hogy ne szóljanak a negyediknek...

A mamád erre adjon magyarázatot a kedves ítélkező rokonoknak, hogy miért tett különbséget az unokái között?

2010. aug. 10. 14:25
 39/78 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon is igazad volt!

Nerm vagy már gyerek, mint a kisebbek hogy elég 15 ezer, aki mindig segített rajta!

Az én mamám is ilyen, nekem sosem küldött mikuslás csomat, pedig mindig mi segítünk rajta, de azok akik lese sza*ják azok mindig kapnak.

2010. aug. 10. 14:36
 40/78 anonim ***** válasza:
66%

13:50es, nincs igazad, nem arról van szó hogy kevesli az összeget, hanem arról, hogy a bánásmódot nem fogadja el. Ha pénzéhes lett volna, akkor nem adja vissza a 15öt nem?

Mondta volna azt, hogy már csak ennyit tudok adni, pont. Vagy azt, hogy ez az én pénzem, én döntöm el kinek mennyit adok, neked ennyit, a másiknak annyit.

De az,hogy hazudik a másik szemébe az gusztustalan.

2010. aug. 10. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!