Jól tettem, h ezt mondtam, vagy ez azért mégiscsak elég durva volt?
Mamámnak volt egy vidéki háza,amit nemrég eladott 8,5 millióért. Mikor még árulta akkor fennhangon mondogatta h ha sikerül eladni akkor minden unokájának ad 100.000 Ft-ot belőle. Így egyformán mert mindegyiket egyformán szereti.velem együtt 4 unokája van. Én,és a tesóm,meg 2 kisebb unokatestvérünk.(ÉN: 18,tesóm: 23,kisebbek: 5 és 9 évesek)
Sikerült neki eladni ,ezért összehívta a rokonságot,volt nagy eszem iszom,éás oda adta a borítékokat is. Elötte mondta h ezt nekünk adja,mert nagyon szeret minket,és persze mindenkinek egyformán adott-ezt nagyon kihangsúlyozta.
Mikor mentünk el tesómmal és már a buszmegállóba voltunk,megnéztük h mennyi van a borítékba. tesómnak 100.000Ft,nekem meg 15.000ft.
na akkor fogtam, magam,és visszamentem. Oda adtam mamámnak a borítéko9t és megköszöntem h egyformán szeret minket,meg mondtam neki h ezt a kis pénzt inkább tegye el,és vegyen magának vmit-de persze elég gúnyosan mondtam. Meg azt is mondtam h engem most látott utoljára.
Nagyon megsértődtem ez miatt rá,mert oké tudtam h nem igazán preferál,párszor már bebizonyította,de azért ez nagyon undorító húzás volt tőle. Pedig aztán én vagyok az a hülye,aki rendszeresen látogatta,meg segített neki a kertben,hegyen,meg ahol épp tudtam.
Szóval ez az előzmény,az ami miatt történt a kérdésem feltettem.
A mamám hívott h menjek el vele a hegyre,jól jönne a segítségem. Én azt mondtam neki a telefonba,h majd azok az unokái elmennek akiket egyformán szeret,meg h megmondtam h engem el lehet felejteni,és letettem a telefont.
Késöbb tesóm mondta h mama nagyon sírt,mert nagyon megbántottam h nem segítek neki.
Most kicsit bűntudatom van,h így beszéltem vele
Azt egyik rokon se kérdezte meg tőle, ha miért osztotta el a pénzt különböző mértékben?
Csak Te kaptál kevesebbet, vagy a kicsik is?
a másik keresztanyám az elöbb hívott h miért készítem így ki a mamát,és miért nem megyek segít5eni neki,mikor nem a mama tehet róla h nem fogadtam el a 100.000Ft-ot,mert a mama elmondta h nekem is annyit adott,csak én vmiért neki álltam hazudozni mert én akartam több pénzt kapni :S Pfff...
Pedig mind a két keresztanyám ott volt amikor elmondtam h mi volt aza balhé,h vissza adtama borítékot,és a másiknak el is mondta h miért adott nekem csak annyit :S most meg engem akar hazugnak és pénzéhesnek beállítani?
pedig már majdnem elmentem a hegyre,mert mégiscsak a mamám...
De ezek után még csaka temetésére se megyek el! nem is vagyok rá kiváncsi,ugyse mondaná el nekem ha megkérdezném mivel érdemeltem ki ezt,h miért ilyen bunkó
mindenki más 100.000Ft-ot kapott.
kicsit elöbb irtam h az egyik keresztanyám megkérdezte a mamámat h tudta e h nekem kevesebbet adott,mire azt válaszolta h igen,de nem tudott nekem már többet adni.(vagyis nem akart,mert a vidéki házból a többi ami maradt ott a bankba,és az majd a gyereki örökségéhez fog tartozni,addig csak kamatozzon)
ezzel a mutatványával kifejezte h ki mennyit ér neki,és tudom h a szeretet mércéje nem a pénz,de ez akkor is gusztustalan húzás volt tőle. Főleg az h még engem akar a pénzéhesnek beállítani.Pedig aztán én voltam az aki mindig segített neki,és akkor ezek után ezt kapom? Olyan megalázó :( :S
De az egyik keresztanyámnak meg bevalotta az igazat,a másiknak meg elkezdett hazudozni,és most én vagyk a rossz,meg a bunkó,aki soha nem segít ha baj van
Ez így még durvább és itt tényleg nem az összeg nagyságáról van szó. Még mindig nincs számomra válasz ARRA kérdésre, miért nem EGYFORMÁN adott a 4 unokának pénzt, mert az nem indok, hogy neked már nem jutott elég, hiszen nem létezik olyan összeg, amit ne lehetne igazságosan 4 felé osztani.
Ha pl nekem van 3 almám és 4 unokám, akkor 4 felé vágom az almákat és mindegyik kap 3 gerezdet, ez kb ennyire egyszerű, de nem csinálok olyat, hogy 3-nak adok, aztán elkezdek nekik sutyorogni, hogy ne szóljanak a negyediknek...
A mamád erre adjon magyarázatot a kedves ítélkező rokonoknak, hogy miért tett különbséget az unokái között?
Nagyon is igazad volt!
Nerm vagy már gyerek, mint a kisebbek hogy elég 15 ezer, aki mindig segített rajta!
Az én mamám is ilyen, nekem sosem küldött mikuslás csomat, pedig mindig mi segítünk rajta, de azok akik lese sza*ják azok mindig kapnak.
13:50es, nincs igazad, nem arról van szó hogy kevesli az összeget, hanem arról, hogy a bánásmódot nem fogadja el. Ha pénzéhes lett volna, akkor nem adja vissza a 15öt nem?
Mondta volna azt, hogy már csak ennyit tudok adni, pont. Vagy azt, hogy ez az én pénzem, én döntöm el kinek mennyit adok, neked ennyit, a másiknak annyit.
De az,hogy hazudik a másik szemébe az gusztustalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!