Jól tettem, h ezt mondtam, vagy ez azért mégiscsak elég durva volt?
Mamámnak volt egy vidéki háza,amit nemrég eladott 8,5 millióért. Mikor még árulta akkor fennhangon mondogatta h ha sikerül eladni akkor minden unokájának ad 100.000 Ft-ot belőle. Így egyformán mert mindegyiket egyformán szereti.velem együtt 4 unokája van. Én,és a tesóm,meg 2 kisebb unokatestvérünk.(ÉN: 18,tesóm: 23,kisebbek: 5 és 9 évesek)
Sikerült neki eladni ,ezért összehívta a rokonságot,volt nagy eszem iszom,éás oda adta a borítékokat is. Elötte mondta h ezt nekünk adja,mert nagyon szeret minket,és persze mindenkinek egyformán adott-ezt nagyon kihangsúlyozta.
Mikor mentünk el tesómmal és már a buszmegállóba voltunk,megnéztük h mennyi van a borítékba. tesómnak 100.000Ft,nekem meg 15.000ft.
na akkor fogtam, magam,és visszamentem. Oda adtam mamámnak a borítéko9t és megköszöntem h egyformán szeret minket,meg mondtam neki h ezt a kis pénzt inkább tegye el,és vegyen magának vmit-de persze elég gúnyosan mondtam. Meg azt is mondtam h engem most látott utoljára.
Nagyon megsértődtem ez miatt rá,mert oké tudtam h nem igazán preferál,párszor már bebizonyította,de azért ez nagyon undorító húzás volt tőle. Pedig aztán én vagyok az a hülye,aki rendszeresen látogatta,meg segített neki a kertben,hegyen,meg ahol épp tudtam.
Szóval ez az előzmény,az ami miatt történt a kérdésem feltettem.
A mamám hívott h menjek el vele a hegyre,jól jönne a segítségem. Én azt mondtam neki a telefonba,h majd azok az unokái elmennek akiket egyformán szeret,meg h megmondtam h engem el lehet felejteni,és letettem a telefont.
Késöbb tesóm mondta h mama nagyon sírt,mert nagyon megbántottam h nem segítek neki.
Most kicsit bűntudatom van,h így beszéltem vele
hát mikor visszavittem a borítékot,késöbb kérdezték a rokonok h mi volt ez. Én nem ott de elmeséltem nekik,és az egyik keresztanyám megkérdezte a mamámat h tudta e h nekem kevesebbet adott,mire azt válaszolta h igen,de nem tudott nekem már többet adni.(vagyis nem akart,mert a vidéki házból a többi ami maradt ott a bankba,és az majd a gyereki örökségéhez fog tartozni,addig csak kamatozzon)
De ha úgyis van h nem tudott többet adni,akkor nem lehet ett volna megmondani mikor adta? Mert mindenkit egyesével hívott be a szobába,és mikor én bemnetem ot tis előadta h itt egy kis pénz,mindnekinek egyformán adok,mert egyformán szeret minket :S
A tesóm meg otthon elmondta h neki a mama mondta h ne mondja meg nekem menyit kapott :S
És most h megint vmi munka lenne a hegyen,akkor most jó lennék neki ezek szerint.
a szüleim elváltak(ő apai nagymamám) mikor még ovis voltam. tesóm csak addig jött láthatásra amig még kicsi volt,de akkor muszáj volt,utána már nem akart a mamánál unatkozni,én mindig mentem,meg szívesen segítettem neki,holott volt már egy pár bunkó beszólása régebben is.
Egyszer ott elöttem mondta h én biztos nem tartozok az ő családjukba mert nem hasonlítok az ő családjukra(én anyukámra jobban hasonlítok),igaz akkor még elég kicsi voltam talán 7 vagy 8 éves,de nem felejtettem el. Emlékszem otthon bőgtem anyámnak h a mama szerint nem apa az apukám.
Egyrészt igazad van, másrészt nincs!
Ha megmondta hogy egyformán szeret titeket, és ugyanannyit kaptok akkor annak egyformának kelletett volna lenni.
Viszont mivel azt a pénz nem lett volna kötelező adni,ezért jogtalanul sértődtél meg ha azt nézem.
És az is nagyon csúnya dolog, hogy nem segítettél neki.Mivel a mamád, és neki szüksége lenne rád,vagy másra.
Sok sikert a béküléshez.
Viszont kérdezd meg hogy miért kaptál kevesebbet!
igazából durva is volt meg kicsit jogos is, valahol a kettő között! Jobb helyzetben lennél ha nem mondtad volna, mert akkor a mamádnak el kéne magyarázni a családnak és neked, h mégis miért válogat az unokái között, persze benne van az is, h csak véletlen volt, ezért is jó lett volna megbeszélni. Sokan hasonlóképp cselekedtünk volna, én is emberből vagyok, gyakran mondok olyat, ami később annyira nem tűnik jó ötletnek.
Itt viszont egyet tudok tanácsolni, hívd fel, mond meg neki, h sajnálod, igazából a pénz nem fontos ha szeretünk valakit, emelkedj felül, hidd el h bánni fogod ha a mamáddal hirtelen történik valami és így váltatok el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!