Jól tettem, h ezt mondtam, vagy ez azért mégiscsak elég durva volt?
Mamámnak volt egy vidéki háza,amit nemrég eladott 8,5 millióért. Mikor még árulta akkor fennhangon mondogatta h ha sikerül eladni akkor minden unokájának ad 100.000 Ft-ot belőle. Így egyformán mert mindegyiket egyformán szereti.velem együtt 4 unokája van. Én,és a tesóm,meg 2 kisebb unokatestvérünk.(ÉN: 18,tesóm: 23,kisebbek: 5 és 9 évesek)
Sikerült neki eladni ,ezért összehívta a rokonságot,volt nagy eszem iszom,éás oda adta a borítékokat is. Elötte mondta h ezt nekünk adja,mert nagyon szeret minket,és persze mindenkinek egyformán adott-ezt nagyon kihangsúlyozta.
Mikor mentünk el tesómmal és már a buszmegállóba voltunk,megnéztük h mennyi van a borítékba. tesómnak 100.000Ft,nekem meg 15.000ft.
na akkor fogtam, magam,és visszamentem. Oda adtam mamámnak a borítéko9t és megköszöntem h egyformán szeret minket,meg mondtam neki h ezt a kis pénzt inkább tegye el,és vegyen magának vmit-de persze elég gúnyosan mondtam. Meg azt is mondtam h engem most látott utoljára.
Nagyon megsértődtem ez miatt rá,mert oké tudtam h nem igazán preferál,párszor már bebizonyította,de azért ez nagyon undorító húzás volt tőle. Pedig aztán én vagyok az a hülye,aki rendszeresen látogatta,meg segített neki a kertben,hegyen,meg ahol épp tudtam.
Szóval ez az előzmény,az ami miatt történt a kérdésem feltettem.
A mamám hívott h menjek el vele a hegyre,jól jönne a segítségem. Én azt mondtam neki a telefonba,h majd azok az unokái elmennek akiket egyformán szeret,meg h megmondtam h engem el lehet felejteni,és letettem a telefont.
Késöbb tesóm mondta h mama nagyon sírt,mert nagyon megbántottam h nem segítek neki.
Most kicsit bűntudatom van,h így beszéltem vele
13:23 vagyok, ja látom, h direkt adott ennyit.....természetesen ilyen helyzetben akkor azt kellett volna h 315 000-t oszt 4 felé, de egyenlő arányban...mondjuk nem nagyon értem, h miért változott a döntése arról a 85 ezer forintról, ez olyan furi dolog lehet, amit az öregek néha csinálnak....
Ne haragudj rá! 85 ezer ft-ról van szó! ne dobd el a mamádat ennyiért!
igazad van hogy megsértődtél rá!
eg yideig haragudhatsz is rá,de azt ne feledd el hogy mégiscsak a Mamád!
ha nem i sigazságosan,de neked is adott pénzt, az mondjuk szomorú hogy egyformát mond, és mégsem úgy adta :(
szerintem ha legközeléebb mész hozzá kérdezd meg miért kivételezik egyesekkel, neked meg miért adott kevesebbet? talán nem szeret téged?
Ilyet normális nagymama akkor se tenne, ha valóban különböző módon érezne az unokái iránt. Itt valóban nem az összegről, hanem az elvekről, a gesztusról van szó. Nagyot hibázott a mama, és nem csak a pénzosztással, hanem azzal is, hogy még a testvéredet is fel akarta biztatni füllentésre, csúsztatásra azzal, hogy ne árulja el neked, Ő mennyit kapott.
Ejnye, ez már milyen viselkedés???
az a legnagyobb bajom,h most bennem akar bűntudatot ébreszteni,mert nem segítek neki. eddig mindig én voltam az kia ugrott. Oké,az 5 és 9 éves unokatestvérem még kicsik,de ott van a tesóm akit oda rángathatott volna segíteni. Pedig sokszor nekem is lett volna más dolgom,de mindig megsajnáltam h jaj a szegény mama,már ezt nem tudja egyedül megcsinálni,így mindig mentem,és soha eszembe se jutott kérni érte vagy várni érte vmit is.
Meg az h akkor miért nem mondta azt h mindenkinek annyit adok amennyit tudok. Mikor kettesben voltunk a szobában akkor is azt mondta h egyformán ad mindenkinek,akkor se mondta h nekem tud annyit adni,meg semmit.
Teljesen igazad van.Nem a pénz a lényeg,de az hogy a szemedbe hazudott.Neki kellene bocsanatot kérni,nem pedig megsértödni.
Én is igy reagáltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!