Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet a megoldás ha a...

Mi lehet a megoldás ha a gyerekem utálja a párom?

Figyelt kérdés

Hosszú sztori. 14 év után váltam, nem volt harmadik, nem volt cirkusz, "szépen" váltunk. Fiam 13,lányom 6 éves volt. Egy helyen maradtunk, a gyerekek sokat voltak apánál. 3 év után megismerkedtem valakivel. Összeköltöztünk, házat vettünk, született egy közös gyerekünk. A fiam nem költözött velünk, apjához ment. Nem vesztünk össze, ennek inkább gyakorlati okai voltak és ő akkor a 18at töltötte.

A lányom kamaszodni kezdett és egyre több lett a konfliktus a párom és közte. Igazából hülyeségek miatt. Pl. Rászólt a párom, hogy csendesebben mert alszik a kicsi... Törölje fel maga után a fürdőt... Ne hagyja az ajtóban a cipőjét. De ezekből a piti dolgokból mindig nagy és csúnya osszeveszések kerekedtek. A párom jó ember, nem bántja a lányom, nem is hagynám. De a lányom gyűlöli, nem fogadja el, semmibe nézi. Idén elköltözött az apjához, de nem nyíltan. Először csak hétvégéről volt szó, aztán pár napról, végül egy fél évig nem jött haza. Most két hónapja lakik itthon, de megint áll a bál.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Ő azt szeretné ha elköltözne a párom ami nyilván nem járható út. Ha a lányom költözik el azt én nehezen viselem, rányomja a bélyegét a mindennapokra és a kapcsolatomra és nem vagyok biztos benne, hogy jó lenne neki. Ha itthon marad depressziós és mindig balhé van. Ez se jó. Nem tudom mit kéne tenni. Tényleg. Mintha választani kéne vagy a párom vagy a gyerekem. És ha csak egy pasiról lenne szó ez nem is lenne kérdés, de ő a párom, a gyerekem apja, egy család vagyunk évek óta. Tehát nem választhatok.

Mit gondoltok mi lenne a jó megoldás?

2020. aug. 21. 08:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
63%
A 60as vagyok, ne hogy azt hidd kérdező hogy leány álom úgy élni hogy igazából nem is a saját apáddal élsz együtt, a lányt igen is meg kell érteni, mert nem könnyű helyzetben él.
2020. aug. 22. 22:08
 62/75 anonim ***** válasza:
100%
+1 a családterápiára
2020. aug. 22. 22:15
 63/75 anonim ***** válasza:
Még visszaírhatnál, hogy mit szól a férjed a családterápia gondolatához. Ha elfogadja, jó, ha nem, akkor mégse olyan áldott jó lélek.
2020. aug. 22. 22:34
 64/75 anonim ***** válasza:
13%
Szia! Én a kérdező férje vagyok! Verem a családot
2020. aug. 22. 22:42
 65/75 anonim ***** válasza:
74%

Én még mindig nem értem, hogy ha valaki fürdéskor kipacsálja a vizet, az miért nem alap dolog, hogy feltörli? Tök mindegy, hogy 14-15 éves, vagy 38?

Akik itt többen azt írjátok, hogy ez a kamaszkor, ti is ugyanilyenek voltatok kamaszkorban, azoktól megkérdezném (a vizes példánál maradva), hogy ilyenkor az anyukátok törölte fel utánatok a fürdőszobát? Vagy utána a család többi tagja vizes fürdőszobába caplatott ki mondjuk kezet mosni? Meg lehet ám magyarázni, hogy azért kell feltörölni, mert balesetveszélyes is, el lehet rajta csúszni és nagyot esni. És azért kell NEKI feltörölnie, mert ő pacsálta ki. Nehogy már alap együttélési szabályok alól kibújjon azért, mert "nem az apja". Semmi olyat nem kért a pasi, amit ő maga nem tesz meg saját maga után (nem azt kérte, hogy a lány nyalja ki a seggét).

Tehát akkor aki védi a kiscsajt, mert hát ő is ugyanilyen kamasz volt, annak mondjuk kamaszkorban végig az anyja volt a cselédje? A másik meg, hogy ha nem tanulja meg, nem alakul ki benne az igény (hogy magam után a közös helyiségekben rendet hagyok), akkor az felnőtt korban sem fog kialakulni.

Jómagam is mostoha anya vagyok, özvegy férfihez mentem. Kibírhatatlan, utálatos kamaszlánya volt (a baj az, hogy a foga fehérjét akkor mutatta ki, amikor az apja feleségül vett). Ha úgy vesszük, én is "basztattam", én is szóltam, hogy bocs, valamit elfelejtett (ez a fürdés utáni nem törlöm fel a vizet úgy látszik, általános dolog). Konyhában mindig rumlit hagyott, ha csinált valamit, szólni kellett ezért is. Puffogott, ajtót csapdosott, hát mit mondjak, most sem szeretjük egymást. Én többször mondtam neki, hogy semmi olyat nem kérek, amit én magam is ne tennék meg.

Eltelt 15 év, már a férjével lakik.

Szerintetek kinél van állandósult kupi az egész házban? Ki nem tudja beosztani az idejét (39 évesen)? Megsúgom, nem én.

2020. aug. 23. 03:53
 66/75 anonim ***** válasza:
66%

65-ös, teljesen igazad van.

61-es:

Nem, nem kell itt megérteni semmit. ALAP, hogy a saját magunk által hagyott kupit elrendezzük. Pont nem érdekel, hogy jajj szegény “kislány” milyen nehéz helyzetben van. A 65-ös tökéletesen kifejtette, hogy miért.

2020. aug. 23. 10:27
 67/75 anonim ***** válasza:
A takarítás más tészta, de akkor is lehetne tapintattal rá.
2020. aug. 23. 12:12
 68/75 anonim ***** válasza:
67%

Nincs itt semmilyen más tészta.

A kérdező leírta, hogy a párja olyan szörnyű dolgokban nincs “tapintattal” rá, mint hogy ne hangoskodjon, mikor a kistesója alszik, pakolja el az otthagyott cipőjét az ajtóból, ahol bárki áteshet rajta meg törölje már fel az általa kifröcskölt vizet (ami ugye szintén balesetveszélyes, de ezt ne kelljen már egy 14 évesnek ecsetelni).

Mégis milyen “tapintattal” kéne lennie rá ilyen alapvető dolgokban? Ahogy a 65-ös írta, talán csinálja meg helyette?

Mást meg ne magyarázz bele, mivel a kérdező ezt írta.

2020. aug. 23. 12:44
 69/75 anonim ***** válasza:
Én nem vitázom, te így gondolod én úgy.
2020. aug. 23. 12:49
 70/75 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a 60-as kommentedben te kezdtél el számon kérni másokat.
2020. aug. 23. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!