Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet a megoldás ha a...

Mi lehet a megoldás ha a gyerekem utálja a párom?

Figyelt kérdés

Hosszú sztori. 14 év után váltam, nem volt harmadik, nem volt cirkusz, "szépen" váltunk. Fiam 13,lányom 6 éves volt. Egy helyen maradtunk, a gyerekek sokat voltak apánál. 3 év után megismerkedtem valakivel. Összeköltöztünk, házat vettünk, született egy közös gyerekünk. A fiam nem költözött velünk, apjához ment. Nem vesztünk össze, ennek inkább gyakorlati okai voltak és ő akkor a 18at töltötte.

A lányom kamaszodni kezdett és egyre több lett a konfliktus a párom és közte. Igazából hülyeségek miatt. Pl. Rászólt a párom, hogy csendesebben mert alszik a kicsi... Törölje fel maga után a fürdőt... Ne hagyja az ajtóban a cipőjét. De ezekből a piti dolgokból mindig nagy és csúnya osszeveszések kerekedtek. A párom jó ember, nem bántja a lányom, nem is hagynám. De a lányom gyűlöli, nem fogadja el, semmibe nézi. Idén elköltözött az apjához, de nem nyíltan. Először csak hétvégéről volt szó, aztán pár napról, végül egy fél évig nem jött haza. Most két hónapja lakik itthon, de megint áll a bál.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Ő azt szeretné ha elköltözne a párom ami nyilván nem járható út. Ha a lányom költözik el azt én nehezen viselem, rányomja a bélyegét a mindennapokra és a kapcsolatomra és nem vagyok biztos benne, hogy jó lenne neki. Ha itthon marad depressziós és mindig balhé van. Ez se jó. Nem tudom mit kéne tenni. Tényleg. Mintha választani kéne vagy a párom vagy a gyerekem. És ha csak egy pasiról lenne szó ez nem is lenne kérdés, de ő a párom, a gyerekem apja, egy család vagyunk évek óta. Tehát nem választhatok.

Mit gondoltok mi lenne a jó megoldás?

2020. aug. 21. 08:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
0%
Gyámhatóságra biznam.
2020. aug. 21. 22:29
 52/75 anonim ***** válasza:
32%
Nem tudsz leulni a lanyoddal beszelgetni? 3 evesen mi volt a baj h szakemberhez kelett jarni? Mondjuk moost nallunk is volt egy 3 eves akivel szinten szakember foglalkozik, kb ertem is miert..
2020. aug. 22. 10:40
 53/75 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is a családterápia lenne a legjobb, tudnak segíteni abban, hogy a kommunikáció közöttetek jobban menjen, az sok mindenre jó. Már ha minden fél nyitott rá.
2020. aug. 22. 11:08
 54/75 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem tragédia. Másoknál meleg étel se jut az asztalra, itt meg holmi vitán szétszakadtok?
2020. aug. 22. 11:24
 55/75 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy tipikusan olyan dolog, amit egy elvált és újraházasodott szülőnek kell menedzselnie. Én úgy gondolom, hogy ez egy kezelhető probléma lenne, ha mindenki fejében rendet raknátok. A “kislány” visszavehetne a kamaszkori hisztikből, egy felmosás nem a világ vége. Teljesen mindegy, hogy nem vérszerinti szülője a párod, ő is felnőtt a házban, és míg részéről nem kifejezetten szívózás ezeknek a “feladatoknak” a kérése, addig a lánynak is el kellene fogadnia. Ez a játszmázás a lány részéről, hogy akkor megyek apához, mert nála biztos nem kell lószart sem csinálni, nem járható út. Normális családban élő kamaszoknál sem opció, hogy ide-oda költözgessen, ha nem tetszik neki valami teljesen hétköznapi dolog. Ez csak kamaszkori hiszti, tessék megoldani. Nem beszélve arról az eshetőségről, hogyha apukának is van azóta új családja, akkor szintén nem szerencsés, ha a hisztijei miatt egy másik család is csatatérré változik.
2020. aug. 22. 16:05
 56/75 anonim ***** válasza:
9%
A párod költözött oda? Akkor neki kuss van. Ha születése óta ott él, és anyunak odaköltözik az új bakja, akkor kussoljon be és ne szóljon semmiért.
2020. aug. 22. 17:22
 57/75 anonim ***** válasza:
98%

56-os, olvassál. A kérdező meg az új párja VETTEK EGY HÁZAT.

Szóval a takony 14 évesnek van nagyon is kuss (hogy a te stílusodban reagáljak). Mondjuk alapból is, ha valaki, pláne egy felnőtt rászól a SAJÁT házában, hogy törölje fel maga után a kipacsált vizet.

2020. aug. 22. 17:28
 58/75 anonim ***** válasza:
16%

Én sem tűrném hogy bárki új jöttment bepofázzon bármit az életembe. Pedig közel 30 vagyok. Szerencsére nekem mindig együttvoltak a szüleim és most is. Ennek ellenére megvan az ilyenről a véleményem.

Nyilván soha a büdös életbe nem is jönnék össze olyan nővel akinek van gyereke.

A kérdezőről is látszik hogy nemtudja kezelni.

(Érzékenyen érint a dolog amúgy, egyik haverom szülei anno elváltak, a kishúga maradt otthon, haverom különélt dolgozott, és az új kandúr igencsak úgy gondolta hogy majd ő fogja nevelni a gyereket, kezet is akart rá emelni. Vele elkellett beszélgetni hogy ha félti a saját testi épségét akkor a gyerekkel normálisan fog viselkedni.)

2020. aug. 22. 17:36
 59/75 anonim ***** válasza:
100%
56: ez azért nem így működik. Ő a felnőtt a háznál, nyilván gondját is viselte/viseli valamelyest a lánynak, az elvárható minimum a tisztelet kölcsönös irányban. És a házimunkába való besegítés alapvető elvárás egy 14 évestől, még kisebbtől is. Az én férjemnek is van egy 9 éves lánya az előző házasságából, és két közös kicsi gyerekünk van. A lánya tisztelettudó mind a nevelőapjával (3 éves korában váltak el, 4 éves kora óta ott lakik a hapsi is), mind velem szemben. Kérni sem kell arra, hogy besegítsen, szívesen segít a főzésben, figyel otthon és nálunk a kistestvéreire. Ez neveltetés kérdése leginkább. Bár tény, hogy ő még nem kamasz, de drámaian nem hiszem hogy meg fog már hülyülni. A mi esetünkben valószínűleg az a “szerencse”, hogy kicsi korától kezdve ismeri a nevelőapját. Ha most toppanna be az életébe, már lehet, hogy nehezebb lenne.
2020. aug. 22. 18:24
 60/75 anonim ***** válasza:
37%

Sokan úgy nézem mintha nem a gyereket néznék, hanem a kérdezőt. Kérdéseim a következők:

Miért kell egy gyereknek (mert az még) pszichológushoz járni?

Miért nem lehet megérteni az ő helyzetét?

Miért parancsolgat a férfi neki (akár megkéri vagy parancsol teljesen mindegy, annak a gyereknek nagyon nehéz volt hogy nem az igazi apjával él és ezt a párodnak is megkellene értenie)

2020. aug. 22. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!