7 éve valtam el, gyermekeim most 8és 13 évesek. A volt
férjem megcsalt, megvert. A gyerekek nálam vannak.
Váláskor annyira féltem, h nem kértem a közös vagyon
megosztását, közös használatban maradt a ház papíron.
Mi a megoldás?
Figyelt kérdés
Azóta albérletekben élek gyermekeimmel. Most jutottam el oda,hogy hitelre házat vettem. A felújításhoz szükségem lenne még pénzre. A volt férj kiröhög,h egy fillért sem ad a házrészemért(1/2 tulajdonosa vagyok egy kb 15 milliót érő háznak). Az ügyvéd nem biztat. Az ex ott lakik a 19 éves nőjével,1 éves gyerekkel,és megint lesz ott egy gyerek...
Pörgesd vissza az időt.....Vagy keress egy pénzes faszit.
Nem, nem gúnyolódásból mondom, hanem komolyan!
2017. aug. 8. 09:53
2/31 anonim válasza:
Ha tulajdonosa vagy a háznak, akkor neked is ugyanúgy jogod van rá. Keress fel egy ügyvédet, hogy mit lehet tenni.
2017. aug. 8. 09:57
3/31 anonim válasza:
Akkor a bíróság majd eladatja. Be kell adni a kérelmet közös-vagyon megszüntetésére. Lehet akkor a férjed is belemegy, mert ő is bukik rajt, ha a bíróság fogja megszüntetni. Hosszú procedúra, így kevesebbet is kapsz érte, de ha nincs már.
2017. aug. 8. 10:00
4/31 anonim válasza:
Ha nem akar kifizetni, és eladni se akarja, akkor kérd a bíróságon a közös vagyon megszüntetését. Ehhez nem kell a hozzájárulása, a bíróság végső soron el fogja árvereztetni a házat, sokat buksz majd rajta, de legalább valami pénzt kapsz. Ha ez nem tetszik, fenyegesd meg, hogy a házrészedet kiadod nem idén barnult családnak.
2017. aug. 8. 10:02
5/31 anonim válasza:
Keress egy másik ügyvédet!
2017. aug. 8. 10:09
6/31 anonim válasza:
ügyvéddel közös tulajdon megszüntetésére irányuló pert kezdeményezz, melyben a bíróság egyértelműen kötelezni fogja a volt férjet a tulajdonrészed kifizetésére, vagy a ház eladására, melyben a vevő felét neked fizeti ki. Az az ügyvéd egy kókler aki azt mondta, hogy semmit nem tehetsz.
2017. aug. 8. 10:15
7/31 anonim válasza:
1. Ha kizárólag az ex használja a közös házat, akkor te kérhetsz töle lakáshasználati díjat a te részed után - valamennyi idötartamra nézve visszamenöleg is.
2. A közös tulajdon annyit jelent, hogy a fele a tiéd, azaz nem "ottmaradt" az exnek.
3. Kérheted a bíróságon a közös tulajdon megszüntetését, amennyiben az ex nem akarja kifizetni/megvennia részedet.
4. Keress egy normális ügyvédet, a mostani nem akar semmit tenni, legfeljebb pénzt begyüjteni tanácsadás címszó alatt.
2017. aug. 8. 10:17
8/31 anonim válasza:
Epic story.
2017. aug. 8. 10:25
9/31 anonim válasza:
A valaskor volt vagyonmegosztastaat?
Ott volt az eselyed utolag bukta
2017. aug. 8. 10:39
10/31 anonim válasza:
Nem bukta, miért lenne az? Közösvagyont, akárkivel is közös, szülővel, testvérrel, szomszéddal, kollégával stb. meg lehet szüntetni bíróság által,ha szép szóval nem megy. Nem csak házasságban keletkezik külön vagyon-Váláskor nem kell osztani. Miért kellene? Attól, hogy kimondják attól pl nekem lehet közös vállalkozásom az exemmel, dolgozhatunk együtt, lehet ingatlanom, ami mint kettőnknek pénzt hoz stb..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!