7 éve valtam el, gyermekeim most 8és 13 évesek. A volt férjem megcsalt, megvert. A gyerekek nálam vannak. Váláskor annyira féltem, h nem kértem a közös vagyon megosztását, közös használatban maradt a ház papíron. Mi a megoldás?
Azóta albérletekben élek gyermekeimmel. Most jutottam el oda,hogy hitelre házat vettem. A felújításhoz szükségem lenne még pénzre. A volt férj kiröhög,h egy fillért sem ad a házrészemért(1/2 tulajdonosa vagyok egy kb 15 milliót érő háznak). Az ügyvéd nem biztat. Az ex ott lakik a 19 éves nőjével,1 éves gyerekkel,és megint lesz ott egy gyerek...
Mit tehetek szerintetek?
7 éve elválltatok akkor felejtsd el azt..
Ráadásul ott a kisgyerek is.
Nem hinném ebből pénzed lesz.
Köszönöm a válaszokat! Tulajdonosa vagyok a háznak. Két ügyvéd is ezeket javasolta,de kifizetni nem fog,árverezésnél pedig gondoljatok bele,hogy ki fog ajánlatot tenni egy fél házrészre,ami lakott is?
7 év után hagyjam,mert ott van kisgyerek? Én pedig egyedül próbálok megteremteni mindent a gyerekeimnek! Tőlem lesz örökségük,az apjuktól mi?
És az anno 2.4000.000 ft szocpol abba házba lett építve. A gyerekek pedig velem vannak. Az államkincstár rájött,h 10 éven belül(amire a szocpol kötelez),elköltöztem az ingatlanból. Most 1.200.000. ft visszafizetésre köteleznek :(
"árverezésnél pedig gondoljatok bele,hogy ki fog ajánlatot tenni egy fél házrészre,ami lakott is? "
Ha a bíróság árverez, az azt jelenti, hogy az egész el lesz adva, és felezitek a kapott vételárat. Nem a felét adják el. Ezért jár jól az ex, ha kifizet, mert ha a bíróság intézi, akkor az egész el lesz adva.
És gyerektartást fizet?
Amúgy lakáshasználatért is kérhetsz pénzt!
Igen,30.000 ft gyerektartást fizet a két gyerekre. Gondolom tudjátok,ez mire elég... 7 éve albérletben... Azt gondolom,messzire elér a keze,és félek is harcba szállni vele. Annak idején menekülnöm kellett :(
Valóban aláírtam a szocpolt,és nem olvastam el figyelmesen :(
Szia
Jól írják az elöttem lévők!
Viszont ha tulajdonos vagy ne kérj visszamenöleg semmitse attól aki bent lakik és tulaj ö is.
Az igazság az hogy mivel tulaj vagy nekedis fizetned kellene a rádeső közüzemi álltalány dijjakat,v ami a házzal kapcsolatos kifizetés,ugyanis ezt inkább ö kérheti tőled.
A másik ad be a keresetet birosagilag.
És keres másik ügyvédet.
Én is tulaja vagyok egy háznak amennyi részem van, hiába nem lakom ott mindenbe kell fizetnem a rám eső részt.
Sok sikert
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de rádférne egy nagyon komoly elbeszélgetés. Hét év alatt arra nem voltál képes, hogy legalább a közös vagyon megszüntetésének a mikéntjéről tájékozódj. Hét év alatt addig nem jutottál el, hogy mit JELENT egyáltalán egy ház elárverezése... "dehát kinek kéne egy lakott ház"... úristen.
És eközben, két gyerekkel a nyakadban, hét éven keresztül öntötted ki a pénzt az ablakon albérletre, miközben van egy fél házad, amit a konfrontáció kerülése miatt egyszerűen otthagytál a volt férjednek. Amit gyakorlatilag a nulladik napon letehettél volna az asztalra a lakáshiteledhez, hét évvel ezelőtt. Az "ügyvéd nem biztat", komolyan megáll az eszem. Neked sürgősen és NAGYON össze kell szedned végre magadat.
Én megértem, hogy félsz a volt férjedtől. De felelős vagy a két gyerekedért. Minden, amit a férjed tőled elvesz, tőlük veszi el. Ezt tartsd a fejedben. A gyerekeid megérdemlik, hogy az anyjuk hét év rettegés után végre a sarkára álljon akkor is, ha fél. Rengeteget hibáztál, itt az ideje helyrehozni a dolgokat. Ne légy gyáva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!