Fontos! Van egy 2 éves kan moszkai őrkutyank! Gyerekek között nött fel jatekos?
Az ivartalanítás nem árt, de önmagában nem ez a megoldás, hanem a hozzáértő nevelés.
Hívjatok szakembert, kiképzőt, aki segít eldönteni, mit rontottak el a kutyánál, és hogyan lehet ezt helyrehozni.
A mienk elég kiszámíthatatlan, lány, de mondjuk itt egy beszámíthatalan öregember bántotta gyakran, ennek köszönhető. A valódi gazdái meg elkényeztették.
Szerintem meg kéne próbálni elmenni kutyaiskolába, még viszonylag fiatal, ott meg is mondják, hogy mit lehet vele kezdeni, illetve hogy lehet-e.
szerintem kérd ki egy szakértő véleményét és magántrénerrel próbáljátok megoldani a problémát. szerintem az ivartalanítás nem segítene már sokat, de azért mindenképpen ajánlott, hacsak nem akarjátok tenyészteni(de felelőtlenség lenne egy ilyen kutyát továbbtenyészteni). ez inkább egy kicsit stabilizálná a kutyát, de sokat kéne még pluszban dolgozni rajta.
kutyasulit azért nem ajánlom, mert ha ezen az alapszabályon nem tudtok dűlőre jutni( h a gazdi a sérthetetlen "vezér" és pont) akkor más kutyák testi épségét is veszélyeztetheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!