Mi lehet a megoldás ha a gyerekem utálja a párom?
Hosszú sztori. 14 év után váltam, nem volt harmadik, nem volt cirkusz, "szépen" váltunk. Fiam 13,lányom 6 éves volt. Egy helyen maradtunk, a gyerekek sokat voltak apánál. 3 év után megismerkedtem valakivel. Összeköltöztünk, házat vettünk, született egy közös gyerekünk. A fiam nem költözött velünk, apjához ment. Nem vesztünk össze, ennek inkább gyakorlati okai voltak és ő akkor a 18at töltötte.
A lányom kamaszodni kezdett és egyre több lett a konfliktus a párom és közte. Igazából hülyeségek miatt. Pl. Rászólt a párom, hogy csendesebben mert alszik a kicsi... Törölje fel maga után a fürdőt... Ne hagyja az ajtóban a cipőjét. De ezekből a piti dolgokból mindig nagy és csúnya osszeveszések kerekedtek. A párom jó ember, nem bántja a lányom, nem is hagynám. De a lányom gyűlöli, nem fogadja el, semmibe nézi. Idén elköltözött az apjához, de nem nyíltan. Először csak hétvégéről volt szó, aztán pár napról, végül egy fél évig nem jött haza. Most két hónapja lakik itthon, de megint áll a bál.
Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Ő azt szeretné ha elköltözne a párom ami nyilván nem járható út. Ha a lányom költözik el azt én nehezen viselem, rányomja a bélyegét a mindennapokra és a kapcsolatomra és nem vagyok biztos benne, hogy jó lenne neki. Ha itthon marad depressziós és mindig balhé van. Ez se jó. Nem tudom mit kéne tenni. Tényleg. Mintha választani kéne vagy a párom vagy a gyerekem. És ha csak egy pasiról lenne szó ez nem is lenne kérdés, de ő a párom, a gyerekem apja, egy család vagyunk évek óta. Tehát nem választhatok.
Mit gondoltok mi lenne a jó megoldás?
Szerintem, úgy érzi, hogy jobban szereted azt az idegen férfit meg az új gyerekedet, mint őt.
És már ne haragudj, nem rá szólunk a másikra, hanem megkérjük! Képzelem, milyen stílusban teszi...
Kislány látja, hogy az ùj családod a fontosabb, hogy annak az idegen férinak a pártját fogod. Az ùj pasidnak is kötelessége lenne alkalmazkodni a gyerekeidhez, csak halkan megjegyezném.
Talán beszélgetned kellene a lányoddal, nem? Megismerni őr, a gondolatait, az érzéseit.
Hogy mi bántja? Miért hiszi azt, hogy nem szereted? Miért féltékeny?
Képzelem, mennyire szeretheti az új pasid a lányodat, főleg úgy, hogy csináltatok egy közöset. Így sem törődsz a sajáthaiddal, még csináltál is egy másikat, és ezt a meglévők érzik is valószìnűleg.
Szegény kislány, biztos érzi, hogy nincs köze ahhoz a családhoz, amit te meg a féfi alkottok az új gyerekeddel.
Nem csoda, hogy az összes, korábbi kapcsolatodból született gyereked menekül ..egyértelműen érzik, hogy nem törődsz, nem szereted őket. Hogy ott nincs hely számukra, még a bunkó pasid is érezteti velük, azt' a közös babával takarózik előtted, te megy hagyod valamiért.
Érts meg valamit, amint közös gyereket csinálsz egy ùj férfival, a nevelőapuci számàra CSAK a saját gyereke fog számítani, és MINDIG kivételezni fog a sajátjával...ne haragudjál, nem volt elég 3 gyerek? Inkább törődtél volna velük! Van oka annak, hogy az édesapjukat választják.
Az férjem is nevelőapja a két, korábbi kapcsolatból született gyerekeimnek...eszem ágába nem volt még egyet szülni, a meglévőkkel szeretnék törődni, és nem akarom, hogy azt érezzék, hàttérbe szorúltak vagy ilyesmi. Nincs problêma. Közös baba nélkül is szerető családot alkotunk már 10 éve, nem az kell, hogy megerősítsen egy kapcsolatot...ha meg igen, ott valami nincs rendben.
Ha tudod, hogy a gyermekeid nem jönnek ki jól a szex partnereddel/pasi jelölteddel...akkor mégis milyen jogon erőszakolod rájuk a jelenlétét? Nem csak magadra kell gondolnod, miután anya leszel.
Soha nem hoztam volna ide olyan férfit, akivel a lányaim nem jönnek ki jól!
Gondolkozzál már el, légyszíves!
Jobban szereted azt a férfit, meg az új fiadat, mint a többi gyermeked.
Fontosabb neked a szex partnered, mint a lányod érzelmi, mentális egészsège....gratulálok👏
Provokálja a lányod az ùj pasid, ráadásul már tud a babával takarózni a kis szemétségeivel, te meg hagyod ezt?
Próbált a férjed valaha is közeledni a lányodhoz? Megérteni őt? Beszélgetni vele?
Inkább valami féltékeny, gyerekes kis bunkó f_sz lehet a féfi, aki èlvezni, hogy elnyomhatja, cukkolhatja a lányodat...elismerésem
Az, hogy neked fontosabb ez az alak, a szex, mint a SAJÁT LÁNYOD...szégyeld magad...érdekes "anya" lehetsz..
Ùgy kitettem volna, mint a húzat, azonnal, amint látom, hogy a kislányom nem szereti, olyannyira törést okozott benne a féfi, hogy pszichológus kell neki...azonnal kitettem volna..persze vannak önző anyák, akiknek egy jó b_ szàs fontosabb, mint a gyermekük egészsége...neked kötelességed lett volna biztos otthont, szeretetet adni a lányodnak...erre, lecseréled őket egy ùj családra..és szegént kislány mentálisan beleroppant...szép👌
Nem tudom a 31 és 32 válaszoló ezt miből szűrte le, de számítottam ilyen válaszokra.
Nyilván jóban voltak a párommal, nem az elején kezdődtek a gondok.
A párom nem a szexpartnerem.
Azért köszi nektek is.
Szerintem, a párod valamiféle vetélytársnak látja a lányod, azért piszkálja, akár a közös kisfiúval is.
Azt érzem, hogy abszolút nincs kapcsolat közte és a lányod között. Ne haragudj, de nem is értem, hogy csinálhattál vele kisbabát így, anélkül, hogy köteléket alakított volna ki a tieiddel...az lett volna az igazi próbatétel számára, hogy képes-e szeretettel, türelemmel,megértéssel lenni a gyermekeid felé.
Persze, hogy azt érzi, nem is szereted és lecserélted őt és a testvéreit...
Nem csak a lányoddal, a férjeddel is vannak gondok..ha komolyan ez szórakoztatja, hogy piszkálódik a kamasz lányoddal.
Az én apám sem vérszerinti, nem volt az elején egyszerű, de az anyámmal nagyon közeli kapcsolatban voltunk akkor is, és biztosított, hogy ha nem érzem jól magam, ha bánt, azonnal elküldni...megértettem, hogy nem akar magányosan élni, és attól még ugyanúgy szeret engem és mindig az én érdekem lesz neki az első..beszélgetett velem az anyukám...ő nevelt és megszabta a határokat a férjének, sőt, ha piszkálódott velem, mindig ràszólt, előttem is, hogy ez itt nem járja.
Aztán elmúlt a féltékenység,tudod, miért?
Mert közeledett felém az anyám párja, és éreztem, hogy nem vagyok ebből a szeretetből kirekesztve, hanem részese vagyok.
19 éve már és egy boldog családot alkotunk hárman, nekem mindig lesz ott számomra hely, felnőttként is.
Figyelned kellene a lányodra és elbeszélgetned a férjeddel, elmondani, hogy nem élhet vissza azzal a helyzettel, hogy született egy közös gyerek.
ja hogy akkor kezdôtek a bajok mikor az uj gyerek megszuleyett ès ez lovat adott a pasidnak
hat akkor meg sem a tinivel van a baj, szivem
kiálltál már a lányod mellett, amikor a férjed cseszegette?
azonnal elkellene beszélgetned a férjeddel, hogy ne merészeljen a közös fiútokkal visszaélni és arra használni, hogy érzelmileg bántsa, szemétkedjen a nagylányoddal!
nagyon sunyinak tűnik, nagy játékosnak...felnőtt férfi, apa és ezzel mulatja az időt, hogy fitogtatja a "hatalmát" egy másik férfitől született gyerekeden?
ahelyett, hogy egy csokor virággal, egy csokival bekopogtatna a lányodhoz és beszélgetne vele? Mint felnőtt, érett édesapa, aki szereti és támogatja a lányodat is és nem szetetne konfliktust?
bocsi, de a férjed nem hiszem, hogy szereti a lányodat...ez a dolog kétoldalú
nagyon jól írta a 36-os válaszoló...kirekesztve érzi magát a lányod, nem részeseként ennek a szeretetnek.
Pontosan...az a baj, hogy ezt a pároddal nem tudod megbeszélni..
Azért van a felnőtt, hogy támasz legyen még ebben a bolond, viharos tinédzser korszakban is.
Azzal, hogy elengeded, azt érezteted vele a férjeddel, hogy nektek, a családnak egy picit sem fontos a jelenléte.
Én odamennék hozzá és megölelném, a párom is, akinek ezt normális esetben nem külön mondani és közösen, a férjemmel elmondanánk neki, hogy mindig fontos lesz számunkra, mindig szeretni fogjuk, mindig lesz hely számára, hiszen ez az ő otthona is.
A férjem is elmondaná neki, hogy őt bántja ez a helyzet kettejük között, szeretné, ha barátok lennének, és hogy ott legyen a kistestvérének, mint csodálatos nővér.
Hogy segítsen a kicsiben. Hogy nem a helyêt akarja az édesapjának ès szereti őt a buta konfliktus ellenére is...és mi lenne, ha elvinné moziba vagy egy jó kis túrára? Egy közös családi kiruccanás?
A baj az, hogy a férjed láthatólag közönyös, még tetszik is neki, hogy piszkálhatja a lányod
Kb. ugyanazt akartam írni, mint 29-es.
Azért nehogy már egy középiskolás korú lánynak ne lehessen szólni, hogy törölje fel maga után a fürdőszobát, ha kiment a víz. Ennyit mindenki megtesz saját maga után is, az is, akik lepontoznak. Szerintem a kérdező férje semmi olyat nem kér a lánytól, amit ő maga is meg ne tenne. (Gondolom, ő is csendben van, ha alszik a kicsi, és ő sem hagy maga után kifröcskölt vizet a fürdőszobában.)
Ezen el lehetne gondolkozni azért. Oké, hogy nem az apja, de ő a felnőtt ebben a szereposztásban. Azért egy család nehogy már egy hisztis, nulla önkritikával rendelkező kamaszlány miatt legyen egy állandósult aknamező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!