Miért olyan nagy baj,ha megcsinálok még egy szakmát?
Ha a barátnő nem akarja eltartani, akkor természetesen nem kötelező neki. Ne tartsa el. De akkor ne csodálkozzon, ha esetleg szakít vele a kérdező, akinek netalán másféle elképzelése van egy támogató párkapcsolatról.
Ja és bármikor kerülhet az anyagias barátnő is olyan helyzetben, amikor a párja segítségére, támogatására lesz szüksége.
kicsit elment ez a kérdés rossz irányba a válaszoktól, és a kérdező is háborog, hogy nehogy már segédmunkás legyen. Nem mondok én erre semmit, csak leírom a saját történetemet:
Nem találtam munkahelyet, emiatt új szakmát szerettem volna tanulni, de tanfolyam nem indult, és gyakorlat nélkül szóba sem álltak velem.
Kinéztem magamnak egy szimpatikus műhelyt (kisvállalkozást) és elmondtam, hogy se papírom, se gyakorlatom, csak a két ügyes kezem, és az elhivatottságom van. És felajánlottam, hogy ha elfogadja, akkor jövök hozzá dolgozni, ne fizessen egy fillért se, cserébe engedje meg, hogy tanuljam és gyakoroljam a szakmát. Legalább 2 hetet adjon, utána meg átbeszéljük, ha nem látja hasznomat, nem jövök többet.
Tetszett neki a hozzáállásom, másnap kezdtem. Figyeltem, kérdeztem, csináltam. A következő héten már pénzt is kaptam tőle, nem kértem, ő ajánlotta fel, hogy megérdemlem. 2 hét múlva felvett rendes dolgozónak. Azóta már elmondhatom, hogy profi vagyok a szakmámban, és jól keresek.
De ehhez kellett az a kis anyagi befektetés, és az a hozzáállás az elején.
Nem fűzök hozzá semmit, mindenki le tudja vonni a tanulságot. Lehet, neked nem így sikerül, hanem másképp, vagy sokkal többet kell utána járni. Nyilván egyszerűbb otthon ülni, de befektetés nélkül nincs nyereség, azt hiszem, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!