Miért nem tud várni anyám? Mondta este fél 9-kor, hogy mosogassak el. Mire én, hogy ok, majd holnap délelőtt. De ő nem tud vele várni, ezért inkább elkezdte 9-kor. Mire mondom neki, hogy majd holnap megcsinálom, elkezdni, hogy úgyse csinálod meg.
Belehaltál volna ha még lefekvés előtt elmosogatsz?
Én se szeretem ha estére ott marad a mosatlan, főleg ilyen melegben, mert ha olyan volt a kaja akkor reggelre még büdös is lenne a mosatlan.
Én csak azt nem értem, hogy ha mondtad, hogy holnap délelőtt mosogatnál el, akkor miért nem kifogásolta ezt, ha egyszer nem tetszett neki? Elmondhatta volna, mint amit az első válaszoló, hogy még ma kéne, mert megbüdösödik és a reggelihez is kell a hely stb stb. Ezt te nyilván megértetted volna, és döntötök, hogy te elmosogatsz ma este, vagy ő mosogat vagy mi lesz.
Mindenesetre én azt javaslom, hogy ezután a munkákhoz kérj határidőt. Ha megkér anya, hogy mosogass el, kérdezz vissza, hogy jó, de mikorra? Erre ő mondhatja, hogy ma 10-ig, és akkor ebben megegyeztek. Nem kell idegeskednie, hogy mikor csinálod meg, 10-kor megnézi, ha kész, jó, ha nem, kifogást nyújt be.
3. Gondolom az anyja már ismeri a gyerekét és tudja, hogy úgyse csinálja meg azért kezdet ő bele.
El kéne venni tőled a gépet két hétre és akkor lehet, hogy többet segítenél a házimunkába, meg nem azt mondanád, hogy majd ekkor majd akkor, hanem megcsinálnád azonnal.
Tudod miért nem várt anyád holnap délelőttig, amíg kivergődsz az ágyból? Megmondom neked: ugyanis baromi rossz belépni reggel egy mosatlannal teli konyhába, ami nem hogy büdös, még baromira el is veszi az ember kedvét az egész naptól. Ilyen hangulatban reggelit csinálni (és mivel ugye, mert minden piszkos) és előkészíteni az ebédet amíg őnaccsága (te) kivánszorogsz segíteni végre, képtelenség.
Jól mondta itt valaki: gép el két hétre és megtanulod egyből hogy segíteni bizony KELL!
És ezt mondom a húszas éveim elején, hogy nehogy azt mondhasd hogy valami házsártos anyukát hallottál. A kötelességtudatot korán meg kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!