Miért olyan nagy baj,ha megcsinálok még egy szakmát?
Az ötlet jó.
A barátnődnek pedig magyarázd meg, hogy ez egy befektetés. Egy viszonylag jó befektetés, ami majd behozza az árát, de nem azonnal.
Én úgy látom, hogy ő egy olyan lány lehet, aki csak a mának él, és nem gondol bele a jövőbe. Egy ilyen ember nem gondol arra, hogy holnap is lesz nap.
Ilyen emberekkel nehéz együtt élni, és jövőt tervezni egy olyan embernek,aki felelősen gondolkodik. Azért azt is gondold át, hogy valóban jó páros vagytok-e.
Vagy van arra esély, hogy megérti, hogy most egy ideig kevesebbet fogsz hozzátenni a családi kasszába, de azután majd behozod az elmaradást.
Ki tudja, mi lesz a jövőben, akár ő is elveszítheti a munkáját, és akkor jól fog jönni egy plusz szakma nálad.
És igen, jól mondja az előttem szóló, hogy a 80 ezer forint több, mint a nulla bevétel. Ezt kellene megérteni, és ha ezek után sem támogat a terveidben, akkor elgondolkodni, hogy van-e nektek közös jövőtök?
Amúgy nem igazán értem, hogy mit szeretne a barátnőd? Hogy otthon henyélj, ő pedig eltarthasson?
Tudod, kérdező, az emberek nagy része nem érti meg mi az a hosszú táv és miért szükséges hosszú távon gondolkodni. Egy plusz szakma sosem baj, sőt, jobb, mintha semmid sincs amire lehetne támaszkodni.
Sajnos hagytad magad manipulálni. Igen, a te tetted a te tetted, te felelősséged. Ha én azt mondanám, hogy holnap menj autó helyett busszal munkába, mert úgy hamarabb /vagy biztos befogsz jutni, de ehelyett mikor te tényleg busszal fogsz utazni, akkor úgy elfogsz késni mint a piszok,akkor én leszek a hibás?
A döntéseid után te viseled a felelősséget, az hogy valakinek a hatására döntöttél úgy ahogy, nem számít. Te hajtottad végre, nem ő. Ezért gondold meg hogy mit csinálsz, pláne hogy végigmész rajta gondolatban először és utána hajtod végre. Nem könnyű, de ez van.
A barátnőd egyébként egoista is egy picit, bár szerintem ha van annyi esetek, akkor nektek ez jó lecke volt. Te számodra is, bármennyire rosszul esik ez.
Gyanítom, itt nem a hosszú távval van a baj, és nem a tanulással, hanem hogy a srác ezt eldöntötte egyedül, és fel sem merült otthon, hogy nyuszi, mennyire fér az bele, hogy még fél évig te tartasz el?
A megbeszélés hiánya miatt érthetően pipa a csaj, én is az lennék, ha kész tények elé állítanának. Annak ellenére, hogy szeretem a párom és támogatom bármiben, ha meg tudjuk oldani.
80E semmire nem elég, tehát fél évig a barátnőd fog eltartani, meg fenntartani a lakást. Teljesen érthető, ha ezt nem szeretné.
A munkaügyi indít olyan képzéseket is, ahol ennek a többszöröse jár, akkor már inkább végezz el valami mást, amiért tényleg kapsz is valamit. Nehogymár a barátnődnek kelljen eltartania fél éven keresztül, plusz még utána ki tudja meddig, mert nyilván nem egyből fogsz munkát találni.
"az emberek nagy része nem érti meg mi az a hosszú táv"
Persze, más hátán.
A barátnőjével akarja eltartani magát, aki nem a felesége és nem is biztos, hogy közös kasszán vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!