Ti hany gyermeket szeretnetek es miert?
(Csak szimplan erdekel, nem az ervek alapjan szeretnek magamtol donteni, nekem megvan az elkepzeles)
En sokat szeretnek (4-6) es azert mert akkor egy sajat nagy “barati” tarsasag is kialakulna es mindig lenne kivel lenni, sok mindenkire szamithatunk, nyilvan van hatranya is persze, azokat most nem irom. Meg szep lenne latni hogy melyikuk milyen utat valaszt es milyen sokfelek lehetnek majd es oregkoromban is tobb tarsasagom lesz mert tobb unoka es gyerek tobbszor latogat. Nekik is kialakulhatna nagy ismertseg mert egymas baratait is jol ismernek es jo ha vannak ismerosok meg persze baratok. Nyivan ez anyagi helyzettol is fog fuggni de a hatranyokat most nem irnam le.
Egyet se.
Akinek van esze ilyen világba nem vállal gyereket...
"Más a valóság és az elképzelés!!!!
0 gyereket akartam, 2 lett :S"
Ilyen nincs, én 0-át akarok és 0 lesz. Ennyi.
Amúgy ha teleszüljük 4-5 gyerekekkel a világot, akkor ha majd nekik jön el egy koronavírus, az egész világon nem lesz annyi hely, hogy 1.5 méterre álljanak egymástól. 2-nél többet szülni a világ leggusztustalanabb önzése.
Nullát. Nem nekem való, plusz tenni kell a túlnépesedés, klímaváltozás ellen.
29/F
"hogy annyi gyereked sincs, akiknek az adója legalább a saját főre jutó nyugdíjatokat kitermelje,"
Már elnézést, de kb az egész életemet végigdolgozom, ahogy az emberek túlnyomó többsége, elég szépen fizetünk be mi is az államkasszába, hadd ne kelljen már meghajolni előttetek, amiért a "ti gyereketek termeli ki a nyugdíjt". Nem puszira kapom, hanem mert megdolgoztam érte és tettem bőven a közösbe, nehogy már gyerek függvénye legyen, hogy ki kap és ki nem! Ez az egyik, a másik hogy racionálisan gondolkodó ember, ha megteheti, minden hónapban tesz félre x összeget, amihez nem nyúl, hanem öreg éveire gyűjtögeti, hogy lehetőleg ne nyomorogjon, ugyanis a mai nyugdíj max éhenhalásra elég, sok másra nem. És akkor nem tettem hozzá, hogy már ha egyáltalán lesz még nyugdíj, mire mi odajutunk.... Szóval nem kell ez a mellébeszélés, nem a két szép szememért kapja az ember a nyugdíját.
Azt meg végképp nem értem kérdező, hogy miért olyan hihetetlen hogy sokan nem akarnak gyereket. Óriási felelősség, rengeteg pénz, sok stressz stb, mi a gond azzal, ha valaki nem vágyik erre?
"de en is eleg fiatal vagyok meg sem latom igy"
És? Azért mert te nem látod így és még fiatal is vagy, másnak se kéne így látnia? Nem találom ebben a logikát, de mindegy.
"De nem itelem el azt sem ha valaki nem akar nincs vele baj csak a stilussal neha :/"
Egyáltalán miért merül fel akár csak a gondolata is annak, hogy esetleg elítélje bárki is azt, aki nem akar gyereket?! Ez mindenki magánügye és pont nem egy olyan topik, ami miatt bárkit is el lehetne ítélni!
A stílust pedig nem tudom mire érted, ahogy én végignéztem, mindenki normálisan leírta, hogy miért nem akar gyereket, max az 56-os fogalmazott kicsit keményebben a "leggusztustalanabb" kifejezéssel, de van bőven igazság a mondandójában..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!