Mi a helyes ebben az esetben? (névadás)
Barátommal már 4 év vagyunk együtt, én 28 ő 29.
Amikor a gyerekvállalásról jön elő a szó mindig összeveszünk a névadáson.
Neki Szabó a vezetékneve, nekem egy ritka és különleges, nemesi származású, magyar nevem van. Hárman vagyunk lánytestvérek, apámnak mindig is egy fiú volt az álma, aki tovább viszi a nevünket. (különben kihalna a nevünk, olyan kevesen vagyunk már, mi vagyunk szinte az utolsó család)
Mikor hoztak egy törvényt, hogy az anya vezetéknevét megkaphatja a gyerek, eldöntöttem, hogy az én gyerekem az én vezetéknevemet kapja. Így tisztelve apámat, a papámat, a felmenőinket, a nemesi származást és azt, hogy tudom, hogy honnan származok.
A párom nem akarja elfogadni, és mindig összeveszünk. Szerinte, ha nem Szabónak hívják a gyereket az neki szégyen a családja, barátai előtt.
Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet tisztelni az én családom történelmét, múltját, úgy, hogy tényleg már alig vagyunk.
Szerintetek kinek van igaza?
Sajnos én nem fogok engedni.. akármilyen csacsin is hangzik, de ez nekem nagyon fontos.
kedves vészmadarak! köszönjük az aggódást, ezen a néven kívül szinte minden rendben van a kapcsolatunkban! egyedül ez okoz állandó vitát, akármikor feljön ez a téma.
Aki nem tudja magát ebbe a helyzetbe beleképzelni, az nem is fogja megérteni, hogy itt miről van szó!
Nem jó kedvemből, hanem 1000-szer átgondolt döntésemből gondolkodom így!
oka:
utolsó leszármazottak vagyunk, ez az UTOLSÓ esély, hogy fenn maradjon a név.
nem nézek le mást, ha én Kovács Mariska lennék, simán engedném, hogy a gyerekünk Szabó Balázska legyen!
aki ezt nem bírja, megérteni sajnálom, aki meg még ráadásul trágár, sértő megjegyzéseket tesz, azt még jobban sajnálom, hogy a drága idejét, életét erre pazarolja.. sz@r lehet neki :)
:) figyu!
belőlünk tényleg nincs sok, bárki rám tud keresni bárhol.. nem vagyok hülye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!