Milyen lehetőség van ilyen esetben? (névadás)
A párommal Franciaországban élünk,de mindketten magyarok vagyunk.Volt egy nagyon jó közös barátunk,aki rengeteget tett értünk,nagyon sokat segített.1 hónappal ezelőtt sajnos meghalt egy balesetben.
A párommal megbeszéltük,hogy ha megszületik a kisfiunk,róla szeretnénk elnevezni,mert tényleg nagyon szerettük ezt a barátot.A probléma az,hogy a barátunkat Gerard-nak hívták,ami ugye nem magyar név.Utánanéztem több helyen,és a név magyar(osabb) változata a Gerhárd,ami viszont kicsit érdekesen hangzik,és ugye a jó név fontos,mert egy életen át elkíséri az embert...Nem tudtok valami jó alternatívát?Előre is köszönöm.
Ha Franciaországban éltek, akkor szerintem kaphatja a fiad a Gerard nevet.
Részvétem a barátotok miatt :(
Köszönöm.:(
Igen,én is gondoltam erre,csak egy magyar vezetéknévvel nem tudom mennyire hangzana hülyén...
Én nem adnám. Amellett, hogy értem, miért akarjátok így, de:
1. Ez a gyerek saját, önálló kis egyéniség. Magyar vezetéknévvel.
2. Mindig egy idő előtt, tragikus balesetben meghalt barátra akartok róla emlékezni...?
Gyászoljátok meg a barátot külön, legyen egy fényképe gyertyával a kandallópárkányon egész életetekben, de a fiatok legyen más...
ennyi az egész:
vezetéknév keresztnév Gerard
nem nagy cucc, nekem hasonló okok miatt a második keresztnevem szintén nem magyar.
Mo.-n anyakönyvezni fogják Gerard névvel?
LEhet, hogy előtte az MTA jóváhyagyását kell kérnetek, ami nem kis pénz.
Más: Szegény gyerek egy életen át magyarázkodhat minden bemutatkozás után, hogy miért ez a neve.
Az én férjem sem magyar, és bár szerettem volna a gyerekeimnek magyar keresztnevet adni, végülis lebeszéltem magam róla. Mert akkor Mo.- a vezetékneve miatt kell magyarázkodni, itt meg a keresztneve miatt. Akkor legyen már "egységes" a v. és k.neve.
legyen ez a 3. neve ahogy már írták előttem
pl: Nagy Botond Gerard (ez csak egy példa)
:)
Ez a második keresztneves ötlet nagyon tetszik.:)
Megbeszélem a párommal,és ha neki is megfelel így,akkor ez a megoldás lesz:)
Köszi a tippet,nem tudom,nekem miért nem jutott eszembe.
Ebben az is a jó,hogy így tisztelgünk a barátunk emléke előtt is,viszont a második nevét az ember annyira nem használja,pl én sem mondom bemutatkozásnál,csak az irataimon szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!