Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a helyes ebben az esetben?...

Mi a helyes ebben az esetben? (névadás)

Figyelt kérdés

Barátommal már 4 év vagyunk együtt, én 28 ő 29.

Amikor a gyerekvállalásról jön elő a szó mindig összeveszünk a névadáson.

Neki Szabó a vezetékneve, nekem egy ritka és különleges, nemesi származású, magyar nevem van. Hárman vagyunk lánytestvérek, apámnak mindig is egy fiú volt az álma, aki tovább viszi a nevünket. (különben kihalna a nevünk, olyan kevesen vagyunk már, mi vagyunk szinte az utolsó család)

Mikor hoztak egy törvényt, hogy az anya vezetéknevét megkaphatja a gyerek, eldöntöttem, hogy az én gyerekem az én vezetéknevemet kapja. Így tisztelve apámat, a papámat, a felmenőinket, a nemesi származást és azt, hogy tudom, hogy honnan származok.

A párom nem akarja elfogadni, és mindig összeveszünk. Szerinte, ha nem Szabónak hívják a gyereket az neki szégyen a családja, barátai előtt.

Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet tisztelni az én családom történelmét, múltját, úgy, hogy tényleg már alig vagyunk.

Szerintetek kinek van igaza?

Sajnos én nem fogok engedni.. akármilyen csacsin is hangzik, de ez nekem nagyon fontos.

2011. aug. 16. 21:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/105 A kérdező kommentje:

na akkor én itt be is fejeztem a szellemi fogyatékkal élőknek a magyarázást :)

tudod, van egy olyan mondás, hogy ne vitatkozz hülyékkel, mert akkor le kell süllyedned a szintjükre, ami neked ismeretlen terep, nekik meg hazai pálya..

ÉN a gyk-án ha valakinek nem tudok értelmes és megfelelő stílusú választ adni, inkább csendbe maradok!

TE meg oktass ki itt mindenkit, aki számodra "hülye", ha neked ennyi eszed van, hogy a drága életed perceit erre pazarlod.. további jó gyk-zást! :))

2011. aug. 21. 20:54
 102/105 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló:OTT A PONT!

amúgymeg állj már le.mi miért beszéljünk veled normálisan,ha te sem teszed meg ugyanezt?

2011. aug. 22. 18:16
 103/105 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom, ez az IDIÓTÁK GYÜLEKEZETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha nem tudtok normálisan válaszolni, akkor ne is válaszoljatok!
2011. aug. 22. 19:47
 104/105 anonim ***** válasza:

14:46 -os vagyok. ,,utolsó"

Nem tudom mi nem normális abban ha valaki kimeri mondani,hogy kicsit tegye már lejebb eme ritka neves nózikáját a kérdező és ne hülyézze le azokat akik nem értenek az amazoni megnyilvánulásával egyet.

2011. aug. 22. 21:24
 105/105 anonim ***** válasza:

Lecsengett már a téma, de most került a szemem elé, nő vagyok és nem nemesi a nevünk, ám úgy alakult h a szüleim névrokonok, így a szüleim és nagyszüleim is mind az X nevet viseli,tehát nekem nagyon nagyon fontos VOLT a vezetéknevem. Ám amikor a párom megkérte a kezem és ezzel együtt h vegyem fel az ő Y nevét, elsírtam magam, és egy nap gondolkodási idő után rábólintottam, mert ez így helyes.(te kérdezted, hogyan helyes) Így az én ágamon ki fog halni ez a név, a lányom az apukája nevét kapta, mi vagyunk mind né és kötőjelezés nélkül az Y család.

Udvarolt nekem anno egyszer egy grófi család sarja, büszke lettem volna rá ha én szülhetem a következő grófi ivadékot, de nem így alakult. Ha nem fogadod el h itthon az a szokás, h lányokkal kihal egy-egy név, és kompromisszumra sem vagy képes a kötőjeles megoldással, akkor szerintem ott vmi baj van. Már nem számít h ki nemes vagy ki Szabó, az fontos h mit tesz le az asztalra, attól jegyzi meg a nevét a nagyvilág. És ha lányotok születik majd, ugyanúgy nem megy tovább a neved az ő gyerekénél, ha nem köti az ebet a karóhoz majd a férjénél, mint ahogy te teszed. Nem dől össze a világ, ha ez a név a te családodnál nem megy majd tovább, ha pedig végigverted a szerinted igazat, majd nézd meg az emberek sajnálkozó tekintetét, amikor a férjed magyarázza a játszótéren h miért nem az ő nevét viseli a gyereketek. Ne heréld ki a férjedet! A te neved minden hivatalos okmányban ott fog szerepelni h anyja neve mellett és ha bulvárszereplő lesz a gyerek, dicsekedhet vele h anyai ágon nemes.De a lényeg h milyen ember lesz, ha felnő.

2011. szept. 30. 15:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!