Mi a helyes ebben az esetben? (névadás)
Barátommal már 4 év vagyunk együtt, én 28 ő 29.
Amikor a gyerekvállalásról jön elő a szó mindig összeveszünk a névadáson.
Neki Szabó a vezetékneve, nekem egy ritka és különleges, nemesi származású, magyar nevem van. Hárman vagyunk lánytestvérek, apámnak mindig is egy fiú volt az álma, aki tovább viszi a nevünket. (különben kihalna a nevünk, olyan kevesen vagyunk már, mi vagyunk szinte az utolsó család)
Mikor hoztak egy törvényt, hogy az anya vezetéknevét megkaphatja a gyerek, eldöntöttem, hogy az én gyerekem az én vezetéknevemet kapja. Így tisztelve apámat, a papámat, a felmenőinket, a nemesi származást és azt, hogy tudom, hogy honnan származok.
A párom nem akarja elfogadni, és mindig összeveszünk. Szerinte, ha nem Szabónak hívják a gyereket az neki szégyen a családja, barátai előtt.
Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet tisztelni az én családom történelmét, múltját, úgy, hogy tényleg már alig vagyunk.
Szerintetek kinek van igaza?
Sajnos én nem fogok engedni.. akármilyen csacsin is hangzik, de ez nekem nagyon fontos.
csodálkozz csak :D
ezekből a fúrkálódó kommentekből arra merek következtetni, hogy sokaknak fáj, ha egy nő nemcsak egy bábu a párkapcsolatában :))
mindenki a saját életének a kovácsa.. ;)
11:32 vagyok,és..
-Azért írtam le az én helyzetemet,hogy utána nehogy azzal gyere,hogy én "csak" egy Kovács,és egy Szabó vagyok,és hogy nem értem,hogy te mit mondasz.
-Én vagyok a maradi?Nézz már végig magadon!Te képzeled azt,hogy a XIX. században vagyunk,és hogy annyira nagy kiváltság a te nemesi neved...
-Miért lennék férfi imádó?Nem vagyok az,csak utálom,ha valaki csak a saját szempontjából nézi a dolgokat,és bele sem gondol abba,hogy a másik helyzete milyen lehet.
-Azért vagy önző,mert te nagyon is tiszteled a hagyományokat,de csak a sajátotokét,a párodét nem."Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet tisztelni az én családom történelmét, múltját.."Mert te,aranyom,megbecsülöd az övét?
-Észere vetted,hogy te mindenkiről milyen hamis következtetést vonsz le?Szerinted én maradi,és férfiistenítő vagyok,egy másik hozzászólót ötvenéves másik rendszerben felnőtt feleségnek tituláltad,és kijelentetted,hogy itt mindenki Szabó,vagy Kovács, vagy valami ilyen elterjedt nevű emberke.azért fogjál már vissza magadon!
-Kiírod a kérdést,de a válaszokat,amik nem neked kedveznek,nem fogadod el,és még mi vagyunk azok,akik teljesen rosszul látják a helyzetet..Úgy imádom az ilyen embereket!♥
Amúgy ebből a szituból sokat tanultam,rájöttem,hogy: remélem,ha nekem lesz egy lányom,nem fog majd ki magának egy ilyen nemesi ficsúrt...Jó lesz neki a Szabó is!
10:27! ne most magyarázkodj, hanem az első válaszodat gondoltad volna meg 5ször, hogy mit és milyen stílusban válaszolsz!
megmondtam, hogy nem érdekel, hogy te, hogy állsz a saját dolgaidhoz! attól még másét tiszteletben tarthatnád!
a következtetéseimet fenn tartom :) én így látom, és nem miattad fogom másképp látni :))
ja és nem vagyok az aranyod! gondolom tipik olyan ember vagy, akinek csak itt nagy a pofája.. hoppá megint egy következtetés :D
,,ezekből a fúrkálódó kommentekből arra merek következtetni, hogy sokaknak fáj, ha egy nő nemcsak egy bábu a párkapcsolatában :)) "
Én ilyen jellemre nem lennék fukarkodó a világ összes kincséért sem.Nem érzem magam bábnak,hanem egyelő rangúnak egy kapcsolatban.
De te meg egy ős sárkány vagy aki olyannyira amazon,hogy az már fáj,és tuti egy mamusz párocskád lehet neked ha mindezt hadja.
50szer leírtam, hogy az egyenlőség híve vagyok!
a névadás KIVÉTELES helyzet!
ne legyünk már ennyire álszentek, biztos a ti kapcsolatotokban is volt olyan helyzet, ahol a másiknak valamit tolerálni kellett!
ennyire fáj másnak, hogy kimerem nyitni a számat? :)
nem leszek soha egy bólogató kiskutya, de ha valaki épészérvekkel és NORMÁLIS stílusban meg tud győzni vmiről, akkor nem fogok ellenkezni!
Komolyan mondom ez egy vicc ami itt folyik! A kérdező csak tovább akarja vinni a családi nevét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Itt nem az a kérdés, hogy mit gondoltok a kérdezőről, hanem az, hogy ti mit tennétek a helyében! Az lenne a legjobb ha a kedves kérdező megtudná normálisan beszélni a párjával ezt a dolgot! Ezekkel a maradi, rosszindulatú, nagyszájú emberekkel ne törődj, szerintem csak itt tudnak hangot adni a véleményüknek!
Kedves kérdező sok sikert kívánok neked az életben!!!! Kívánom, hogy legyen legalább 5 gyermeked, és hogy legalább egy tovább tudja vinni a nevedet! :)
20:07!
köszönöm szépen! neked is kívánok minden jót! párommal már megtudtuk beszélni, és ezenkívül szerencsére minden rendben már 6 éve :) már csak a babák hiányoznak :)
14:46 os vagyok.
Nem fáj senkinek se ,hogy Te kimered nyitni a szádat,mert más is megteszi,nem bológató kutyák vagyunk nem vagyunk alárendeltek,nem nyalunk be férjeinknek-párunknak csak auért mert egy ,,tradíciót követünk".
Azért mert Te kedves kérdező azt gondolod ,hogy spanyol viaszt sz@rtál a régi kihaló neveddel az más tészta.Párom vezetékneve is kihalóban van épp,hogy esély van rá,hogy tovább mennyen,de ha egy akármilyen maradi 1000 szer használatos neve lenne akkor is az övét vinném-vinnénk tovább mert szeretem annyira,lehetne nekem akármilyen kihaló nevem akkor is az övét vinném tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!