Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igénytelen anyóssal mit tudok...

Igénytelen anyóssal mit tudok kezdeni?

Figyelt kérdés

Párommal és az anyósommal élünk egy lakásban. Éppen most várjuk a pici babánkat. Sajnos az anyósommal viszont nem tudunk mit kezdeni. Házimunkát abszolút nem végez. Ha netán eszébe jut mosni, mert a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud, akkor is csak a sajátját mossa ki. Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez. Ez már alapból visszataszító, de még tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja, ami egyet jelent azzal h sokszor összefssa a wc-t is. Az, hogy napokig ugyanaz van rajta, már a legkisebb baj. Az inkább, hogy a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben. Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. Zuhany nyista, ahogy reggel sem. A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. Persze elmosni már derogál neki. Meg lett kérve, hogy mossa el, mert én hánytam a szagától...simán közölte, hogy nem mossa és bement dögleni. Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar.

Kezdem azt hinni, hogy víziszonya van. Se nem használja, inni se nagyon issza, max éjjel. Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné.

Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá.

Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást. Párom sokat segít, pedig rengeteget dolgozik. Előre félek, mi lesz, mikor elmegy anyósom nyugdíjba én pedig itthon leszek a picivel. Lassan ott tartok, ha ez nem változik, a kezébe sem veheti majd.

Köszi :)

2017. dec. 22. 09:59
 71/94 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Minden jóindulatommal írom:

Anyukám halála után apukám is épp így elhagyta magát és bizony sajnos erre nincs más megoldás,mint hogy, amikor dolgozik, bemész a szobába, összeszeded az edényeket és elmosod. Ruhákat pedig szépen, minden este összeszeded és beteszed a gépbe. Ez a kettő talán napi 5-6 perc plusz munka neked. Tapasztalatból mondom, terhesen sem megterhelő. Vagy akár a párod is megtehet ennyit....

Tetszik, nem tetszik, ez van. Tudom, várandósan érzékenyebb az ember, de ettől még ő van otthon és a babával az ő élete is gyökerestül felborul. Lehet öregségére mást képzelt magának.

Nektek kell megtenni a kezdő lépéseket.

2017. dec. 22. 13:09
 72/94 anonim ***** válasza:
48%
Arra még most sem válaszoltàl hogy a hitel kinek a nevén van?
2017. dec. 22. 13:50
 73/94 A kérdező kommentje:
Az anyósén. Párom gondolom azért fél így itt hagyni, mert már csak az anyukája él. De ez meg nem megoldás, hogy tutujgatjuk, a mi kapcsolatunk meg nem tud haladni
2017. dec. 22. 13:55
 74/94 anonim ***** válasza:
56%

Én ugyan nem tudom, hogy mennyit fizettek ott rezsire, meg a hitelre, de szerintem ezt az összeget kicsit kipótolva kitudtok bérelni egy akkora lakást, hogy elférjetek hárman a gyerekkel. Nem kell egyből nyolcvan négyzetméterre menni, 40 négyzetméteres is elég pár évig, amig kicsi a gyerek.

Az a baj, hogy lehet, hogy időszakos, de az is lehet, hogy ez már így marad. Mivel nem mondja meg miért ilyen, így nehéz kitalálni, lehet, hogy depressziós, de az lehet, hogy mivel te otthon vagy, ezért úgy gondolja, hogy majd te úgyis megcsinálod. Mindenesetre nem szabad ott maradni. Ez egy kisbaba számára rendkívül fertőzésveszélyes, ne tedd ki ennek.

Beszéljetek vele egyszer utoljára, hogy oké mami, egy heted van, hogy ezt befejezd, különben megyünk, mert itt gyereket nevelni, meg úgy ámnlokk élni nem lehet. Lehet elgondolkozik, hogy megéri-e igénytelenkedni, ha mindent neki kell fizetnie.

2017. dec. 22. 13:56
 75/94 anonim ***** válasza:
12%

És akkor ugye le van papírozva, hogy X önrész a tietek a házból? Vagy csak a hitelt fizetitek?

Kinek a nevén van a ház? Ki vette fel a hitelt? Mióta fizetitek? Minek???

2017. dec. 22. 13:57
 76/94 A kérdező kommentje:

Minden az anyuka nevén van, párom már akkor is fizette helyette, mikor még nem ismertük egymást, aztán gondolom így maradt én pedig beszálltam a költségekbe, miután ideköltöztem.

De mindegy is, összeszedem a maradék bátorságom és "kinyitom a szám".

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat! :) A többieknek pedig szebb életet kívánok.

2017. dec. 22. 14:03
 77/94 anonim ***** válasza:
83%

"A többieknek pedig szebb életet kívánok."

Azt hiszem, ezt inkább mi mindannyian kívánjuk neked, te szorulsz rá leginkább.:-)

2017. dec. 22. 14:38
 78/94 anonim ***** válasza:
33%
A 24-esben pontosan ezt írtam le. :) Keress albérletet és költözzetek!
2017. dec. 22. 14:50
 79/94 anonim ***** válasza:
27%
Tudod, mi az elírás, kérdező? A lesz helyett kesz... A táppénzt hogyan lehet elírni gyesre???
2017. dec. 22. 14:54
 80/94 anonim ***** válasza:
42%
Kedves Kerdezo! Reszvetem! majdnem elhanytam magam mikozben olvastam....en ezt nem birnam!!!! Jeziusom!!!!Szerintem pateroljatok el valahova, vagy koltozzetek szet :(
2017. dec. 22. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!