Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igénytelen anyóssal mit tudok...

Igénytelen anyóssal mit tudok kezdeni?

Figyelt kérdés

Párommal és az anyósommal élünk egy lakásban. Éppen most várjuk a pici babánkat. Sajnos az anyósommal viszont nem tudunk mit kezdeni. Házimunkát abszolút nem végez. Ha netán eszébe jut mosni, mert a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud, akkor is csak a sajátját mossa ki. Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez. Ez már alapból visszataszító, de még tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja, ami egyet jelent azzal h sokszor összefssa a wc-t is. Az, hogy napokig ugyanaz van rajta, már a legkisebb baj. Az inkább, hogy a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben. Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. Zuhany nyista, ahogy reggel sem. A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. Persze elmosni már derogál neki. Meg lett kérve, hogy mossa el, mert én hánytam a szagától...simán közölte, hogy nem mossa és bement dögleni. Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar.

Kezdem azt hinni, hogy víziszonya van. Se nem használja, inni se nagyon issza, max éjjel. Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné.

Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá.

Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást. Párom sokat segít, pedig rengeteget dolgozik. Előre félek, mi lesz, mikor elmegy anyósom nyugdíjba én pedig itthon leszek a picivel. Lassan ott tartok, ha ez nem változik, a kezébe sem veheti majd.

Köszi :)

2017. dec. 22. 09:59
 21/94 anonim ***** válasza:
53%

Saját lakásában ne dirigáljál, menjetek sajátba vagy albiba, és kész.

Ja nincs pénzetek? Akkor meg maradj csöndben, mert mehetsz a híd alá.

2017. dec. 22. 10:44
 22/94 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, ha nincs épp leakasztható 10-20 milliónk házra/lakásra, akkor már nincs pénzünk? Menjünk a híd alá, mert az anyósom azt hiszi, hogy én azért vagyok már itthon, hogy csak utána takarítsak? Nem azért, mert a pocakomtól már nem tudtam ellátni a munkámat? Akkor ezek szerint nálatok tök normális, ha valaki nő és anya létére a saját személyi higiéniájára sem figyel csupán lustaságból? El fogunk költözni minél hamarabb, de az nem holnap lesz! Addig szerettem volna valami tanácsot, hogy esetleg hogy tudnám tálalni neki a problémánkat! Egy igazi aljas meny vagyok, hogy nem teszek a lába alá piros szőnyeget.
2017. dec. 22. 10:53
 23/94 anonim ***** válasza:
74%
Nem, mi nem lakunk senki nyakán. Másnak is hitelből van lakása, ha úgyis fizetitek anyósét, akkor fizessétek a sajátot.
2017. dec. 22. 10:57
 24/94 anonim ***** válasza:
89%

A hitel a ti neveteken van, ti vettétek fel, vagy "csak" fizetitek?

Ez utóbbi esetben közöljétek anyóssal, hogy vagy változtat a viselkedésén, vagy befejezitek a pénzelését és mentek albérletbe.

Ha viszont ti (vagy párod) vettétek fel a hitelt, akkor sajnos addig nem tudtok anyagilag felszabadulni ebből a helyzetből, amíg a hitel tart, tehát vele kell dűlőre jutni. Én nem fizetném neki az ételt, italt, ruhát és egyebeket például - van neki saját fizetése, finanszírozza abból. Valamint természetesen a rezsi rá eső részét sem fizetném ki. Itt gyakorlatilag ti tesztek szívességet neki és nem fordítva, ezt kellene tudatosítani benne.

2017. dec. 22. 10:58
 25/94 anonim ***** válasza:
79%

Na hari de milyen tanácsot? Magadtól nem tudod hogy mit mondj? Miért ne tudnád? Hát hányféleképp lehet ezt tálalni?

Nem. Te csak szeretted volna kiadni magadból az anyós iránti keserűséged. Ami mellesleg érthető, de segítséget ne itt várj, mi nem tudunk beszélni vele.

2017. dec. 22. 11:00
 26/94 anonim ***** válasza:
71%

Megértelek téged, mert egy ilyen undorító, igénytelen ember pokollá teszi az együttélést, és nem tudsz vele mit kezdeni. Az ilyen úgyse fog megváltozni.

Viszont az is igaz amit mindenki leírt neked: tudtad, hogy milyen. Nyilván nem az elmúlt pár hónapban alakult ez ki nála, ennek ellenére beköltöztél és ott maradtál. Sajnos az is igaz, hogy az ő háza az ő vára, ha ő disznóólban akar élni, retkesen, minden joga megvan hozzá. Te pedig nem dirigálhatsz neki, mert - hiába fizetsz bármennyit az ott élésért - te ott nem vagy senki. Nem a te neveden van a lakás.

Az meg, hogy ilyen környezetbe te megtöltetted a "pocakodat", most már legyen a te bajod.

2017. dec. 22. 11:12
 27/94 anonim ***** válasza:
46%
Ja ertem, kerdezo. Nincs hova menned, csaladod nem fogad be, ide gyereket is hozol. Szoval pasid anyja huzza meg magat. Addig mibol elt/ek mig te nem kerultel elo?
2017. dec. 22. 11:15
 28/94 anonim ***** válasza:
81%

Gyerekek szünet van.... a szokasos szunetben elojovo felhaborito kerdes....

De ha meg is igaz amit leirtal, akkor remelem megy az illetekes es a babat kiemeli abbol a mocsokbol, amibe epoen keszulsz beleszulni....

En vagyok csak ugy hiyg addig nincs gyerekamig az alap kornyezetet nem tudom neki megterwmteni? Nem ez a normalis...? Ennyi erovel az udvarra is kehetne szulni....

Felelotlen egy anya vagy.... ha az anyos nem takrit takaritasz te es a pasid ferjed vvagy mit tudom en mi van neked....

Nem gyakorizni kell.... ti mar azert csinaljatok hogy a baba egeszseges legyen....

2017. dec. 22. 11:22
 29/94 anonim ***** válasza:
91%
Költözzetek el, amint lehet. A babának nem kéne sokáig a putriban maradnia, ha már oda kell megszületnie.
2017. dec. 22. 11:24
 30/94 anonim ***** válasza:
52%

Bla-bla-bla... :D Nevetséges vagy, komolyan... magyarázkodhatsz, csűrheted, csavarhatod, akkor sem kell más házába költözni, többe között ezért!

Egyébként remek, hogy még az Ő hitelét is TI fizetitek, eszetek merre jár?!

Amúgy vagy már 20 éves, mert a válaszaid alapján nem.

2017. dec. 22. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!