Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igénytelen anyóssal mit tudok...

Igénytelen anyóssal mit tudok kezdeni?

Figyelt kérdés

Párommal és az anyósommal élünk egy lakásban. Éppen most várjuk a pici babánkat. Sajnos az anyósommal viszont nem tudunk mit kezdeni. Házimunkát abszolút nem végez. Ha netán eszébe jut mosni, mert a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud, akkor is csak a sajátját mossa ki. Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez. Ez már alapból visszataszító, de még tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja, ami egyet jelent azzal h sokszor összefssa a wc-t is. Az, hogy napokig ugyanaz van rajta, már a legkisebb baj. Az inkább, hogy a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben. Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. Zuhany nyista, ahogy reggel sem. A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. Persze elmosni már derogál neki. Meg lett kérve, hogy mossa el, mert én hánytam a szagától...simán közölte, hogy nem mossa és bement dögleni. Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar.

Kezdem azt hinni, hogy víziszonya van. Se nem használja, inni se nagyon issza, max éjjel. Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné.

Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá.

Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást. Párom sokat segít, pedig rengeteget dolgozik. Előre félek, mi lesz, mikor elmegy anyósom nyugdíjba én pedig itthon leszek a picivel. Lassan ott tartok, ha ez nem változik, a kezébe sem veheti majd.

Köszi :)

2017. dec. 22. 09:59
 11/94 anonim ***** válasza:
65%
Már megbocsáss, de a terhesség nem betegség. 3 emberre házimunkát végezni, pláne, ha a párod is segít, nem egy napi 8 órás elfoglaltság, ennyit meg lehet tenni azért, hogy ingyen biztosítja az anyós a lakhatásotokat, és elviseli majd a gyereksírást is. Vegyetek laktózmentes tejet, a sajátotokat meg zárjátok el, ha hazaér, tálalj neki az étkezőasztalon, akkor majd nem visz be kaját. A személyes higiénia már másik történet, nehezebb ügy, arra nehezen fogod rászorítani, ha neki nincs igénye rá.
2017. dec. 22. 10:19
 12/94 A kérdező kommentje:
Látom az értő olvasással vannak gondok. Ki mondta, hogy ingyen biztosítja az itt lakásunkat? Láttál Te ilyet valahol leírva? Éppen az ellenkezőjét írtam le eggyel feljebb! Igen, szoktam neki kaját szedni, amit az asztalra teszek. Szerinted nem fogja és beviszi a szobába? Tippelj! De ne haragudjatok, egyem is meg helyette? Nem szellemileg sérült, fizikailag sincs baja. És megint csak leírom, mert ez sem jutott el a szemetekhez, mióta itthon vagyok a pocakom miatt, azóta ilyen! Nem ebbe a környezetbe vállaltuk a gyereket! Igen, a terhesség nem betegség és igen, én takarítok, mosok, főzök és nem vagyok királylány, hogy ne tudnám megcsinálni. Csupán annyit kérek, hogy egy felnőtt nő ugyan a maga mocskát tüntesse már el és ne kelljen könyörögni, hogy szrás után ne legyél könyékig a hűtőben.
2017. dec. 22. 10:26
 13/94 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudsz vele mit kezdeni. Megváltozni már nem fog. Ráadásul a saját lakásában azt csinál, amit akar.

Itt 2 megoldás van: - vagy mégis összeszeditek magatokat és elköltöztök, ő meg éljen ahogy akar;

- vagy tűritek.

Mondjuk azt én sem igazán értem, hogy gyereket miért vállaltatok ebbe a helyzetbe...

2017. dec. 22. 10:28
 14/94 anonim ***** válasza:
92%

"Azért nem tudunk hirtelen elköltözni, ugyanis ő nem keres annyit, hogy itt tudjuk hagyni és a lakáshitelt is mi fizetjük a rezsivel együtt! "

Anyósod felnőtt ember, dolgozik. Nem vagytok felelősek érte, sem a lakáshiteléért, sem a rezsiért. Ha nem megy egyedül neki, akkor majd eladja a lakást és vesz egy picit.

Én elköltöznék, de sürgősen. Legalább a baba miatt.

2017. dec. 22. 10:30
 15/94 anonim ***** válasza:
82%
Az egy dolog, hogy anyósod egy igénytelen nő, de a gyerekvállalás ettől független, nem?
2017. dec. 22. 10:30
 16/94 anonim ***** válasza:
59%
Anyos ilyen volt mikor megis mertem a fiat. Akkor is mikor odapakoltal, ott latsz es meg oda gyereket is szulsz. Igen, te meg a palid a hulye, jo lenne kiturni mamat ugye? Miert nem mentek haza az igenyes anyadhoz?
2017. dec. 22. 10:37
 17/94 anonim ***** válasza:
77%

Bírom, ilyenkor mindig az van hogy anyós nem tudja magát eltartani azért szülsz a nyakára gyereket.

vicces.

amúgy költözzetek el és kész.

2017. dec. 22. 10:37
 18/94 anonim ***** válasza:
84%
Eszembe nem jutott volna ilyen körülmények közé gyereket vállalni. Szerinted a gyakori netező népessége megváltoztatja anyósod? Sajnos itt azt teheted hogy elköltöztök. Anyós nem fog valtozni, főleg nem attól hogy 10-20 ember leírja neked a véleményét róla.
2017. dec. 22. 10:40
 19/94 A kérdező kommentje:

Miért lenne anyósom nyakán a gyerek?

Igényes anyádhoz kommentre pedig annyit, hogy nem szeretem, ha anyáznak. Másrészről rólam és az öcsémről az igényes anyám lemondott, mikor gyerek voltam. Köszönöm a rosszindulatot, máris megkeressük és odaköltözünk hozzá!

2017. dec. 22. 10:41
 20/94 anonim ***** válasza:
33%

"Ki mondta, hogy ingyen biztosítja az itt lakásunkat? Láttál Te ilyet valahol leírva? "

Miért, talán fizettek bérleti díjat? A hitelt még nem láttam, amikor elküldtem a kommentet, de ezek szerint az lényegesen kevesebb, mintha albit kéne fizetni, különben nem mentetek volna bele az együttlakásba. Akármilyen is volt az anyós korábban, nehezen tudom elképzelni, hogy erre vágytatok.

2017. dec. 22. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!