Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igénytelen anyóssal mit tudok...

Igénytelen anyóssal mit tudok kezdeni?

Figyelt kérdés

Párommal és az anyósommal élünk egy lakásban. Éppen most várjuk a pici babánkat. Sajnos az anyósommal viszont nem tudunk mit kezdeni. Házimunkát abszolút nem végez. Ha netán eszébe jut mosni, mert a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud, akkor is csak a sajátját mossa ki. Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez. Ez már alapból visszataszító, de még tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja, ami egyet jelent azzal h sokszor összefssa a wc-t is. Az, hogy napokig ugyanaz van rajta, már a legkisebb baj. Az inkább, hogy a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben. Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. Zuhany nyista, ahogy reggel sem. A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. Persze elmosni már derogál neki. Meg lett kérve, hogy mossa el, mert én hánytam a szagától...simán közölte, hogy nem mossa és bement dögleni. Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar.

Kezdem azt hinni, hogy víziszonya van. Se nem használja, inni se nagyon issza, max éjjel. Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné.

Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá.

Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást. Párom sokat segít, pedig rengeteget dolgozik. Előre félek, mi lesz, mikor elmegy anyósom nyugdíjba én pedig itthon leszek a picivel. Lassan ott tartok, ha ez nem változik, a kezébe sem veheti majd.

Köszi :)

2017. dec. 22. 09:59
 61/94 anonim ***** válasza:
49%
Az is milyen nő, aki él inkább egy bagóssal terhesen mint hogy albiban lakna? Csóró. Párod meg...no komment, hogy ez neki így megfelel, ha költözöl max egyedül teszed, de nem fogsz, mert egyedül nem tudod eltartani magad meg a gyereked
2017. dec. 22. 12:43
 62/94 anonim ***** válasza:
69%

Istenem de segghülyék vagytok. Nem látjátok hogy a kérdező leírta, hogy az anyósa azóta ilyen amióta ő otthon van???? Különben se legyetek ennyire okosak. Nektek tetszene ha egy igénytelen, gusztustalan emberrel kéne együtt élnetek aki telefossa a wc-t és azt is nektek kéne TERHESEN kitakarítani?Mert szerintem nem. Mit ítélkeztek itt bárki felett? Tanácsot kért a kérdező nem ész osztást. Sok megmondom a frankót ember.

Sajnos nem fogtok tudni mit kezdeni vele ha már lett neki szólva is. Ha megszületik a baba fertőtleníts mindent aztán kész. Amíg nem tudtok elköltözni sajnos el kell tűrnötök, tudom nehéz de nincs más választás. Vagy ha belefáradtál hívsz egy takarítónőt mindennap.

2017. dec. 22. 12:46
 63/94 anonim ***** válasza:
20%

"nem értem, hogy legalább miért nem hozza ki azt a sok csetreszt, ha már elmosni nem képes"

És ha megérted, akkor mi van, akkor már rend lesz a szobájában?

Ne az legyen a cél, hogy megértsd, hanem hogy ne legyen ott a sok koszos edény az ágyában! Ahhoz meg az kell, hogy te magad kividd onnan, mert látod, hogy ő nem teszi meg!

2017. dec. 22. 12:47
 64/94 anonim ***** válasza:
59%

Mit szólnék? Egyszerű, nem laknék ott, szerintem más sem.

Akkor vállalok gyereket, ha van egy biztos albim, vagy lakásom.

2017. dec. 22. 12:47
 65/94 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 63-nak, hogy öntött belém egy kis lelket! :) Nagyjából már 3 méterrel a föld alá elástak a többiek és ebből a kérdésből már odáig jutottak, hogy nem csoda, ha az anyukám eldobott magától gyerekként. Gusztustalan és érthetetlen, de főleg nagyon bántó. Igaz, nem kéne szomorkodnom rajta, mert ez csak rosszindulat, de azért mégis.
2017. dec. 22. 12:49
 66/94 anonim ***** válasza:
69%

,,És ha hetekig otthagyod, akkor tulajdonképpen miattad lesz olyan büdös, hogy aztán elhányod magad tőle... "

Na ne már!!! HÁRMAN élnek ott! Az anyós otthagyja rothadni az edényt... A feleség megpróbálta elmosni, de nem ment neki, mert rosszul lett tőle. Akkor miért tőle van elvárva, hogy mossa el?! Ott van még 2 ember: az anyós, aki csinálta ezt a szennyet, és a férj (az anyós gyereke), aki oda tud állni a mosogatóhoz, és elsúrolni az edényt.

Én megértelek, Kérdező! De sajnos fogalmam sincs, hogy mi járhat az anyós fejében... Én depresszióra gondoltam először, aztán tovább gondolva, lehet eltervezte, hogy majd te fogod vezetni a teljes háztartást? Vagy esetleg rájött, hogy a baba mennyi gonddal jár? Vagy azt vette a fejébe, ha te se csinálod meg, akkor ő minek? De az is eszembe jutott, hogy az állandó fosás, a víz hiánya, talán még a helytelen táplálkozás is úgy lemerítette, hogy egyszerűen nincs már energiája ezekhez... Tudom, jó kifogás, de létezik ilyen is... Èn mióta szakítottam az üditőkkel, és vízet vedelek, jó sokat, azóta úgy èrzem, hogy megvan duplázva az energiám.

Sajnos én sem tudok okosabbat, minthogy a férjed kapja el az anyját, és beszéljen vele. Ne hagyja elmenni, ne hagyja kibújni. Ezt muszáj megbeszélni. Vagy meghallgatja és változtat, vagy költöztök, és oldja meg egyedül. :(

2017. dec. 22. 12:51
 67/94 anonim ***** válasza:
49%
Ne foglalkozz ezzel a sok idiótával. Szar az életük és így élik ki magukat. :) Szánalmasak, inkább söprögessenek a saját házuk táján. De itt úgyis mindenki okosabb a másiknál és egy kedves szavuk nincs a másikhoz. Undorító. (63 voltam)
2017. dec. 22. 12:53
 68/94 anonim ***** válasza:
94%
Ha az utóbbi 2-3 hónapban lett ilyen, akkor baj van, annak kell, hogy oka legyen. Vagy valami fizikai betegség, vagy esetleg depresszió. Egyiken se javít, ha ordibáltok vele.
2017. dec. 22. 12:58
 69/94 anonim ***** válasza:
9%
55 os vagyok. Én sem bantottalak, viszont ne idegeskedj az nem tesz jót neked és a babának sem.
2017. dec. 22. 12:59
 70/94 anonim ***** válasza:
22%

"Az anyós otthagyja rothadni az edényt... A feleség megpróbálta elmosni, de nem ment neki, mert rosszul lett tőle. Akkor miért tőle van elvárva, hogy mossa el?!"

Nem arról az edényről beszélek, ami hetekig ott állt, közben bebüdösödött, és ezért lett tőle rosszul a kérdező. Hanem arról beszélek, hogy a használt edények nem azonnal büdösek. Napok múlva viszont már el lehet képzelni, hogy a bennük hagyott ételmaradéktól olyan büdösek lesznek, hogy az ember tényleg elhányja magát tőlük. Ha kismama létére a kérdező fokozottan hányingeres, akkor az ő érdeke elsősorban, hogy ne jussanak el odáig az edények, hogy beléjük büdösödjön az ételmaradék - márpedig ezt elsősorban ő maga tudja megelőzni azzal, ha minél előbb kiviszi az anyós szobájából a használt edényeket és elmossa. Nem "tőle van elvárva", hanem az ő kezében van a megoldás, hiszen azt már tudjuk, hogy az anyóstól hetekig büdösödhet minden!

Ott van még ... a férj (az anyós gyereke), aki oda tud állni a mosogatóhoz, és elsúrolni az edényt."

Hát igen, róla is beszélhetnénk... Csak szemmel láthatóan nem legény a gáton... Másképp eleve nem hagyta volna hónapokon át passzív dohányzásban a gyereket váró feleségét, nem hagyná, hogy ki legyen használva az anyja által, stb.

2017. dec. 22. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!