Igénytelen anyóssal mit tudok kezdeni?
Párommal és az anyósommal élünk egy lakásban. Éppen most várjuk a pici babánkat. Sajnos az anyósommal viszont nem tudunk mit kezdeni. Házimunkát abszolút nem végez. Ha netán eszébe jut mosni, mert a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud, akkor is csak a sajátját mossa ki. Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez. Ez már alapból visszataszító, de még tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja, ami egyet jelent azzal h sokszor összefssa a wc-t is. Az, hogy napokig ugyanaz van rajta, már a legkisebb baj. Az inkább, hogy a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben. Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. Zuhany nyista, ahogy reggel sem. A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. Persze elmosni már derogál neki. Meg lett kérve, hogy mossa el, mert én hánytam a szagától...simán közölte, hogy nem mossa és bement dögleni. Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar.
Kezdem azt hinni, hogy víziszonya van. Se nem használja, inni se nagyon issza, max éjjel. Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné.
Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá.
Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást. Párom sokat segít, pedig rengeteget dolgozik. Előre félek, mi lesz, mikor elmegy anyósom nyugdíjba én pedig itthon leszek a picivel. Lassan ott tartok, ha ez nem változik, a kezébe sem veheti majd.
Köszi :)
most gyesen vagy vagy terhes vagy aranyom? :D
már te se tudod
"erről nem dönthetek egyedül"
mert a párod nem szeretne albérletbe menni?
Táppénzt akartam írni, elnézést.
Ő is elköltözne, de valamiért még küzd az anyukájával. Biztos türelmesebb nálam
"szerettem volna valami tanácsot, hogy esetleg hogy tudnám tálalni neki a problémánkat!" - Nem is tudja még, hogy nektek ez probléma? Valahogyan csak a tudtára hoztátok már. Akkor meg nem most kell tálalni. Tehát milyen tanács kéne?
"a szobájában a szétdobált ruháktól már lépni nem tud" - Miért várod meg, hogy már lépni se tudjon? Ha ruhát találsz a földön, tedd a szennyesbe! Ha arra vársz, hogy ő tegye, akkor látod, hogy mi lesz. Attól, hogy az ő szobája, még nem tartja kulcsra zárva, gondolom (hiszen akkor nem is tudnád, hogy milyen állapotok uralkodnak benne), vagyis te is bemehetsz oda.
"Ha netán eszébe jut mosni, ... akkor is csak a sajátját mossa ki." - Hát akkor ez van, ehhez kell alkalmazkodnod: ha nem várhatod el tőle, hogy ő mossa a ti cuccaitokat is, akkor arra készülj, hogy azokat majd neked kell kimosnod. Megszoksz vagy megszöksz.
"Wc után egész egyszerűen nem mos kezet /pedig rászólunk/, utána a hűtőben turkál, nyúl mindenhez." - A gyereked is ilyen lesz. Vele mit fogsz csinálni? Elmondod neki újra és újra, ha kell, naponta ezerszer, és reménykedsz, hátha egyszer végre felfogja, megtanulja. Vele se tehetsz mást. Kitartás!
"tejérzékeny is, ennek ellenére ugyanúgy fogyasztja" - Ne is legyen otthon rendes tej, csak laktózmentes!
"sokszor összefssa a wc-t is" - A vécét ki szokta takarítani? Ha ő nem, vagy nem tetszik neked, ahogy ő csinálja, akkor kénytelen leszel te megcsinálni, másképp nem lesz tiszta.
"napokig ugyanaz van rajta" - Ha nem akarod, hogy ugyanazt vegye fel másnap is, amikor levetkőzik, máris mosd ki a ruháit!
"a tusfürdőjén ül a por a fürdőnben" - A fürdőt ki takarítja? Ha nem tetszik az, ahogy ő, akkor takarítsd te! Ha minden szép tiszta lesz körülötte, hátha ő is szívesebben megy zuhanyozni.
"Munka után az első dolga kaját szedni, amit bevisz az ágyba, eszik és alszik. ... A koszos edényekkel alszik egy ágyban, van, hogy hetek után hozza ki a mosogatóba. " - Te képes vagy hetekig be se lépni a szobájába? Még aznap vidd a mindenféle edényeket a konyhába és mosogasd el őket!
"Most még lázas beteg is, de a kézmosás, se másféle higiéniai dolog nem működik nála. Sokszor beszéltünk vele, párom már a hangját is felemelte, de mindig azt kapjuk h azt csinál, amit akar." - Pedig most kell átmosni az agyát azzal, hogy azért lett beteg, mert nem mos kezet!
"Ha bor folyna a csapból, biztos értékelné." - Ha alkoholista, keressetek orvosi segítséget! A depresszió is attól lehet részben (vagyis az, hogy csak eszik meg alszik, stb.)
"Hónapok után jutott el odáig, hogy a sok "ugatás" eredményeképpen legalább a lakásban nem gyújt rá." - Vagyis a terhesség első hónapjaiban végig passzívdohányoztál?
"Elköltözni egyelőre sajnos nincs lehetőségünk, de mindenképp el szeretnénk. Az a helyzet, hogy már nagy a pocakom és nemigen tudom sokáig csinálni az állandó csuszkolást." - Akkor sem lesz könnyebb, ha megszületik a baba és éveken át kialvatlanok lesztek! Sőt! Lehet, hogy mégis most kéne elköltözni, minél előbb!
"nem derogál elmosni utána azt a 2 edényt! De nem fogom én kiszedegetni az ágyából a napok óta ott hagyott tányért, ugyanis nem hozza ki a mosogatóba se!" - De magától nem megy ki a tányér! És ha hetekig otthagyod, akkor tulajdonképpen miattad lesz olyan büdös, hogy aztán elhányod magad tőle...
"Takarítok utána, mosok rá, főzök rá, fizetünk neki és helyette, ő pedig a szennyesét is kiválogatja, hogy a miénket ne kelljen kimosnia, értitek?" - Értem. Rosszul esik nyilván. De ez van. Egy 40-50-60 éves embert nem fogsz tudni megváltoztatni. Ehhez kell alkalmazkodnod. Vagy elköltözni.
"Nekiálltam már albérletet keresni, de erről nem dönthetek egyedül!" - És a párod mit mond?
Igen, szívtam a dohányfüstöt sokáig és minden kérés ellenére még rám szólt h nyissak ablakot a szobánkban, mert ő bizony rágyújt bent. Ez azóta megszűnt.
Szinte képtelen vagyok bemenni a szobájába, relatív nem egy idős emberről beszélünk, fizikailag is rendben van, ezért nem értem, hogy legalább miért nem hozza ki azt a sok csetreszt, ha már elmosni nem képes.
Kaptam itt kommentben, hogy a lakásra pályázok...milyen alapon pályáznék, nekem ugyan nem kell, de bele kell rúgni az emberbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!