Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek, ha azért nem...

Ti mit tennétek, ha azért nem lenne igazi családi életetek, mert vasárnaponként a férjetek a szüleihez vinné a gyereketeket?

Figyelt kérdés

A férjem csak vasárnap nem dolgozik, hétköznap, meg szinte csak fürdetésre ér haza. Tulajdonképpen a vasárnap lenne a közös napunk, amikor a gyerekünk (15 hónapos) tapasztalhatná, hogy milyen a családi együttlét, mehetnénk néha kirándulni, stb. De SOHA nem megyünk sehova. Nincs közös program, mert a férjem vasárnaponként viszi a gyereket anyósomékhoz. Én nem vagyok jóba velük, nekem még csak köszönni se köszönnek, még ha 2x köszönök rájuk, akkor sem, pedig ők bántottak meg engem és a családom. Ez az egy unokájuk van, és olyan büszkék, hogy 10 hónap alatt nem jutottak el odáig, hogy bocsánatot kérjenek, ha másért nem, azért, hogy többet lássák az egyetlen unokájukat. Ha jó lenne a kapcsolatunk, én is átvinném.

Viszont így tönkremegy a családunk.

Ti mit tennétek?

2016. szept. 17. 13:40
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
70%
Mert mindig csak a szegeny anyos....mert minden anyos edesdraga, csak a megátalkodott menyek.....:) ...
2016. szept. 18. 15:21
 52/61 anonim ***** válasza:
36%

Vélhetően azért jöttél ide, hogy meghallgasd mások véleményét is.

Ha úgy állsz hozzá, hogy azok, akik nem neked adnak igazat, azok rosszindulatúak, és elkezdesz rájuk átkozódni, akkor nem sok reményed van egy kiegyensúlyozott életre.

2016. szept. 18. 15:53
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
Helyetted senki sem fogja megoldani a problemadat. Itt ismeretlen emberek mas-mas mentalitassal elmondjak a velemenyuket, de dontened neked kell.A leirasodbol ugy tunik,elegge gyenge akaratu,hatarozatlan no vagy, aki csak sodrodik a ferjed es a csaladja altal radkenyszeritett eletben.A hozzaszolasaidbol ugy erzem, ugy akarsz valtozast,hogy ezert minimalis konfliktust se kelljen felvallalnod.Igy biztos, hogy nem fog menni.Ha a ferjeddel nem tudsz kozos nevezore jutni,akkor a hazassagodnak elobb-utobb vege lesz,vagy ha nem,akkor azt az eletet az ellensegemnek sem kivannam.Egy eleten at turni, es onmagadban orlodni nem lehet.A ferjed pedig nagyon kemeny dio lesz,mert ha nem is anyuci pici fia,(bar lehet hogy az)o egyszeruen nem erti a problemadat,mert egy egeszen mas szemleletu kozegben nott fel.Neki termeszetes,hogy csak a munka van, meg a penzhajhaszas,es nincs igenye masfele csaladi eletre.Amikor nyaralni voltatok elvezte? Lefogadom,hogy unatkozott.Szedd ossze a batorsagodat, es higgadtan,nem vadolva,osszeszedetten add elo neki,hogy mi bant,es rogton megoldasi lehetosegeket is vazolj fel neki.Mondd el, te hogyan kepzelsz el egy idealis csaladi eletet, mondd el,hogy ha nem valtozik semmi, akkor mire szamithat 2-5-10 ev mulva.Erre mar csak kell valamit reagalnia. Estleg leirhatod neki mindezt,akkor van idod pontosan megfogalmazni a mondanivalodat,es o sem tud kozbevagni, terelni,stb.Ha a problemadat elbagatelizalja es a levellel pl rohan az anyjahoz,akkor en szo nelkul osszepakolnek es elhagynam.
2016. szept. 18. 18:04
 54/61 anonim ***** válasza:
92%

Én azt tenném, hogy fognám a gyereket és elmennék vele kettesben, vagy a szüleimmel, esetleg barátaimmal vasárnap valahova.

Mondanám a férjemnek, hogy őt is várjuk. Ha nem jönne, komolyan elbeszélgetnék vele arról, hogy miként intézzük a válást. Mert ez egy egyértelmű "nem" lenne a részéről felétek.

2016. szept. 19. 13:57
 55/61 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Őszintén sajnállak, teljesen átérzem a helyzeted, mert hasonló cipőben járunk. Nagyon nehéz helyzet ez, de a probléma kulcsa itt egyedül a férjed. Amíg ő maga nem látja át a helyzetet, és nem mer ellenszegülni a szüleinek, addig innen nincs kiút. Nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagy, és én tudom, hogy felőrli az idegeid ez az egész, hidd el nekem, ha a férjed nem elég határozott, neked az lenne a legjobb, ha hazaköltöznél a szüleidhez. Mi is anyósomék házában lakunk, hidd el nem is akartam idejönni, még a gondolatától is irtóztam, mert tudom, hogy közös lónak túrós a háta. Pedig akkor még a viszonyom jó is volt anyósomékkal. De ment a duma, hogy ez mindenkinek jó, mert a ház amibe lakunk, akkoriban üresen állt, nekik így nem kell járni ugye fűteni, meg hasonlók. Az idő múlásával azonban egyre csak romlott a viszonyunk, pedig én sose bántottam, mégis most én vagyok az oka, hogy megromlott a fiával való viszonya. Na itt a különbség a te férjed és az én férjem között. Az én párom kiáll a családjáért, neki mi vagyunk az elsők. Mondjuk anyósomnak sose volt annyi bőr a képén, hogy bármit is a szemembe mondjon, mindig a páromat traktálta, hogy ilyen meg olyan vagyok, amiből már elege lett a férjemnek. Őt is sokáig kihasználták, illetve visszaéltek azzal, hogy segítettek nekünk. Mi költözés előtt állunk, és úgy vagyok vele, hogy az éveken át tartó megaláztatások után nem akarom a párom családját látni se ezután, és felfordul a gyomrom már előre attól, ahogy majd viselkedni fog, ha mégis találkozunk. Mert a szemembe olyan mézes-mázos, a hátam mögött meg lehord mindennek, amit még el is viselnék, ha nem a gyerekeimet próbálná meg céltáblának használni arra, hogy belémköthessen. Félreértés ne essék, százszorosan adtuk vissza a segítséget, de van, ami már mindenen túltesz. Viszont, ha a férjem nem állt volna mellettem, nem tudom meddig örlődtem volna, mert pici gyerekekkel nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagyok. Párom sokáig próbálta rendezni ezt a viszonyt, viszont már elfajult annyira ez az egész, hogy nem akarok sem magyarázkodni többet, sem rájukhagyni, hogy állandóan megaláznak. Sem a fiát sem pedig az unokáit nem akarom sem eltiltani tőlük, sem ellenük uszítani, csak azt szeretném elérni, hogy a mi családi életünk ne róluk szóljon. Mielőbb mérlegelj, mi fontosabb a számodra, mert ez hosszútávon belédivódik, és megmérgezi a mindennapjaidat. Tudom ilyen az, amikor egy gyereket érzelmileg zsarolnak, és szinte teljesen magukhoz akarják láncolni, téged pedig abszolúte a család tagjának se tekintenek, nincs beleszólásod semmibe, véleményed se lehet, csak akkor vagy jó, amikor kell valami nekik. Ne törődj itt senkivel, aki nem élte ezeket meg, el sem tudja képzelni, hogy milyen helyzetek ezek, úgyhogy fel a fejjel, és légy határozott te, ha a férjed nem az.

2016. szept. 19. 14:34
 56/61 anonim ***** válasza:
48%

mrs. colombo

Szerintem egyszerűen nincs olyan, hogy az egyik angyal a másik meg a sátán. Az egyik csak jót tedz, a másik mindig csak rosszat. Egy rossz kapcsolat kialakulásához MINDKETTEN kellenek.

Te is panaszkodsz, hogy az anyósod a hátad mögött lehord mindennek, de olvasva a soraid, szerintem te pontosan ugyan ezt teszed.

A legrosszabb, ha a két fél, anyós és megy a férjtől várja azt, amire ők maguk képtelenek. Kompromisszumot kötni, tolerálni, elfogadni a másikat olyannak, amilyen.

Szerintem az anyósvitáknak általában az az origoja, hogy éppen két olyan személyiségű ember kerül egymás rokonságába, akik képtelenek erre, és amikor már teljes tetőfokára hág a katyvasz, amit kavartak ők ketten, csodálkozva ránéznek a férjre, hogy ezt oldd meg. A legrosszabb, amikor az egyik fél felteszi neki kérdést, hogy most aztán válassz közöttünk. De legrosszabb valóban az, amikor a gyerek válik eszközzé.

2016. szept. 20. 08:43
 57/61 anonim ***** válasza:
91%
No megint egy olyan "férj", aki ott maradt anyuci szoknyája mellett. Amíg a férjed nem tudod jobb belátásra bírni, addig semmit sem tudsz változtatni a helyzet. Ez a szomorú valóság. Én is ki lennék akadva, ha a férjem az egyetlen szabad napját a szüleinél töltené és nem velünk a családjával.
2016. szept. 20. 10:39
 58/61 anonim ***** válasza:
85%

Én inkább azon gondolkoznék el,

miért nem szeret a férjed veled lenni?

Inkább fogja a gyereket és irány a szülei.

Ha ez rendszeres, márpedig nálatok az, akkor közöttetek, a férjed és közötted van az elsődleges probléma, arra kell megoldást találni, és nem anyósékon rágódni.

2016. szept. 24. 12:23
 59/61 anonim ***** válasza:
100%
Utolsonál van igazság. Bár aki 20 30 felett sem képes elengedni Anyukája csöcsét ne alapitson családot...
2018. jan. 2. 17:55
 60/61 anonim ***** válasza:
Nos, rendeződött a helyzet, Kérdező?
2018. jan. 4. 23:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!