Ti mit tennétek, ha azért nem lenne igazi családi életetek, mert vasárnaponként a férjetek a szüleihez vinné a gyereketeket?
A férjem csak vasárnap nem dolgozik, hétköznap, meg szinte csak fürdetésre ér haza. Tulajdonképpen a vasárnap lenne a közös napunk, amikor a gyerekünk (15 hónapos) tapasztalhatná, hogy milyen a családi együttlét, mehetnénk néha kirándulni, stb. De SOHA nem megyünk sehova. Nincs közös program, mert a férjem vasárnaponként viszi a gyereket anyósomékhoz. Én nem vagyok jóba velük, nekem még csak köszönni se köszönnek, még ha 2x köszönök rájuk, akkor sem, pedig ők bántottak meg engem és a családom. Ez az egy unokájuk van, és olyan büszkék, hogy 10 hónap alatt nem jutottak el odáig, hogy bocsánatot kérjenek, ha másért nem, azért, hogy többet lássák az egyetlen unokájukat. Ha jó lenne a kapcsolatunk, én is átvinném.
Viszont így tönkremegy a családunk.
Ti mit tennétek?
Hát ha a férjed ennyire xarik bele, hogy te mire kérted, és ennyire nem érdekli, hogy a szülei haragban vannak veled, akkor igen, akár el is válhatnátok.
Mondjuk pénteken csomagold össze a gyereket (vagy szombaton), és amíg a férjed dolgozik, szépen menj el látogatóba a te szüleidhez, és vasárnap este menjetek haza. És ezt lehet ismételni addig, amíg legalább a férjeddel nem lehet normálisan beszélni a dolgokról.
Ti hárman vagytok egy család, nem ő, a szülei, és a gyerek! De amíg neki ezt nem sikerül megértenie, addig én is azt mondom, hogy ezzel az erővel el is válhattok.
Hosszú távon tönkre fogja tenni a házasságotokat is, ha nem áll ki melletted, és a szülei utálnak téged, ráadásul négyesben esélyetek sincs programot csinálni.
Most még pici, de lesz az a gyerek 3 éves, 7, és 14 is. Akkor mi lesz?
Kit érdekel, mit mond a hátad mögött? De komolyan... Egy életed van, ha fontos neked ez a házasság akkor ne anyósoddal, pláne ne anyósod ismerőseivel foglalkozz. Had mondja. Nekem is mondja a zöldséges hogy milyengonoszamenye mert nem alhat náluk az unoka, pedig már 5 hónapos és olyan finomakat főzne neki. Egyik fülemen be, másikon ki.
Vagy kössetek kompromisszumot: minden 2. hétvége. Aztán ha visszamész dolgozni, akkor a férjed is vállalhat kevesebb munkát és több szabadideje marad.
Kedves 7-es válaszoló. A férjem az apjának dolgozik. Régen minden vasárnap is dolgozott. Én néha kijártam, hogy legalább néha menjünk el nyaralni. Ez nem tetszett a szüleinek. Aztán jött a baba. Mondtam, hogy legalább vasárnaponként ne dolgozzon, ennyit lehetünk hármasban. Anyósom akkor átjött, és mondta nekem, hogy "de hát kell a pénz, értsem meg". Én meg mondtam anyósomnak, hogy olyan áron is, hogy a fiúk már 40 évesen majd rokkant lesz, leépül?! Anyósom erre "hát hogy nem értem meg, hogy kell a pénz?"
Tudni kell, hogy a férjem keresi a nagy pénzeket, ennek ellenére csak alkalmazotti fizetést kap. Anyósom meg két kézzel szórja a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!