Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek, ha a barátodo...

Ti mit tennétek, ha a barátodok/férjetek anyja egy igazi "tyúkanyó"?

Figyelt kérdés
Amikor átmegyek hozzájuk azokat a feladatokat, amiket eddig anyuka csinált nekem kéne megcsináljak. Azaz, ha a fiának szüksége van valamire nekem kell felálljak, nekem kéne helyettük megvarrni a fia ruháit, ha szüksége van valamira és ő ezt fordítva értem nem teheti meg, mert én vagyok a nő... Ha nekem akarna főzni vagy ebédet szedni egyből elkezdene problémázni és nem hagyná. A párom nem anyuci kisfia csak a nő ilyen és ezt várná el tőlem én meg jóba szeretnék lenni, de az agyamra megy.
2013. szept. 15. 13:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Szóval belőled is házityúkot akar csinálni?

Akkor kezdj el helyes irányba kapirgálni vagy rúgd pitsán. Ez minden amit tehetsz.

2013. szept. 15. 13:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy úgy. De én nem akarok olyan lenni, mint ő én ezt szörnyen idegesítőnek találom. Jóban szeretnék lenni vele ezért megbántani sem szeretném őt. Ha átmegyek náluk viselkedjek úgy, ha meg máshol vagyunk, akkor meg úgy ahogy alapból?
2013. szept. 15. 13:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Most problémázhatsz ezen, hogy inkább nem mész hozzájuk, vagy összeveszel a pároddal, de minek?

Mondd meg neki, hogy anyuka, 2013-at írunk, ahol a nők dolgoznak, politizálnak, és férfimunkákat vállalnak. Ha a kicsi fia szomjas vagy éhes lesz, akkor felemeli a kis seggét, kimegy, és elintézi magának.

Állj a sarkadra, mert ez a nő a fejedre fog nőni.

2013. szept. 15. 13:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ott is viselkedj úgy, ahogy szoktál. Különben is te ott vendég vagy nem?
2013. szept. 15. 13:23
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem vendégszámba vesznek, de nem is ezzel van a bajom. A párom tökéletesen megérti mi esik nekem rosszul vagy óvatosan szeretném ezt vele megértetni, hogy továbbra is jó maradjon a kapcsolatunk. Szerintem félti a fiát, hogy nehogy egy nőt kelljen körbeugrálni.

Óvatosan ezt nem tudom, hogyan lehetne éreztetni vele, hogy ez így már sok.

2013. szept. 15. 13:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg, hogy te olyan családmodellt láttál otthon, hogy a pasik ugrálják körül a nőket nem pedig fordítva és neked ez nem megy, oszt' csókolom. :D
2013. szept. 15. 13:46
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
milyen gyakran találkoztok? ha csak ritkán, akkor én a békesség kedvéért körülugrálnám olyankor, és megbeszélném a párommal, hogy egy esti masszázzsal akár viszonozhatja is :D
2013. szept. 15. 13:58
 8/16 A kérdező kommentje:
Heti szinten látom a szüleit. Köszönöm a válaszokat!:)
2013. szept. 15. 14:16
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Már le is írtad a választ a kérdésre. Óvatosan, tapintatosan kell ezt megmondani. Vagyis nem megmondani kell, hanem úgy kell viselkednetek, ahogy mindkettőtöknek jó a pároddal, és ha látja anyós, hogy boldog a fia, akkor talán nem lesz neki baj, ha a saját játékszabályaitok szerint éltek és nem az övé szerint.

Óvatos rávezetés lehet pl., hogy megbeszéled a pároddal, hogy amikor ott vagytok, akkor szedje ki ő az ételt a te tányérodra, te meg olyankor megköszönöd neki vagy adsz érte egy puszit, aztán máskor meg legyen fordítva, te szedsz neki és te kapsz érte egy simit, vagy ilyesmi. A lényeg a rendszeresség, hogy soha ne csak te szolgáld ki a párod, hanem egyszer te, egyszer ő és mutassátok ki nyíltan anyósnak, hogy ez mindkettőtöknek megfelel és boldogok vagytok. Esetleg a párod még rákontrázhat olyannal is, hogy többször kimondja anyósnak, hogy egyenesen feszélyezve érezné magát az állandó kiszolgálástól.

2013. szept. 15. 14:29
 10/16 A kérdező kommentje:
Pont ezt csináljuk, amit leírtál és ő leállít és azt mondja, hogy ezt NE meg ne csináld fiam majd ő!
2013. szept. 15. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!