Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te fizettetnél lakbért a fiad...

Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?

Figyelt kérdés

Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.

Van a barátomnak egy húga is.

Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.

Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)

A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..

Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.

2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D

Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?

2016. aug. 29. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
29%

70-es válaszoló vagyok.:

Ha van $z€x köztetek, viszont kvázi egyértelművé tették, hogy te nem leszel a fiú menyasszonya, ugyanakkor az együttélést nem ellenzik, akkor, ha nem fizetnél, hanem a lakhatást kapnád ellenszolgáltatásként az kvázi prostitúció lenne. Ha fizetsz lakbért, ill. a rezsi felét, úgy már nem az, mivel te fizetsz nekik.

55 000 Ft/hó-t fizetsz és egyedül Budapesten 45 - 50 000 Ft/hó áron bérelhetnél egy zuhanyzós szobát valahol. Írod a lakás nagyon pici. Ez egy garzon?

Te főzöl, mosol, takarítasz? És gyakorlatilag közölték veled, hogy a szüleiddel nem hajlandóak szóba állni a pasid szülei...

Ne haragudj, de ez súrolja a "kitartottság" fogalmát a pasid részéről (azért, mert olcsóbban adják ki neked az ingatlant a $z€x fejében és ez valahol prostitúciószerű).

Kitartottság szerű, mert kifizetsz azért havonta egy Bp-i. szobabérlet díjat és főzöl, mosol, takarítasz rá, miközben ő nem akar téged eljegyezni 3 év után sem (a szülei nem hajlandóak a szüleiddel találkozni), viszont együtt él veled és valószínűleg $z€x is van!

Bocsánat, ha tévedek és nem így történik, nekem a szülős részlet nagyon nem tettszik és nem a fizetés/nem fizetés része a gyanús.

ui.: Ez is érdekes részlet: "apukájának több lakása/háza van országszerte".

Mennyi az a "több"? Miért pont országszerte, ez életszerű egy családnál? Az országszerte az nekem egyenlő a szinte minden magyar nagyvárosban kijelentéssel.

Biztos, hogy a 19 éves fiúnak azok a szülei akiket ő annak mond? (Egészen vad dolgokat is el tudok képzelni.) Nagyon fura, hogy 3 év után sem akarnak a te szüleiddel találkozni, ezt ezért kérdeztem.

2016. szept. 4. 23:57
 72/76 anonim ***** válasza:
29%
szerintem csak a kérdező gondolja csak azt hogy a lakásban majd neki kell kizárólagosan főznie - mosnia - takarítania. Egyébként ha egyedül lakna valahol ezeket ugyanúgy meg kéne csinálnia, vagy akkor majd lesz bejárónője? Az hogy még nincs eljegyzés szerintem lényegtelen, 18 évesen mégis minek? Csak most készülnének összeköltözni. A szülők is minek találkoznának, valahol érthető, hogy csak eljegyzés után akarnak, mindenki szülőjét a másik szülőnek minek ismerni. Az én szüleim a férjem szüleivel az eljegyzés után 3 hónappal találkoztak, előtte meg egy évvel már együtt éltünk. Az előtt meg egy exem szüleit se ismerték, leszámítva egy esetet, ahol véletlenül úgy alakult, hogy megismerkedtek. Egyébként meg csak azért mert 3 év alatt nem volt még eljegyzés az nem feltétlen egyelő azzal, hogy nem is lesz. Ebben a korban az se meglepő ha 5-6 év után van esetleg eljegyzés, valahol érthető is mert más korosztály.
2016. szept. 5. 09:32
 73/76 anonim ***** válasza:
50%

"A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni." - ezt írta a Kérdező a kérdése alatt.

Itt nem arról van szó, hogy mikor találkoznak először, hanem arról, hogy már szerettek volna, de szóba sem akarnak állni a fiú szülei a lány szüleivel, nem hogy találkozni! És a "szóba állásnak" van egy kitétele, az, hogy a lány, már menyasszony legyen, azaz el legyen jegyezve, mert attól kezdve menyasszony valaki!

Kérdés a fiú szülei miért nem azt mondják a fiatalembernek, hogy ha együtt akarnak élni huzamosabb ideig, akkor tessék előbb-utóbb eljegyezni a lányt? Ehelyett a lányt hozzák megalázó helyzetbe és a fiuknak érzésem szerint mindent megengednek, had élvezze az életet. Nem a lány tehet róla, ha szórakoznak, játszanak vele, mivel az, hogy a fiú megkéri-e a kezét, már nem tőle függ (főz, mos, takarít a srácra és vélhetően "házaséletet" is él vele). Nem csak magára, hanem a srácra is, tehát a bejárónős példa nem áll meg! Kvázi háztartást vezet a lány, miközben előfordulhat, hogy soha NEM LESZ TAGJA A FIÚ CSALÁDJÁNAK!

Nyilvánvalóan a kérdés is (ha valódi) azért lett feltéve, mert a Kérdező is érzi, hogy valami nincs teljesen rendben.

2016. szept. 5. 13:11
 74/76 anonim ***** válasza:
50%

A válaszom.: Én mindenképpen csökkenteném a "terheket", legelőször is a takarítás és a főzés.: Főzz magadra (vagy menj menzára, mert a főzés időigényes), takaríts csak magad után! A tanulásra koncentrálj, mondd el, hogy téged szemeszter közben hétvégén néha zavar az ő testvére, mert tanulnál! Ne felejtsd, fizeted a lakbért és a rezsi felét... Te társbérlő vagy és nem menyasszony...

Szerintem "szép" példája az érzelmi alapon való kihasználásnak, a gazdagsággal kiegészítve, ami szintén könnyen megingathat embereket és csábító lehet.:

"tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok"

"barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre."

"szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel"

"ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni"

"elvárás,hogy takarítsak, főzzek"

"nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója"

Egyébként magyar származású fiúról van szó? A szülei magyar származásúak a fiatalembernek?

2016. szept. 5. 13:27
 75/76 anonim ***** válasza:
90%

Hát ne haragudjon meg rám senki, de ha nekem 5 kocsim lenne (és nem mind szakadt ócskavas), amit fenn is tudok tartani meg még rendszeresen is használok akkor nekem egyáltalán nem kéne még plusz bevételként az a 35.000 forint... :D

Anno 2 éve mikor a barátommal elkezdtük Pesten az egyetemet akkor mi apukám egykori legény lakásába költöztünk (ami addig rendszeresen ki volt adva bérlőknek) mégsem kért apum a barátomtól bérleti díjat csak a rezsi (benne TV és net) és a közös költség felét illetve azt hogy vigyázzon rám :D Nyilván ez bevétel kiesést jelentett, de nem bánta örült, hogy segíthetett :) De hát na, embere válogatja :)

Egyébként kérdező, a te szüleid ehhez az egész helyzethez mit szólnak? :)

2016. szept. 9. 17:20
 76/76 anonim ***** válasza:
100%

Bérleti díjat nem kérnék, csak a rezsi meg a közös ktg. felét.

Az jobban aggasztana, hogy a barátod nem tervez előre, 1év hamar eltelik. Ezek szerint nem veled képzeli el a jövőjét.

2016. okt. 10. 17:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!