Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te fizettetnél lakbért a fiad...

Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?

Figyelt kérdés

Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.

Van a barátomnak egy húga is.

Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.

Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)

A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..

Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.

2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D

Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?

2016. aug. 29. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
42%

Mielőtt hőzöngsz, nézz szét milyen albérlet+rezsi árak vannak Pesten. Még neked tesznek szívességet, hogy ennyivel megúszod. Nem vagy a leendő menyük, 19 évesek vagytok. ezereegy dolog miatt szétmehettek és akkor ők a semmire ajnároztak és tartottak el X ideig? ugyan...nem ezt a világot éljük.

Különben ha nem így lenne, sokkal drágábban úsznád meg havonta. Szóval szerintem nyugi.

2016. aug. 29. 09:46
 32/76 anonim ***** válasza:
49%
Ez tök korrekt szvsz.
2016. aug. 29. 09:47
 33/76 anonim ***** válasza:
93%

"Jövőre végez a húga. 3 embernek tényleg kicsi lenne...akkor meg kiraknak?

Ezt kérdeztem a barátomtól,ő nem akar "ennyire előre" gondolkodni..."

Ezek után nem költöznék, ingyen se. Ha a partnerem egy évre előre nem képes gondolkodni, akkor annak a kapcsolatnak jövője nincs. Keress kollégiumot, vagy saját albérletet.

2016. aug. 29. 09:49
 34/76 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem már buktad a kolit és a saját albit is. Ilyenkor már gondolom minden hely telített...
2016. aug. 29. 09:52
 35/76 anonim ***** válasza:
37%

12-es: "ilyen legyen a leendő menyével"

Hol van itt szó leendö menyröl?!?!? A fiú ELSÖ barátnöje a kérdezö és a fiú is még gyerek 10 évesen, nem pedig nösülni készülö férfi.

Emellett ezek szerint a kérdezö INGYEN akarna egy idegen család - mert nekik idegen, mégha a fißu éppen vele is van - terhére élni?!?!?!?

Az szerintem mindenkinek alapdolog lenne, hogy ha más lakásában él, akkor lakbért fizet, meg a rezsi (ebbe a net is beleszámít) felét. A háztartási munkákat meg úgy osztják be ketten, ahogy akarják, ha a fiú nem csinál semmit, akkor vele kell tisztázni a dolgot.

De az is természetes, hogy a szülök a fiukat akkor látogatják, amikor akarják, feltéve, hogy a gyerek nem állítja le öket - de így, hogy szivességböl lakhatnak a lakásban, elég valószínütlen lenne.

2016. aug. 29. 09:53
 36/76 anonim ***** válasza:
83%

én a helyetekben bérelnék egy albérletet közösen. függetlenül a szülőktől. a saját kis fészketek lenne, nektek kéne beosztani a pénzt és senki nem járna a családból nyakatokra,hogy aztán rend van -e stb?

a szülők is faképre esnének így,hogy hiába van lakásuk,ha a fiúk inkább egy idegennek fizet albérleti díjat, mint nekik.

valamilyen szinten amúgy jogos,hogy tőled kérnek díjat azért,hogy ott lakhass. de az nem jogos,hogy elvárják,hogy te takarítsál,te főzzél stb és hétvégente odamennének a nyakatokra. vagy adják ki rendesen a lakást, vagy ne. nem is értem az elvárásaikat.

tényleg az a legtisztább,hogyha elmentek egy rendes albérletbe.

2016. aug. 29. 09:53
 37/76 anonim ***** válasza:
79%

Jó nagy tahó a barátod is, nyilván csak arra használ hogy legyen kibe verni, bocsánat a kifejezésért de ez így van sajnos, saját tapasztalat. :(

Jobban jársz ha szakítasz, és tiszta lappal kezded az egyetemet, egy koleszban pl.

2016. aug. 29. 09:57
 38/76 anonim ***** válasza:
74%

Erdekesek a szulok! Ugyanis a baratod mindenkeppen odakoltozik, tehat ki biztosan nem tudjak adni, igy eleve nem jon be belole penzuk! Ha te nem koltozol oda, eleve nincs is berlo, mert a gyerekuk ugyebar nem fizet! Most akkor te miert fizetnel?!! Ez szemetseg toluk! Es meg te fizesd a netet es a tevet????? Meg meg a rezsi felet???? Annyira egyertelmu, hogy a kedves szulok ezzel azt akarjak elerni, hogy te ne koltozz oda! Pofatlansag toluk az egesz! Boven eleg lenne, ha te fizeted a rezsi felet! Es a net es a tv felet!

Tudjak, hogy a te szuleidet nem veti szet a penz, es hogy eleg nehez diakkent megelni Budapesten. En is voltam diak, 5 alberletban laktam! Volt, hogy havonta 100 ezer volt az albi rezsivel egyutt persze. Es meg nem ettem! Nem vettem semmit!

Szerintem gusztustalan lepes ez a baratod szuleitol, nekem lesulne a bor a kepemrol a helyukben! Jobban jarnal egy sajat albival vagy laknal mas lanyokkal, akik nem lehuznak meg atvernek! Mert kb azzal hogy te odakoltoznel a baratodhoz, abbol a 35 ezerbol a srac kifizetne mondjuk 20-at rezsire (miutan ugyebar a net es a tv ingyen van neki) tehat gyakorlatilag te allnal mindent, o meg meg zsebre is tesz penzt!

2016. aug. 29. 09:59
 39/76 anonim ***** válasza:
54%
Nem. Rohadt nagy gané dolog. Én párommal az anyukája házába lakunk, míg kész nincs a miénk, az anyukája nem él ugyan velünk de nem kell albérletet fizetni, persze a rezsi a miénk, de a ti eszetekbe más... Mert nyilván a fia rezsiét ő fizeti majd... Nem tom. Tesomeknal pl apa lakásába laknak, ott tesóm bnoje ad 12.000ft havonta(rezsi fele) azt puszi...
2016. aug. 29. 10:05
 40/76 anonim ***** válasza:
65%

Akkori párom szüleivel laktumk föiskola alatt. Tölem rezsi rámesö részét kérték ami jogos is (viz,gáz,fütés,tv,internet számla volt összeadva és az ott lakók számával elosztva)

De szerintem ha nem 1-2 hónapja vagytok együtt akkor kicsot fura h még albipénzt is kérnek ha saját a lakás. Mert ha albi akkor oké.

Mostani párommal is laktunk anyukájával,rezsit osztottuk de nem kért albérleti dijat.

2016. aug. 29. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!