Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?
Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.
Van a barátomnak egy húga is.
Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.
Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)
A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..
Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.
2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D
Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?
Szerintem keress olcsóbb megoldást, a kolesz jó ötlet lehet. Aztán néha a pasidnál alszol, vagy a néhánál gyakrabban- így nem kell fizetned semmi.
Azt még elfogadnám, hogy mindennek a felét kellene fizetni, na de hogy teljes egészében netet és tv-t is...
szülők részéről teljesen jogos (bár nem túl szép lépés).
az viszont már nem jogos, hogy ha pénzt fizetsz, akkor ők még oda akarnak menni hétvégézni..
minimum szerződést kell kötni ilyenkor velük, mert ha összeveszel a barátoddal még a végén eladják a cuccaid..
Szerződés esetén elvárhatod, hogy ne jöjjenek csak úgy hétvégére, persze akkor tuti meglesz a harag is..
ez sztem sehogy nem jöhet ki jól, legjobb lenne:
1. koliba menned egyedül és feljárnál a párodhoz
2. közösen bérelnétek albérletet a barátoddal (aki a leírtak alapján elég suttyó alaknak tűnik), ha értelmes annyira, hogy megértse a problémáid és szeret téged, akkor belemegy.
"A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. " - ez a hozzáállás nagyon durva! És 3 éve együtt vagytok már, szóval nem egy röpke tiniszerelemről van szó.
55e-ért már találsz egy szobát, amit kivehetsz, ne költözz a barátodhoz.
Számomra teljesen egyértelmű, hogy nem kérek bérleti díjat a fiam szerelmétől, akivel ráadásul együtt is laknak.
Mi lenne, ha megkérdeznéd, hogy adnak-e számlát a lakbérről?
Nézd, ez azért nem annyira fekete és fehér. Az pedig nem annyira mindegy, mi lesz egy év múlva, mert ha pl. úgy szánták a szülők, hogy minkét gyerekük abban a lakásban fog lakni egyetem alatt, akkor neked onnan egy év után tipli van, nyilván nem a két gyerek fog helyhiánnyal küzdeni, hogy te is ott lakhass.
A másik: több évfolyamtársam is volt, akik úgy laktak saját lakásban, hogy mellé kiadták a másik szobát, és úgy szervezték, hogy a rezsijük és a megélhetésük fedezve legyen a bérlők által. Lehet, hogy a párod szülei is valami ilyesmi elképzelésben bíztak, és ezért kérnek albérleti díjat. Téged nem kötelességük támogatni. Az már viszont fura, hogy a tv-t, netet csak te fizesd. Miért? Az nem a rezsi része? Meg csak a te kötelességed takarítani? Én bevállalnám a rezsicsökkentés érdekében. Valamit valamiért, ha ők is albérlőként tekintenek rád, akkor miért kellene neked ingyen takarítani a fiúk után is?
Egyébként meg: süt a leírásból, meg a feltételekből, hogy nem akarnak oda, csak szemtől szembe kínos lett volna nemet mondani, így a fiúkkal üzengetik a feltételeket. Szép, gerinces megoldás.A fiúka nyilván nem pattog, hiszen neki onnan jön az apanázs, és nem ér neki annyit a te jóléted, meg támogatásod, hogy balhézzon a szülőkkel, hogy ez azért így nem fair, most vagy albérlő vagy nem, de külön balekot azért nem kellene belőled csinálni. Költözz inkább más lányokkal össze, jobban jársz! Képzeld csak el, ha elromlik valami, vagy javíttatni/cserélni kell valamit, mennyibe fájna az neked (szüleidnek)...mert tuti rád vernék, az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!