Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?
Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.
Van a barátomnak egy húga is.
Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.
Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)
A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..
Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.
2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D
Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?
A rezsi fele teljesen jogos, én is elkérném. De az albérleti díj...
Ez olyan,mintha a balatoni nyaralónkba amikor megyünk a barátommal kérnének tőle pénzt a szüleim.
Jövőre végez a húga. 3 embernek tényleg kicsi lenne...akkor meg kiraknak?
Ezt kérdeztem a barátomtól,ő nem akar "ennyire előre" gondolkodni...
Nem válaszoltál arra, hogy van-e lehetőséged (másik) albérletbe menni vagy kollégiumba? Ott mennyi lenne a költséged?
A válasz egyébként egyszerű, ha neked nem felel meg így, ne költözz vele össze egy albérletbe!
24: Szerintem természetes, hogy a gyerekeik lakhatását akarják megoldani ezzel a lakással, nem a tiédet.
Én a helyedben magam gondoskodnék a lakhatásomról, pl. koli. Miért jó neked ilyen közegben lenni, ha te is látod, hogy a hátuk közepére se kívánnak?
Én a helyedben meggondolnám ezt a költözést, mert nem csak a szülei, a barátod is érdekesen áll ehhez a témához. Neki is természetes, hogy egyedül te fizeted a netet meg a tévét?
Menj inkább koliba, ez nem kóser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!