Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te fizettetnél lakbért a fiad...

Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?

Figyelt kérdés

Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.

Van a barátomnak egy húga is.

Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.

Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)

A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..

Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.

2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D

Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?

2016. aug. 29. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

A rezsi fele teljesen jogos, én is elkérném. De az albérleti díj...

Ez olyan,mintha a balatoni nyaralónkba amikor megyünk a barátommal kérnének tőle pénzt a szüleim.

2016. aug. 29. 09:38
 22/76 anonim ***** válasza:
94%
A tv és a net miért csak a tiéd? Ő nem hasznalja?
2016. aug. 29. 09:39
 23/76 anonim ***** válasza:
15%
De a nyaraloban pár napot vagy hetet toltotok, nem hosszabb időt
2016. aug. 29. 09:40
 24/76 A kérdező kommentje:

Jövőre végez a húga. 3 embernek tényleg kicsi lenne...akkor meg kiraknak?

Ezt kérdeztem a barátomtól,ő nem akar "ennyire előre" gondolkodni...

2016. aug. 29. 09:40
 25/76 A kérdező kommentje:
De használ ő is mindent,de "a miénk a lakás" logika alapján én fizetem
2016. aug. 29. 09:41
 26/76 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudhatod, hogy miként tervezték a fiúk továbbtanulását. Egyedül akarták, hogy lakjon, hogy háborítatlanul tudjon csak a tanulásnak élni, vagy eleve úgy gondolták, hogy ha felköltözik, akkor lesz lakótársa, akinek az albérleti díja majd fedezi a gyerekük költségeit. Egyébként olyat direktbe sem támogatnék, hogy élettársi kapcsolatba költözzön össze két otthonról anyagi támogatással tanuló diák, pláne ekkora családi különbséggel, mert nem felnőttest játszani vannak ott, másrészt teljesen felesleges konfliktusforrás lehet a dologból, mint pl. most, sértésnek veszed az albérleti díjat. Teljesen mindegy, hogy mennyire tehetős család, téged semmiben nem kötelesek támogatni, és azért valljuk be, Pesten az ingyen lakhatás azért nem semmi támogatás lenne. Bár, amit leírtál, elég egyértelmű jelzés arra nézve, hogy téged nem szeretnének ott látni, vehetnéd a lapot. Költözz koliba vagy másokkal együtt, bérelj egy szobát és majd ha azt látják, hogy így is jó a kapcsolatotok, akkor lehet , hogy megenyhülnek. Azért ilyen családi háttérbeli különbséggel értsd meg őket is: tartják a távolságot, nem tudom, mennyire ismernek, ilyen fiatalon nagyon csekély az esélye annak, hogy hosszabb távú lesz a kapcsolatotok, és nem a legjobb kezdet, hogy azt látják, hogy anyagilag ilyen jó hasznot húzz a fiúkból már az elején, hiszen már az is haszon, ha csak a rezsit kell fizetned felesbe.
2016. aug. 29. 09:43
 27/76 anonim ***** válasza:
81%

Nem válaszoltál arra, hogy van-e lehetőséged (másik) albérletbe menni vagy kollégiumba? Ott mennyi lenne a költséged?

A válasz egyébként egyszerű, ha neked nem felel meg így, ne költözz vele össze egy albérletbe!

28/76 anonim ***** válasza:
91%

24: Szerintem természetes, hogy a gyerekeik lakhatását akarják megoldani ezzel a lakással, nem a tiédet.

Én a helyedben magam gondoskodnék a lakhatásomról, pl. koli. Miért jó neked ilyen közegben lenni, ha te is látod, hogy a hátuk közepére se kívánnak?

29/76 anonim ***** válasza:
66%
Jó nagy bunkó a barátod...
2016. aug. 29. 09:44
 30/76 anonim ***** válasza:
96%

Én a helyedben meggondolnám ezt a költözést, mert nem csak a szülei, a barátod is érdekesen áll ehhez a témához. Neki is természetes, hogy egyedül te fizeted a netet meg a tévét?

Menj inkább koliba, ez nem kóser.

2016. aug. 29. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!