Szülők! Ti elengednétek a 15 éves lányotokat 2 barátnőjével, az egyik barátnőjéék nyaralójába?
3 napra mentünk, vitt mindenki kaját magával (mármint pl. kenyeret, kalácsot, felvágottat, vajat, lekvárt). A nyaralóban nincs tv, se internet. Laptopot és társasjátékokat vittünk, így amikor rossz idő lett, elfoglaltuk magunkat. Ha jó idő volt kimentünk csónakázni a tóra (mindenki tud úszni), kisebb kirándulásokat csináltunk a környéken stb.
Csak azért kérdezem, hogy más szülők mit gondolnak erről? Elengednétek a gyereketeket?
Gyerekfüggő. Gondolom bennetek meg lehet bízni, hogy tényleg ilyen ártatlan társasozós dolog lesz.
A felnőtt felügyeletet meg hagyjuk már. Nekem nem volt olyan régen még a gimis osztálykirándulás (25 vagyok). Van fogalmatok arról, hogy az mennyire felügyelet? 36 darab 15 éves gyerek, 2 tanár, akik elmennek aludni este 10-11 körül a másik szobában meg a srácok berúgtak és dobócsillaggal játszottak, többen ki is szöktek, de az edzőtáborokban is történtek cifra dolgok. Aki osztálykirándulásra, vagy táborozni elengedi a gyereket ennyi idősen, az akár így is elengedheti, mert nagyobb hülyeséget nem fog csinálni, mint ott.
Mivel bármi történhet, és én vagyok a felelős (JOGILAG IS) a 15 éves lányomért, ezért nem.
Ha lett volna velük felnőtt, vagy modnjuk ismerem a szomszédokat, akikhez baj esetén át tudtok menni, akkor elengedtelek volna. Persze, ez attól is függ, hogy milyen a személyiségetek.
Engem anyukám elengedett, amikor 15 voltam. Igaz, mi hatan voltunk, de Ő eléggé féltős típus.
Főleg, hogy két idősebb fiú testvér után én vagyok az egyszem lánya. :)
Szóval, ha a barátnők normálisak, akkor nem lehet gond.
22
Nem, de nem azért, mert nem bíznék benne. Nem attól félnék, hogy rosszat csinál. De bármi történhet és én vagyok érte a felelős. És így, hogy 3 15 éves egyedül van, egyetlen egy felnőtt sem. Nekem ez nagyon fura.
Mi is mentünk annak idején nyaralni. De mindig valakihez mentünk. Pl. egyik barátnőm szüleivel lent volt Balatonon a nyaralójukba. Ketten utána mentünk. Vagy másik barátnő szüleinek olyan nyaralója volt, hogy két külön épületből állt. Egyikben voltuk mi, másikban a felnőttek.
De azért mégiscsak volt ott felnőtt, ha bármi történne.
Ha megbízom benne és elég jó a kapcsolatunk, hogy szóljon, hogy bármi van, akkor igen.
Egyébként egy 18 éven felülit is küldenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!