Szülők! Ti elengednétek a 15 éves lányotokat 2 barátnőjével, az egyik barátnőjéék nyaralójába?
3 napra mentünk, vitt mindenki kaját magával (mármint pl. kenyeret, kalácsot, felvágottat, vajat, lekvárt). A nyaralóban nincs tv, se internet. Laptopot és társasjátékokat vittünk, így amikor rossz idő lett, elfoglaltuk magunkat. Ha jó idő volt kimentünk csónakázni a tóra (mindenki tud úszni), kisebb kirándulásokat csináltunk a környéken stb.
Csak azért kérdezem, hogy más szülők mit gondolnak erről? Elengednétek a gyereketeket?
Engem nem engedtek el, ezért azt mondtuk, hogy ott lesz a barátnőm anyukája is. Nem volt ott. Baromi jól éreztük magunkat, de azért utána hónapokig bennem volt a félsz, hogy mi lesz, ha kiderül. Ennek már 16 éve, azóta sem mertem elmondani a szüleimnek. :) 17 évesen már gond nélkül elengedtek.
Hogy én elengedném-e a lányomat, nem tudom, kicsi még, de a saját példám is bizonyítja, hogy egy jó tanuló, megbízható kislány is képes átverni a szüleit, ha nagyon akarja.
Természetesen elengedném. Nemhogy 3 napra, de egy hétre is.
Én nem vagyok híve a gyerek kalitkában tartásának, inkább önállóságra nevelem.
Igen, elengedném, van felelősségtudata. A barátnőt és a családját azért leinformálnám, beszélnék a barátnővel és a szüleivel, hogy milyen közegbe megy, megkérdezném a cimet. De elengedném, miért ne engedném el?
Visszagondolva a saját 15 éves énemre: én azon a nyáron kisgyerekek nyaraltatásánál segédkeztem a felnőtteknek. Nemhogy saját magamért tudtam felelősséget vállalni, de bizonyos határig kisiskolásokat is rámbiztak. Nem volt semmi baj, szuperjó nyár volt.
Nem a szülők dolga-nem az ő joguk, hogy (felnőtt) a 15 éves gyerekük mit csinal.
Tud magárol a gyerek nem? Hát akkor. Tud magárol gondoskodni, meg ha nem akar meghalni-megsérülni-nem akarja hogy meg erőszakítsák akkor vigyáz magára!!!!
Ennyi
Én elengedném! Mindenkinek jár a lazulás. Ha meg dugni akar akkor dugjon.
Ne feledjukk a gyereknek nem volt választása hogy meg akar e születni vagy nem. Tehát akkor ha már megszületett szabad és azt csinál amit akar.
Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!