Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?
Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.
Van a barátomnak egy húga is.
Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.
Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)
A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..
Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.
2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D
Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?
kéresd meg a kezed és vetesd el magad :D gond letudva. Nem mellesleg itthon lakok és minden hónapban (mindegy, hogy épp 80 ezret vagy 160at keresek) a felét lekell adnom. ez valamilyen szinten megtanitott arra, hogy pénz nélkül nincs értelme elindulni. ha most nem kérnének semmmit, rohadtul ellennél kapatva. ha azon a rohadt 5r forinton problémázól ami az internetből adódik, hát az elég probléma, mivel szerintem azon kéne gondolkoznod, hogy mikorra fogják a barátod szülei telebeszélni a fejét, hogy más valakivel jobban jár. 19 évesen még jócskán benne van a pakliban egy új kapcsolat lehetősége. plusz itt lehet nézelődni milyen árai vannak az internetnek.
De aki kérne a gyereke párjától pénzt nem gondolja hogy valahol gáz?
Ha van egy lakás amiben lakik a gyerek, nem fizet a lakásért úgysem. Most miért ne mehetne oda a párja abban az esetben ha minden költség felét állja? Kifizeti a rezsi rá eső részét, állja a saját dolgait, ezen felül főz, mos, takarít. Komolyan ha ilyen helyzetbe lennék a párommal el se tudnám nézni hogy amíg én ingyen lakok addig ő fizet anyámnak havonta 35ezret, ragaszkodnék hozzá hogy akkor ezt is felezzük el, nem az hogy én élek mint hal a vízben a másik meg fizessen akkor is amikor nem feltétlenül kéne hisz ha a szülők előtte se láttak abból a lakásból egy ftot se nem értem eztán miért fontos. Ha úgy van hogy előtte kiadták korábban és szükségük is van a pénzre az nyilván más...
Egy évvel vagyok idősebb tőled, de mos komoly, hogy huszonkilencedikén találod ezt ki, hogy neked ezt nem tetszik??? Nekem a (volt) évfolyamtársaim már hetekkel ezelőtt felköltöztek.
Én érettségi után költöztem fel a barátom szüleihez(!) és valószínű, hogy itt is maradunk az éven, utána megyünk albiba. Megkérdeztük, hogy fizessünk-e a rezsibe, az volt a válasz, hogy nem! Annyi nyilván, hogy a kaját magunknak vvesszük meg, emrt itt nincs aki főzzön. Ja, és alig egy éve járunk. Ha téged 3 év alatt nem tudtak annyira megkedvelni, akkor hidd el később se fogtak. Illetve nekem van egy gyanúm, hogy arra pályáznak, hogy az egyetem alatt talál új leányzót a gyerek.
lehet menni albiba is, kétszer, háromszor ennyiért.
majd ingyen kéne mi?!
Én nem kérnék, de megérteném azt is, hogy nem. Igaz, hogy 3 éve együtt vagytok, de más huszonévesen 3 éve együtt lenni, mint tiniként... simán lehet, hogy egy év múlva már szakítotok, mert ilyen korban hajlamos változni az ember még. Nem vagytok eljegyezve sem, házasok... azért még nem vagy a család tagja. Most odaadnak nektek egy lakást. Az a lakás bizony amortizálódik, amíg ottvagytok... ha csak a rezsit fizeted be meg a netet, addig csak a saját megélhetésetek van kifizetve, az esetleges amortizáció nem.
Bár nekem ebben a sztoriban a pasid a legnagyobb ludas... ha igazságos lenne, akkor megfeleznétek az összes költséget. Mert oké, hogy a szülei lakása, de ő is használja a netet, tv-t, ha már anyósod fizettet, akkor illene neki is beszállnia.
Talán nem valósul meg a fenti esetben.:
"Kitartottság
202. § Aki prostitúciót folytató személlyel egészben vagy részben kitartatja magát, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." forrás: [link]
Ezt írtad.: "A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni."
Magyarul a pasid és a szülei megbeszélhették, hogy te csak "ideiglenes" lány vagy a fiuk életében. Jó eséllyel, nem fog feleségül venni, vigyázz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!