Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te fizettetnél lakbért a fiad...

Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?

Figyelt kérdés

Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.

Van a barátomnak egy húga is.

Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.

Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)

A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..

Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.

2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D

Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?

2016. aug. 29. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim válasza:
29%

kéresd meg a kezed és vetesd el magad :D gond letudva. Nem mellesleg itthon lakok és minden hónapban (mindegy, hogy épp 80 ezret vagy 160at keresek) a felét lekell adnom. ez valamilyen szinten megtanitott arra, hogy pénz nélkül nincs értelme elindulni. ha most nem kérnének semmmit, rohadtul ellennél kapatva. ha azon a rohadt 5r forinton problémázól ami az internetből adódik, hát az elég probléma, mivel szerintem azon kéne gondolkoznod, hogy mikorra fogják a barátod szülei telebeszélni a fejét, hogy más valakivel jobban jár. 19 évesen még jócskán benne van a pakliban egy új kapcsolat lehetősége. plusz itt lehet nézelődni milyen árai vannak az internetnek.

[link]

2016. aug. 29. 13:21
 62/76 anonim ***** válasza:
77%

De aki kérne a gyereke párjától pénzt nem gondolja hogy valahol gáz?

Ha van egy lakás amiben lakik a gyerek, nem fizet a lakásért úgysem. Most miért ne mehetne oda a párja abban az esetben ha minden költség felét állja? Kifizeti a rezsi rá eső részét, állja a saját dolgait, ezen felül főz, mos, takarít. Komolyan ha ilyen helyzetbe lennék a párommal el se tudnám nézni hogy amíg én ingyen lakok addig ő fizet anyámnak havonta 35ezret, ragaszkodnék hozzá hogy akkor ezt is felezzük el, nem az hogy én élek mint hal a vízben a másik meg fizessen akkor is amikor nem feltétlenül kéne hisz ha a szülők előtte se láttak abból a lakásból egy ftot se nem értem eztán miért fontos. Ha úgy van hogy előtte kiadták korábban és szükségük is van a pénzre az nyilván más...

2016. aug. 29. 14:46
 63/76 anonim ***** válasza:
33%

Egy évvel vagyok idősebb tőled, de mos komoly, hogy huszonkilencedikén találod ezt ki, hogy neked ezt nem tetszik??? Nekem a (volt) évfolyamtársaim már hetekkel ezelőtt felköltöztek.

Én érettségi után költöztem fel a barátom szüleihez(!) és valószínű, hogy itt is maradunk az éven, utána megyünk albiba. Megkérdeztük, hogy fizessünk-e a rezsibe, az volt a válasz, hogy nem! Annyi nyilván, hogy a kaját magunknak vvesszük meg, emrt itt nincs aki főzzön. Ja, és alig egy éve járunk. Ha téged 3 év alatt nem tudtak annyira megkedvelni, akkor hidd el később se fogtak. Illetve nekem van egy gyanúm, hogy arra pályáznak, hogy az egyetem alatt talál új leányzót a gyerek.

2016. aug. 29. 14:52
 64/76 anonim ***** válasza:
16%

lehet menni albiba is, kétszer, háromszor ennyiért.

majd ingyen kéne mi?!

2016. aug. 29. 15:42
 65/76 anonim ***** válasza:
86%

Én nem kérnék, de megérteném azt is, hogy nem. Igaz, hogy 3 éve együtt vagytok, de más huszonévesen 3 éve együtt lenni, mint tiniként... simán lehet, hogy egy év múlva már szakítotok, mert ilyen korban hajlamos változni az ember még. Nem vagytok eljegyezve sem, házasok... azért még nem vagy a család tagja. Most odaadnak nektek egy lakást. Az a lakás bizony amortizálódik, amíg ottvagytok... ha csak a rezsit fizeted be meg a netet, addig csak a saját megélhetésetek van kifizetve, az esetleges amortizáció nem.

Bár nekem ebben a sztoriban a pasid a legnagyobb ludas... ha igazságos lenne, akkor megfeleznétek az összes költséget. Mert oké, hogy a szülei lakása, de ő is használja a netet, tv-t, ha már anyósod fizettet, akkor illene neki is beszállnia.

2016. aug. 29. 16:52
 66/76 anonim ***** válasza:
79%
szerintem is a barátod a hibás leginkább mert nem áll ki melletted pl.: ha a rezsi rád eső részét, kajádat stb. fizeted és azon felül nem tudsz még 35e albipénzt kifizetni, akkor ezt neki kéne megbeszélni a szüleiddel. Azt én is lehúzásnak érzem, hogy albérleti díjat is kérnek tőled a rezsin felül, ne hagyd magad, kivéve ha a lakásban volt korábban is bérlő, mert akkor bizony még olcsón meg is úszod, ők meg nyilván nem hagynak teljes egészében kiesni egy nagyobb jövedelmet. Mi is úgy lakunk egyébként a párommal, hogy az édesapámé a lakás. Természetesen a párom nem fizet albérleti díjat, de a rezsit, ktg-t, netet stb fizeti. Ha az ott lakásunk alatt keletkezik esetleges amortizáció annak költségét mi álljuk. Mi egyébként szerződést kötöttünk , így tiszta, mert később se lehetnek belőle viszás dolgok.
2016. aug. 29. 18:51
 67/76 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor menj bele max, ha mindent feleztek, a netet, tv-t is. Ha ő is nézi, akkor miért csak neked kellene fizetni? Nameg azt mondja hogy az ő lakásuk, azért te fizesd. Hát ez akkor érvényesülne, ha mást nem kellene állnod csak ezeket, így nem. szerintem ennél sokkal jobb albérletet vagy kolit tudnál találni. Szerintem beszélgessetek el erről a barátoddal, ha így gondolja továbbra is, hogy ez jó, akkor ott nem problémák lesznek, hanem már vannak.
2016. aug. 29. 19:50
 68/76 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de a pasid egy idióta. Legyen benned tartás és hagyd ott. Aki egy évvel nem hajlandó előre tervezni velem, attól nem várok semmi jót. 24/N
2016. aug. 30. 00:01
 69/76 anonim ***** válasza:
92%
Szigorúan a kérdésnél maradva; Igen, fizettetnék lakbért. Remek dolog adni a csemetéinknek. Remek dolog kapni valamit a szüleinktől. De semmi sem formálja az ember jellemét, amit ingyen kapott. Ezt fiatalon nehéz belátni, de majd ha lesz gyereked, elgondolkozol.
2016. aug. 30. 15:21
 70/76 anonim ***** válasza:
57%

Talán nem valósul meg a fenti esetben.:

"Kitartottság

202. § Aki prostitúciót folytató személlyel egészben vagy részben kitartatja magát, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." forrás: [link]

Ezt írtad.: "A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni."

Magyarul a pasid és a szülei megbeszélhették, hogy te csak "ideiglenes" lány vagy a fiuk életében. Jó eséllyel, nem fog feleségül venni, vigyázz!

2016. szept. 4. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!