Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te fizettetnél lakbért a fiad...

Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?

Figyelt kérdés

Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.

Van a barátomnak egy húga is.

Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.

Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)

A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..

Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.

2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D

Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?

2016. aug. 29. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
52%

Hát, ez nehéz kérdés. Arról nem írtál semmit, hogy a rezsit még ezen kívül kell - e fizetned, de gyanítom, az abból a 35 ezerből lesz kifizetve. Azt nem értem, hogy a netet miért csak neked kellene fizetned? A barátod nem netezik, nem tévézik?

Nem csak neked kell majd főznöd, ketten is csinálhatjátok. Mi a barátommal úgy szoktuk, hogyha én vásárolok, ő főz, ha én főzők, ő vásárol. Látod, máris van egy kompromisszumunk.

Mondjuk azt meg végképp nem értem, hogyha nem akarsz / tudsz dolgozni az egyetem mellet, akkor ezt az 55 ezer forintot miből fogod kifizetni nekik?

2016. aug. 29. 11:05
 52/76 anonim ***** válasza:
17%
Azért én kíváncsi lennék a fiú szüleinek is a véleményére, mert ha 3 éve együtt vagytok, valamiért csak ilyenek Veled. ÉÉÉÉs, nem biztos, h smucigságból, kérdés, hogy Te milyen képet engedtél kialakítani magadról, ha 3 év után sem értékelnek.
2016. aug. 29. 11:08
 53/76 anonim ***** válasza:
16%
Azért nem olyan rossz feltételek ezek! Csak a netet, meg a tv-t kell a kérdezőnek fizetni, ill. a közös költség felét. NEM kérnek pénzt a víz, villany, gáz fogyasztásért! Az meg természetes, hogy takarítok, meg főzök magamra, és a páromra, ill. a párommal együtt. Mert különben hogy gondoltad, hogy majd valaki főz, meg takarít rád??? Korrekt ajánlat. Nem mindegy, hogy a rezsi költséget kell fizetni, vagy fixen 35 ezret?
2016. aug. 29. 11:09
 54/76 anonim ***** válasza:
57%

Te mire készültél?

Ha nem lenne a barátod, és most egyedülálló lennél, akkor hogyan oldanád meg??

Talán azért ilyenek a szülei, mert te elvártad volna, hogy ingyen lakj ott. Ők meg nem akarják, hogy kihasználd őket.

2016. aug. 29. 11:11
 55/76 anonim ***** válasza:
45%
Anno a fiam barátnője kitalálta, hogy ha leérettségizik, odaköltözik hozzá az albérletébe (a gyerek akkor volt elsőéves az egyetemen.) Annyit mondtam, hogy az általam fenntartott, fizetett lakásba senki nem fog ingyen odaköltözni. Ha a sajátunk lett volna, lehet, hogy hasonlóképpen járok el, mint a kérdésbeli szülők, pláne, ha a lakást időről időre én is használni akarom. Hozzáteszem, én nagyon nem szerettem volna, ha az a bizonyos barátnő végleg a családunkba kerül (bár természetesen ezt nem hangoztattam egyikőjük előtt sem), nem is ismerkedtem össze a szülőkkel. Elképzelhető, hogy itt is van ilyesmi a háttérben, vagy egyszerűen csak úgy vannak vele, hogy te pont ugyanolyan idegen vagy, mint mondjuk a srác egy gyerekkori barátja. Gondold el, fordított helyzetben (nektek lenne saját lakásotok) nem lenne természetes a szüleidnek, hogy egy barátnődtől, akivel nagyon jóban vagy, lakbért kérjenek, ha be akarna költözni hozzád? Két csoporttársam lakott így anno, az egyiké volt a lakás, a másik gyakorlatilag bérelte az egyik szobát, természetesen pénzért, pedig barátok voltak. Miben más a te helyzeted?
2016. aug. 29. 11:45
 56/76 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk ha azt veszed, hogy 35e a bérleti díj, plusz fixen 10e a kköltség fele ugye, meg ha csak a tv felét kéne fizetned, az is fix 5e lenne, akkor az azt jelenti, hogy 50ezer plusz rezsi, amit ha úgy veszed, mivel 2en vagytok szorozd fel 2vel, az már 100.000 plusz rezsi, ennyiért meg már tényleg találsz lakást, szóval nem kell cifrázni szerintem, hogy ennyiből hol találnál lakást, meg még milyen rendesek is. Ez konkrétan egy másfél szobás lakás ára, ahova nem csődülnek oda hétvégente, és gyakorlatilag a saját elveid alapján élhetsz. Szóval én tuti nem mennék oda lakni, nem azért, mert fizetnem kéne, mint minden átlag polgárnak, hanem mert igazából vagy fizetem ezt, de akkor úgy élek ott, és azt látok vendégül, akit én akarok, vagy kössz, de keresek mást.
2016. aug. 29. 12:05
 57/76 anonim ***** válasza:
82%

A kérdező írta az egyik hozzászólásában, hogy minden rezsi fele is az övé és azon felül még a tv ,net.

Joguk van albérleti díjat kérni, de Te se hagyd magad átverni. Miért fizetnéd egyedül a netet,meg a tv-t? Felezzétek meg csak szépen az összes költséget.A másik miért kéne csak neked főzni ,mosni ,takarítani, a házimunkát szintén osszátok el igazságosan.

Az ,hogy odajönnek miért is? Mi is béreljük a lakást, jó is lenne ha szépen itt lenne a tulaj a családjával napokat az engedélyünk nélkül,mert ez az ő lakása. Na és a megnövekedett rezsit olyankor meg azért fizesd Te?

Írtad még a balatoni nyaralást. Hát ezek után biztos kérnék pénzt a barátomtól ,ha ott van. A nyaralás sincs ám ingyen.De bezzeg akkor gondolom eszükbe se jut ilyen költségmegosztónak lenni. Szóval ne hagyd magad Te se lerántani, ha ők ilyen fillérszámolgatók akkor legyél Te is az és eszedbe se jusson többet adni a kapcsolatba, mint amit a srác tesz legyen szó pénzről, házimunkáról.

2016. aug. 29. 12:16
 58/76 anonim ***** válasza:
36%
A baratod szulei pontosan azert tehetosek mert nem tesznek draga szivessegeket minden jottmentnek. Ha hasznalsz valamit annak dija van.
2016. aug. 29. 12:25
 59/76 anonim ***** válasza:
79%
Én a fiam barátnőjétől nem kérnék albérleti hozzájárulást, nyilván ez én vagyok, más meg másképp gondolja. De a költségeket közösen kéne állnotok.
2016. aug. 29. 13:02
 60/76 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező! Miért nem válaszolsz a felmerült kérdésekre? Pl: Hogy tervezted a lakhatásodat? Hogy tervezték a szüleid? Miért vannak a szüleid megsértődve? Kinek kellene mosni, főzni rád?...stb...Engem tényleg érdekelne!
2016. aug. 29. 13:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!