Te mit szólnál, ha a lányod közölné, hogy passziváltat egy fél évet az egyetemen, és ezalatt elmegy a barátnőjével egy 4-6 hetes Európa-túrára a barátnőjével?
Ezt nagyon gyerekes döntésnek tartanám, hiszen 4-6 hetet nyáron is lehet utazgatni! Ez nem ok arra, hogy a tanulmányait így mellőzze miatta.
De ha a saját pénzéből fedezi az utazást és az egyetemi kiadásokat is, akkor tegye. Bár elmondanám neki, hogy én nem tartom jó döntésnek. Ha mi finanszírozzuk, akkor pedig felejtse el.
Ha a saját pénzéből teszi, nem szólnék bele, felnőtt ember, az ő döntése. Arra viszont kíváncsi lennék, miért döntött így. Az Európa-túrát támogatom, hatalmas élmény, sok tapasztalatot nyerhet és sokat tanulhat egy ilyen út során. Szóval ennek még örülnék is, de elgondolkoznék, hogy miért nem nyáron teszi? Június végén vége a vizsgaidőszaknak, szeptemberig nincs egyetem, két teljes hónap lenne az utazgatásra. Szóval erre kíváncsi lennék, mert azt jelentené, hogy az utazáson kívül más ok is van, amiért szünetelteti a sulit.
Egy csomó ok van, amiért megérteném a passzív félévet. Pl. ha nagyon húzós tárgy, ahova tényleg sokat kell tanulni, és ő lelkiismeretesen tanul is rendesen és jól halad a tanulmányaival, de most úgy érzi, kell egy kis szünet, hogy ne pukkadjon ki teljesen, akkor megérteném, sőt támogatnám.
Pl. van egy unokatesóm, aki maximalista, vegyészmérnöknek tanul, és mindig a legjobbat akarja nyújtani, halálra tanulja magát, akkor is csalódott, ha 4-est kap. Múltkor találkoztunk, nagyon nyúzott, sápadt, állítása szerint a stressztől nem tud aludni, stb... Ilyen esetben szerintem kifejezetten jót tenne egy fél év szünet, feltöltődés.
Én is azt mondom, hogy a 6 hét utazgatást miért nem lehet nyáron lerendezni? Ott a nyári szünet.
Pénze van rá vagy azt is tőled kérné?
Utolsó nem érted?
6 hétről lenne szó, amit nyáron is el tud intézni. És ha hazajön mit csinál a maradék hónapokban? Otthon döglik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!