Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mit szólnál, ha a lányod...

Te mit szólnál, ha a lányod közölné, hogy passziváltat egy fél évet az egyetemen, és ezalatt elmegy a barátnőjével egy 4-6 hetes Európa-túrára a barátnőjével?

Figyelt kérdés
Csalódott lennél, amiért megszakítja az iskolát? Vagy megértenéd?
2016. febr. 7. 15:41
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
79%
Közölném vele, hogy menjen, de ne tőlem kérjen rá. Ha ilyen döntést meghozni felnőtt, szedje is össze a kest.
2016. febr. 7. 15:47
 2/39 anonim ***** válasza:
60%

Ezt nagyon gyerekes döntésnek tartanám, hiszen 4-6 hetet nyáron is lehet utazgatni! Ez nem ok arra, hogy a tanulmányait így mellőzze miatta.

De ha a saját pénzéből fedezi az utazást és az egyetemi kiadásokat is, akkor tegye. Bár elmondanám neki, hogy én nem tartom jó döntésnek. Ha mi finanszírozzuk, akkor pedig felejtse el.

2016. febr. 7. 15:50
 3/39 anonim ***** válasza:
36%
Ha az első féléve lenne,akkor nem igazán akarnám engedni,hiszen épp csak beleszokott. Ha nem az első,akkor nem lenne vele bajom,az az egy félév ide vagy oda mindegy..egy csomóan annál még többet is csúsznak,nemhogy passziváltatnak.
2016. febr. 7. 15:56
 4/39 anonim ***** válasza:
71%

Ha a saját pénzéből teszi, nem szólnék bele, felnőtt ember, az ő döntése. Arra viszont kíváncsi lennék, miért döntött így. Az Európa-túrát támogatom, hatalmas élmény, sok tapasztalatot nyerhet és sokat tanulhat egy ilyen út során. Szóval ennek még örülnék is, de elgondolkoznék, hogy miért nem nyáron teszi? Június végén vége a vizsgaidőszaknak, szeptemberig nincs egyetem, két teljes hónap lenne az utazgatásra. Szóval erre kíváncsi lennék, mert azt jelentené, hogy az utazáson kívül más ok is van, amiért szünetelteti a sulit.

Egy csomó ok van, amiért megérteném a passzív félévet. Pl. ha nagyon húzós tárgy, ahova tényleg sokat kell tanulni, és ő lelkiismeretesen tanul is rendesen és jól halad a tanulmányaival, de most úgy érzi, kell egy kis szünet, hogy ne pukkadjon ki teljesen, akkor megérteném, sőt támogatnám.

Pl. van egy unokatesóm, aki maximalista, vegyészmérnöknek tanul, és mindig a legjobbat akarja nyújtani, halálra tanulja magát, akkor is csalódott, ha 4-est kap. Múltkor találkoztunk, nagyon nyúzott, sápadt, állítása szerint a stressztől nem tud aludni, stb... Ilyen esetben szerintem kifejezetten jót tenne egy fél év szünet, feltöltődés.

2016. febr. 7. 16:00
 5/39 anonim ***** válasza:
77%

Én is azt mondom, hogy a 6 hét utazgatást miért nem lehet nyáron lerendezni? Ott a nyári szünet.

Pénze van rá vagy azt is tőled kérné?

2016. febr. 7. 16:14
 6/39 anonim ***** válasza:
53%
Ha én fizetném az egyetemét akkor nem engedném. Ha mégis elmenne, akkor kénytelen lenne megkeresni rá a pénzt a továbbiakban és nem lenne ingyen élés. Ha saját maga fizeti akkor nem érdekel, csak fizesse a későbbiekben az otthon lakásának költségeit.
2016. febr. 7. 16:17
 7/39 anonim ***** válasza:
44%
Nem engedném. Ha saját pénzből él, persze mehet, de 20 évesen legyen annyi esze, első a diploma, utána a többi.
2016. febr. 7. 16:19
 8/39 anonim ***** válasza:
45%
Amúgy nagyon nem értem, 4-6 miatt félévet veszíteni??? Lusta vagy tanulni, és keresel minden kiskaput????
2016. febr. 7. 16:21
 9/39 anonim ***** válasza:
38%
Emberek, betegek vagytok? Mit számít az a fél év? Tapasztalatot gyűjt, megismeri egy kicsit a világot. Én egyetem előtt dolgoztam 1 évet Németországban, önállósodtam, rengeteg előnyöm lett belőle, a többi nagyrészt életképtelen csoporttársammal szemben. ;)
2016. febr. 7. 16:26
 10/39 anonim ***** válasza:
48%

Utolsó nem érted?

6 hétről lenne szó, amit nyáron is el tud intézni. És ha hazajön mit csinál a maradék hónapokban? Otthon döglik?

2016. febr. 7. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!