Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mit szólnál, ha a lányod...

Te mit szólnál, ha a lányod közölné, hogy passziváltat egy fél évet az egyetemen, és ezalatt elmegy a barátnőjével egy 4-6 hetes Európa-túrára a barátnőjével?

Figyelt kérdés
Csalódott lennél, amiért megszakítja az iskolát? Vagy megértenéd?
2016. febr. 7. 15:41
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
29%
szerintem túl sok amerikai filmet nézel.
2016. febr. 7. 17:39
 22/39 anonim ***** válasza:
62%

mint egyetemista mondom, szerintem butaság. ha most kihagy egy félévet, akkor akár egy évvel is később végezhet miatta. ami szerintem nem mindegy.

még ha nyomós indoka lenne rá, akkor azt mondom jó. de utazgatni nyáron is lehet.

nálunk pl május végén kezdődik a vizsgaidőszak. ha gyorsan letudja az ember, akkor június közepére már szabad:)) van idő utazgatni utána, szeptemberig. szóval én nem támogatnám az ötletet. de nyilván az ő dolga,főleg,hogyha van rá pénze, akkor nagyon megtiltani se tudja a szülő. csak szerintem hülyeség.

nekem is volt egy barátnőm, aki 2 félévet passziváltatott egymás után. de egy nagyon jó szakmai lehetőséget kapott külföldön, ott volt 1 évig. utána hazajött, befejezte az egyetemet. könnyebb volt utána elhelyezkednie, a háta mögött az 1 év külföldön töltött labormunka után.

de az utazgatással nem igen fog profitálni szerintem.

2016. febr. 7. 17:56
 23/39 anonim ***** válasza:
33%
Azért, hogy 4-6 hetet utazgasson nem engedném, ha külföldre vágyik mennyen erasmusra, ahol tanul is, kinn van egy félévet önállósodik. Arra, hogy turistáskodjon, nyaralgasson, ott a nyár és akkor nem veszít egy félévet az egyetemből. Másfelől a passzív félév sem úgy van ám, hogy annyi van belőle amennyit szeretnél. Mi van ha később valóban szüksége lenne rá, ő meg ellőtte azért, hogy 4 hetet nyaraljon aztán meg hónapokat otthon ül a következő félévig. Mindeközben ugye nincs hallgatói jogviszonya. Szóval nem.. Nem támogatnám..
2016. febr. 7. 18:21
 24/39 anonim ***** válasza:
44%

"Te mit szólnál, ha a lányod közölné, ..."

Jó utat kívánnék, kb ennyit. Ő érzi, hogy az életében éppen mire, milyen periódusra, tapasztalatra, élményre van szüksége, nem én.

2016. febr. 7. 18:31
 25/39 anonim ***** válasza:
41%

Gyereknevelési kérdésekben szélsőségesen liberális vagyok.

18 éves elmúlt, menjen nyugodtan, ő dóga, ő élete. Két puszi, oszt oda megy, ahová akar. Felnőtt. Akként is kell kezelni.

2016. febr. 7. 19:31
 26/39 anonim ***** válasza:
37%
Böszme: tiszteletem, csak a legtöbb 20 éves, minden, csak nem felnőtt....
2016. febr. 7. 19:36
 27/39 anonim ***** válasza:
43%

Jaj, ez a tipukus gazdagkislányos kérdés. Már vártam, mikor jön a következő. Átlag egyetemistának nincs annyi pénze, hogy 6 hétre Európába menjen, a maradék időben meg otthon vakarja a p.náját.

6 hétre simán el lehet menni nyáron is, nem értem, azért miért passziváltatni. Kb. ez a "mindent megtehetek, akkor minek ne lógjak fél évet az egyetemről". Akkor érteném meg, ha a maradék időben tisztességes munkát vállalna.

2016. febr. 7. 20:03
 28/39 anonim ***** válasza:
34%
És mi a célja a lánynak ezzel a túrával?
2016. febr. 7. 20:49
 29/39 A kérdező kommentje:

rólam van szó, én vagyok a lány. nem fogalmaztam világosan, évek óta csak a rezsimbe segítenek be szüleim, amúgy magam tartom el. nyáron tudnám összeszedni rá a pénzt, jelenleg épp hogy csak megvan a heti kajára való, ebből félretenni nem tudok. szeptemberben indulnánk. a félév kihagyás pedig nagyrészt azért is van, amit az elején valamelyik válaszoló írt, hogy megcsömörlöttem a suliból, folyamatosan tanulok, mikor éppen nem akkor meg a heti 30 órámat dolgozom. szükségem van egy kis szünetre, a barátnőm pedig szeptemberben akar nekivágni, mert a bátyjának akkor lesz esküvője Franciaországban.

A kérdés elsősorban arra vonatkozott, hogy szülőként csalódásként élnéd-e meg, ha a lányod kivenne egy fél évet "lazsálni".

2016. febr. 8. 02:41
 30/39 anonim ***** válasza:
10%
Csalódnék magamban, hogy ennyit sikerült kihoznom a gyerekből. :(
2016. febr. 8. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!