Te fizettetnél lakbért a fiad barátnőjével?
Ősszel lesz 3 éve,hogy együtt vagyunk a barátommal. Somogyban lakunk és mindketten Pestre megyünk tanulni. Nincsenek anyagi gondjaik, apukájának egy vállalkozása van,anyukája pedig bankigazgató. Van 5 autójuk (Audik,Mercedes) és az apukájának több lakása/háza van országszerte. Ezt csak azért írtam,hogy tényleg nem egy kifejezetten szegény családról írok.
Van a barátomnak egy húga is.
Anya tanár, apa pedig fizikai munkát végez éjjel-nappal. Mindent megkapok,mi sem vagyunk szegények,de azért megnézzük a termékek árát a boltban.
Ennyit rólunk. A barátom ötlete volt,hogy együtt költözzünk fel Pestre. (Nem egy egyetemre megyünk)
A szülei nem akarnak szóba állni az enyémekkel,mert ők csak a fiúk menyasszonyának a szüleivel szeretnének megismerkedni. Amúgy én vagyok az első barátnője a fiúknak aki 19 éves..
Van egy kis lakásuk Pesten és oda gondolta a barátom a költözést. Egyik nap náluk ebédeltünk és a barátom felhozta a témát a szüleinek, azt mondták,hogy persze, költözhetek,majd elosztjuk a költségeket.
2 hete mondta a barátom,hogy kérnének albérlet díjat 35000Ft-ot és fizessen a netet,tv-t (10000) plusz a közös költség felét (10000). Ezen felül ugye elvárás,hogy takarítsak, főzzek és még oldjam meg a fanulást is... Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D
Te is elkérnél ennyi pénzt egy NEM vadidegen lánytól?
Hát... fura hogy ha valakinek így megy, az ilyen legyen a leendő menyével.
Nekünk egyáltalán nem megy jól a szekér, de a tesóm a menyasszonyával 20 ezerért lakik nálunk (a szüleimnél) és ebben benne van minden.
Én nem tudom, ez milyen dolog, ha tényleg ennyire tehetősek, akkor szivességet tehetnének a saját fiúknak. Mondjuk az jogos, hogy ingyen ne lakj sehol, de ilyen helyzetben az lenne a fair, ha a lakbért elengednék, de a többi kiadást (rezsi, tv, net) nektek kellene fizetni, meg nyilván a bevásárlást is nektek kell megoldani. Más lenne a helyzet, ha mondjuk úgy mennétek oda, hogy dolgoztok, akkor lehetne lakbér is, mert az se jó, ha a szerelmed szüleitől függtök, mindenesetre tekintettel lehetnének a szülők arra, hogy 2 tanuló fog ott lakni, akik még nem tudnak 8 órában dolgozni....
Valahol érthető a szülei hozzáállása. Gyakorlatilag most kezditek az életet együtt, most fog kiderülni, hogy megy e nektek az együttélés és lesz e belőletek valami. Félre ne értsd, de eddig a szülők óvó szárnyai alatt voltatok, úgy elég könnyű. Ha kettőtöktől várják ezt az 55 ezret, azért az nem túl sok ha felezitek. Gondolom szorgalmazzák a szülei a diákmunkát, nem teszik a gyereküknek evidenssé, h alápakolnak mindent attól, hogy nem állnak rosszul.
Az meg hogy a főzést hogy oldjátok meg, rajtatok múlik, lehet menzázni is tök olcsón, a takarítás meghát azért egy alapigény szerintem, nem egy hatalmas elvárás.
Hideg víz, fűtés, villanyszamla nem lett említve, nyilván azt a szülők fizetnek, így teljesen jogos ha 20e fix összeget kérnek még az albérleti díj mellé.
Lehet nemet mondani, saját albérletet keresni és kitalalni, hogy tudod a minimum 70e plusz rezsi díjat fizetni
Valahogy engem ez a tény jobban foglalkoztat: "Hétvégente pedig a nyakunkra fognak jönni a szülei és a tesója is. Annyira pici a lakás,hogy valaki a plafonon fog aludni... :D"
Mert minek?!
Amúgy az az 55 ezer albira nem sok. Kis lakás és a közös költség fele 10 ezer?! Ott valami nagyon nem stimmel...
De persze a gazdag pasidtól elvárnád, hogy minimum ingyen lakhass ott. A szülei se hülyék.
Szépen lesz a tanulás mellett munkád.
Amúgy mit csinálnál, ha egyedül kéne albira kiperkálnod havi 80+ rezsit?
Miért fizetnék az ő szülei a te lakhatásodat??? Ez olyan, mintha ők tartanának el.
Szerintem teljesen jogos, hogy a rezsibe beszállj és hogy a lakás rendben tartásában is részt vegyél. A bérleti díjat nem fizettetném.
Azért mert nekik több pénzük van, mint nektek, akkor már alap, hogy fizetniük kéne a számodra???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!