Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben nekem kéne...

Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.

ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.

eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.

na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).

komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?

megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.

csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.

amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.

2016. márc. 17. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk azt azért tegyük hozzá a házimunka kérdéshez, hogy nem hinném, hogy a kedves válaszoló minden egyes nap fát aprítana vagy füvet vágna a kertben, míg a mosogatás mindennapos feladat. :D

Amúgy kérdező, én visszaszóltam volna, hogy "jobb helyeken nem a vendéggel mosogattatnak el, még jobb helyeken pedig a nőknek nem kell elviselni ilyen szexista hülyéket". A helyedben amúgy biztos, hogy nem mennék ezekhez vendégségbe, az esküvőre sem hívnám meg őket, akkor sem, ha nem szűkkörű a dolog, és a párod azért elbeszélgethetne velük egyszer-kétszer, hogy próbálják meg moderálni magukat.

2016. márc. 21. 18:20
 72/79 anonim ***** válasza:
89%
Azt is tegyük hozzá nagy mosolyogva, hogy apám sem vágott soha fát, mert egész életében városban élt.
2016. márc. 21. 20:29
 73/79 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó, te arra vagy büszke, hogy apád nem férfias? NA és ha városban élt? Kandallóról még nem hallottál? A fa aprítás meg a városban élés nem zárja ki egymást, te csökkent képességű!
2016. márc. 22. 08:14
 74/79 anonim ***** válasza:
87%
A párom családja szintén ilyen... Elutaztunk hozzájuk vonattal a 2 éves kislányunkal (másfél óra az út) természetesen lekéstük a vonatot így +45 percet dekkoltunk az állomáson, ebéd után kijelentették ( nem megkértek) hogy én mosogatok! Mivel ismerem őket és tudom hogy szeretnek "csicskáztatni" megmondtam az őszintét hogy persze azért utaztam ennyit hogy mosogassak és porszívózzak (mert hogy az is hozzátartozik náluk, és régen meg kellett csinálnom) Nem is mondtak utána semmit én szépen segítettem leszedni az asztalt de nem szeretem ha valaki csicskának néz és parancsolgat, főleg hogy én sem hívom el magamhoz ebédre és parancsolom meg neki hogy "takaríccsá" el 10 ember után.... Fúú
2016. márc. 24. 02:07
 75/79 anonim ***** válasza:
78%
73-as paraszt, kár, hogy a férfiasságot nem faaprításban mérik, igaz? Legalább egy valamire büszke lehetnél.
2016. márc. 24. 03:10
 76/79 anonim ***** válasza:
63%

Igaz lehet ez az ásós dolog. Még sosem panaszkodtam, amikor kertet kellett ásnom, sőt komplett lakásfelújítás esetén sem. Csináltam, mert kellett. Keretet pl. kifejezetten csak én ások, a páromat nem érdeklik a kerti munkák. Persze kicsit ritkábban van ez, mint a házimunkák, de hagyjuk ezt figyelmen kívül, hogy mondhassunk egy jó nagyot.....

Amúgy nő vagyok, mindenféle "férfi" munkát végzek,(ez milyen kifejezés, eddig azt hittem, csavarhúzóval, kalapáccsal, stb. dolgoztunk, nem pénisszel.....) önállóan, vagy segítőként, ahogy a párom is csinálja a Nem "női", hanem házimunkákat.....

2016. márc. 24. 15:49
 77/79 anonim ***** válasza:
71%

Nem a mosogatáson van itt a hangsúly.

Olyannak néztek akivel megengedhetik maguknak ezt a hangot.

Megoldás: ne tűnj olyannak akivel lehet így beszélni.

Ettől még suttyók.

2016. márc. 25. 11:19
 78/79 anonim ***** válasza:
60%

73, attól, hogy valaki nem vág fát miért lenne férfiatlan? Ezt nem értem, ez nem fekete, vagy fehér, a férfiasság nem csak ebből áll...

Amúgy utálom az ilyen embereket, meg az ilyen beszólásokat... én is, van, hogy megkérdem kell-e segítség, van, hogy nem, mivel eleve, ha én vendéget fogadok, eszembe sem jut, hogy segítséget kérjek a takarításban. Utálom, mikor úgy bánnak egy nővel vendégségben, mintha egy parasztasszony lenne és ez lenne a dolga úgymond...

2016. ápr. 14. 11:18
 79/79 anonim ***** válasza:
Szerintem menekülj ettől a családtól. Ha fejre állsz se leszel nekik elég jó.
2016. ápr. 14. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!