Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben nekem kéne...

Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.

ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.

eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.

na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).

komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?

megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.

csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.

amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.

2016. márc. 17. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 acelsziv ***** válasza:
58%
Na és a párod mit szólt mindehhez?
2016. márc. 17. 12:18
 2/79 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk evidens, hogy a vendégek közül a nők felajanljak a segítségüket.

Ha viszont valaha valaki igy szólna hozzám, biztos közölnem vele, hogy neki is pont ugyanannyibol tart mosogatni, mint nekem, járjon elő a jó peldaval

2016. márc. 17. 12:20
 3/79 A kérdező kommentje:

írtam, hogy nem volt akkor ott a párom.. utána meséltem el neki , amikor eljöttünk..

mondta,hogy ha gondolom vissza megy beszélni ezzel a családtaggal, hogy ne beszéljen így velem.

de én mondtam, hogy hagyja..

mondtam,hogyha legközelebb ilyen lenne, akkor abban a pillanatban álljon ki mellettem. de így utólag már gáznak éreztem volna, hogy megvédjen.

szóval a párom szerint is nekem van igazam, vendégségben nem szokás a vendéggel mosogattatni.. pláne nem olyan hangsúllyal ahogy nekem mondták...(bár ezt csak én hallottam)

2016. márc. 17. 12:22
 4/79 anonim ***** válasza:
34%
Altalaban vendegsegben annak a dolga aki hivta a vendegeket. Viszont anyosodnak tenyleg segithettel volna, mas kerdes hogy ezt magadtol illik megtenni, egy ilyen beszolas pedig ketsegkivul bunko volt, maguk kozott is leszedhettek volna a keresztvizet utolag.
2016. márc. 17. 12:23
 5/79 A kérdező kommentje:
amúgy nálunk is szokott lenni vendégség. a tányérokat/edényeket a konyhában összegyűjtöm a konyhapulton és hogyha elment minden vendég, akkor elmosogatok.. szóval én nem várom el,hogy akit meghívok maga után takarítson. ezért is tartom furcsának.
2016. márc. 17. 12:23
 6/79 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyenek kene fejbe csapni valami etikett kezikonyvvel. Vendeg vagy. Vendeg nem takarit, nem mosogat. Nekem vendeglatokent lesulne a pofamrol a bor, ha valaki rolam azt feltetelezne hogy elvarok barmi ilyesmit a vendegeimtol. Hihetetlen. En biztos felvilagositottam volna az ilyen alakot hogy akkor tessen osszeszedni a tanyerokat mosogatasra.
2016. márc. 17. 12:27
 7/79 anonim ***** válasza:
14%
Nyilván nem a vendég dolga a mosogatás, de illik felajanlani. Nálunk Pl úgy szokott lenni, hogy a házigazda mosogat, a többi nő meg leszedi az asztalt, esetleg ha sok a mosogatnivalo, akkor eltorolget és elpakol. Nálunk a családban mi denki ilyen, egyedül a sogornom az, aki pont vacsorára /ebédre esik be, utána pedig vagy rögtön távozik, vagy simán csak ül az asztalnál és nézi, ahogy mindenki más segít.
2016. márc. 17. 12:28
 8/79 anonim ***** válasza:
93%

Nálam meg evidens, hogy a vendég vendégségbe jön, nem mosogatni. Ezzel az erővel ha már erre jár, kiporszívózhatná a szőnyeget, meg össze is pakolhatna a többiek után, elvégre nem csak koszos edények maradnak egy vendégsereg után.

A kedves rokon bunkó volt, és ennyi.

A nőknek a konyhában a helye? Remélem, ő meg el tudja tartani a családot, amíg a felesége vezeti a háztartást. Ja, hogy ezt nem tudja garantálni?! Akkor húzzon bőrt a fogára!

Sőt, ráteszek egy lapáttal. Ha hozzám vendégek jönnek, akkor ők sem arra kíváncsiak, hány kistányért mosok el százon, hanem rám/ránk. Majd elmosogatok, ha elmentek, nem hagyom ott a vendégeket a nappaliban, hogy kint csörömpöljek a konyhában. Kiviszem az edényeket, és elvannak ott magukban egy-két órát, még senki sem kapott tőle fertőzést.

Nekem sosem tetszett, mikor gyerekként ilyen gyöpösagyú nagynéniknél vendégeskedtünk, és két perc alatt belapátoltuk a kaját, aztán fél órára eltűntek a nők a konyhában, mert illik mosogatni. Én meg ott ültem fél órát, unatkoztam, néztem a rohadt hímzett díszpárnákat, és alig vártam, hogy hazaérjek.

2016. márc. 17. 12:28
 9/79 anonim ***** válasza:
93%

Vendégségben én meg szoktam kérdezni, segítsek-e, de ha nemet mondanak, nem erősködöm.

Nálunk a vendégeket én sosem hagyom mosogatni.

Gondolom, a szokások mindenhol mások.

Akárhogy is: A hangnemre nincs mentség.

2016. márc. 17. 12:29
 10/79 anonim ***** válasza:
90%

Vendégségben esetleg ilyenkor is figyelmességből segíthetsz az asztal terítésében, tányérok leszedésében, de ha nem, azt sem teheti szóvá egyik vendéglátó sem.

Mosogatásba segítést felajánlani ott illendő csak, ahol már nem vendégként, hanem családtagként veszel részt egy étkezésen. Anyósjelöltednél úgy 10-20 étkezés után. De mondjuk párod testvérénél már csak akkor, ha hozzá évente nem csak párszor mentek, hanem gyakran.

2016. márc. 17. 12:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!