Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben nekem kéne...

Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.

ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.

eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.

na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).

komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?

megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.

csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.

amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.

2016. márc. 17. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
78%
Én megkérdeztem volna szerinte milyen összefüggésben áll a nemi szervem a mosogatás képességével...
2016. márc. 17. 20:32
 52/79 anonim válasza:
27%

Nálunk is úgy szokott lenni, hogy a nő vendégek felajálják, hogy segítenek. Ezt a házigazda elutasítja, de végülis csak kimennek vele.

Amit viszont az illető tett az tényleg egy paraszt dolog volt.

2016. márc. 17. 21:19
 53/79 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az a furcsa, ha a párod tudja, hogy ilyen bunkók veled a rokonok, akkor mégis mi a fenének visz oda téged? Tudja minek leszel kitéve. Az szerintem is édes kevés, hogy ő megvéd. Egyrészt állj ki magadért te is, másrészt szerintem megfelelő jelzés lenne számukra, ha nem kapnának meghívót az esküvőre. Legalább ezentúl tudnák, hogy hol a helyük.
2016. márc. 17. 21:21
 54/79 anonim válasza:
24%
# 14- ha a párom ilyent vágna a rokonaimhoz, nem lenne kérdés, hogy ki lenne kidobva.
2016. márc. 17. 21:23
 55/79 anonim ***** válasza:
85%

Mondd nekik, hogy vegyenek mosogató gépet, ha ennyire lusták. A vendéget nem illik mosogatásra utasítani.

Én tuti, hogy nagyot mosolyogtam volna, és hozzátettem volna azt is, hogy te aztán vicces vagy:) Kb így reagálj legközelebb..

2016. márc. 18. 08:47
 56/79 anonim ***** válasza:
37%
21:23: Esélyed nem lenne rá, mert ez azt jelentené, hogy pont olyan bunkó vagy, mint a rokonaid, úgyhogy alapból szóba se állna veled, nemhogy a párodnak nevezhetnéd.
2016. márc. 18. 08:56
 57/79 anonim ***** válasza:
9%

46-os hozzászóló vagyok

1. Nyilván itt nem csak a mosogatásról van szó, hanem hogy hogyan bántak a kedves kérdezővel egy vendégségben, de azért szerintem ez túlzás, hogy ebből ekkora problémát kelljen csinálni!

2. Érdekes egyébként, hogy én még itt senkit se láttam nyavalyogni, hogy jaj Istenem, fát kellett vágnom vagy kertet kellett ásnom, pedig ezek 'kicsit' nehezebb munkák, mint elmosogatni! Olyan munkákról, mint mondjuk egy lakásfelújítás, ne adj Isten egy háznak a felépítése, már ne is beszéljünk!

3. Amúgy férfi vagyok és nem becsülöm le a házimunkát, sőt én is kiveszem belőle a részem, de annál jóval nehezebb munkák is vannak!

Nyugodtan le lehet pontozni, de akkor is ez a véleményem!

2016. márc. 18. 10:27
 58/79 anonim ***** válasza:
65%

Részvétem a párod bunkó szülei (apja?) miatt. Meg lehetett volna fogalmazni kedvesen is a dolgot.

Ez nem sok jót jelent a kapcsolatotokat illetően.

2016. márc. 18. 10:37
 59/79 anonim válasza:
91%

Ha a párod érdekelné ez, akkor NEM vinne oda! Azt írtad, többször előfordult, te meg tűrsz, és tűrsz, hát hol van a hangod, őszintén?

Ha velem merne bárki így beszélni, én ott helyben megmutatnám neki merre van az arra, aztán fognám magam, és hazamennék, többé vissza se néznék oda.

Párod miért nem tud úgy tenni, mintha wc-re menne, kint megállnak az ajtóban, hallaná mit mondanak neked. Akkor visszamegy, és szépen helyretesz mindenkit.

Komolyan, ez az egész helyzet baromi bicskanyitogató...

2016. márc. 18. 11:14
 60/79 anonim ***** válasza:
89%

"szerintem ez túlzás, hogy ebből ekkora problémát kelljen csinálni!"

Beszóltak neki, megalázták, miért lenne túlzás, hogy kiakad? A házigazda dolga a mosogatás, nem a vendégé. Ha nem akar a vendég után mosogatni, ne főzzön, ne hívja meg. És az, hogy a házigazda dolga a mosogatás a férfi házigazdára éppúgy vonatkozik, mint a nőire.

2016. márc. 18. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!