Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?
a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.
ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.
eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.
na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).
komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?
megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.
csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.
amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.
Jó nagy paraszt egy népség lehet a vőlegényed rokonsága.
Szerintem ezt Te is tudod, felesleges mást hozzáfűznöm.
A legutolsó kommentedet olvasva Kérdező, én a helyedben már rég megszakítottam volna ezzel a népséggel a kapcsolatot.
Mégis mióta megy ez így?
Az írásod alapján már számtalanszor mocskolódtak veled...a párod tényleg sosem volt ott? Gondolom mindig elmesélted neki a dolgokat...hogyhogy sosem beszélgett még el a kedves rokonokkal???
"csajosan elnevetgélve"
Mert csajszikák csajosan nevetgélnek, juj.
Az agyam kisimul az ilyen "csajos nap, csajos program, csajos ez meg az"-tól, annyira qrvára lenéző.
"Nálunk ez úgy van hogy a nők felállnwlak és elmosogatnak Közösen. De ez bárkinél vagyunk is. Nem olyan nagy dolog közösen elbeszélgetve , csajosan elnevetgélve. nagyon hamar megvan."
Közben népdalokat énekelve, beiktatva egy kis tollfosztást, kosárfonást.
A vendégnek a vendék közt a helye.
És nem tudom elhinni, hogy gyorsabban megvan, mire mindenki megkérdezi egyesével, hogy hova tegye ezt, hova tegye azt, addig inkább megcsinálom egyedül ha mindenki elment. Azt sem tudom elképzelni, hogy annyi ember odafér egy mosogatáshoz. Egymást lökik félre, vagy egymás kezéből szedik ki lelkesen az edényeket? Hát az tényleg marha nagy segítség.
Valaki írta, hogy addig nem is mosogat, amíg ott vannak a vendégek.
Ezzel én is így vagyok. A vendég az vendég és Ő nem mosogat én meg azért nem mosogatok addig, mert vele foglalkozok és kihasználom az időt, amíg ott van, hogy beszélgessünk, lazuljunk.
Aztán ha hazaszállingózott mindenki, nekiállok a rendrakásnak.
Azt sem szeretem, ha valaki ajánlgatja, hogy elmosogat.
"Szerintem a háziasszonynak a feladata."
Meg a háziúrnak. Vagy te mivel fogod a mosogatószivacsot?
Kinél mi a szokás...
Mi anyukámnál pl együtt mosogatunk, hogy ne anyunak kelljen egyedül, ha már ő főzött.
Sógornőmnek van mosogatógépe, így csak együtt leszedünk.
Nekem kb 8m2 a konyhám, így szeretem magam intézni, miután mindenki elment.
"Vagy te mivel fogod a mosogatószivacsot?"
"Kinél mi a szokás."
Ezen felröhögtem. Ha valahol tényleg az a szokás, amire a 70%-os válaszoló célzott, ott biztos nem szívesen segítenék be vendégként. De többet nem is ennék a tányérjukról az evőeszközeikkel sem, az biztos. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!