Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben nekem kéne...

Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.

ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.

eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.

na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).

komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?

megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.

csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.

amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.

2016. márc. 17. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
92%
Nem kaptam különösebben feminista nevelést, de én sem értettem soha, miért kellene mindenkit kiszolgálni, csak mert nő vagy.
2016. márc. 17. 15:57
 42/79 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk családban és ismerősi körben is a házigazda dolga a mosogatás. Persze, meg lehet kérdezni, hogy segíthetek-e valamit, de általában nemet mondanak, mert mindenki a saját konyhájában úr.
2016. márc. 17. 16:29
 43/79 anonim ***** válasza:
91%

Én megmondanám, hogy csak a nyeles mosogatószivacsot tudom a p*námmal is megfogni, a többit én is csak kézzel, tehát mindegy, ki mosogat.

Jó nagy tapló a rokon. Sose mondanám vendégnek, hogy mosogasson, és ha ilyen hangnemben kérnek, vendégként se ajánlanám fel. Ha én vagyok a házigazda, el se kezdek mosogatni, amíg ott a vendég, hogy ne érezze, hogy be kell szállnia. Hogy otthon mit csinálunk, ahhoz meg durván semmi köze nincs senkinek, akkor se, ha otthon úgy oldjuk meg a mosogatást, hogy áthívjuk a szomszédasszonyt elmosni és a férjem kinyalja cserébe. Ezzel a bunkó bandával szakítsd meg a kapcsolatot.

2016. márc. 17. 16:30
 44/79 anonim ***** válasza:
91%

A mosogatás/takarítás a legtöbb embernek amolyan "én csinálom, mert akkor tudom, hogy tökéletes" dolog.

Ha valaki vendégségbe jön, én se várom el, hogy mosogasson, ha kiviszi maga után a tányért/poharat, megköszönöm, de ne álljon oda a mosogatóhoz. Én se kezdek el rendet rakni nála.

Amikor a sógornőmnél voltunk és ott is aludtunk, akkor besegítettem, mosogattam, zöldséget hámoztam, teregettem, stb, de amikor csak egy napra mentünk, akkor nem. És én se vártam el tőle, hogy nekiálljon mosogatni amikor egyszer feljöttek hozzánk.

Ez a "nőnek a konyhában a helye" annyira dühítő, elavult felfogás. Számomra aki ennyire begyöpösödött, az nem is férfi. Csak valami hímnemű lény, akinek sajnálom a feleségét. Már ha van, aki kibírja mellette... :)

29N

2016. márc. 17. 16:33
 45/79 anonim ***** válasza:
95%

Soha nem várnám el egyetlen vendégemtől se, hogy nekiálljon mosogatni. Sőt, nem is szeretném, mert a konyhám az én területem, engem kifejezetten zavar, ha valaki más rendezkedik ott. Én is azt csinálom, hogy összegyűjtöm a csetreszt, aztán ha mindenki elment nekilátok eltakarítani a romokat. Amíg vendégek vannak, addig velük foglalkozom.

Egyébként itt szerintem már rég nem a mosogatáson van a hangsúly. Ez a kedves rokonság ott rúg bele a kérdezőbe, ahol csak tud.

Kedves Kérdező!

Ha a vőlegényed egy kicsit is melletted áll, akkor támogatni fog a szűk körű esküvő megtartásában. És abban is, hogy minimalizáljátok ezeket a rokoni látogatásokat.

Ahol téged bántanak, oda ne menjetek. Oké, hogy tartod magad, de azért a párod ki kellene fejezned, hogy ez neked mennyire rosszul esik.

Ő egyébként mit szólt, mikor elmesélted neki a történteket?

2016. márc. 17. 17:31
 46/79 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen nagy gond a házimunka elvégzése sok családban? Érdekes, nálunk a férfiak is kiveszik belőle a részüket, és nem hiszem, hogy ez csak nálunk lenne így...
2016. márc. 17. 17:53
 47/79 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat . örülök,hogy mellettem álltatok ki.

nem hiszem, hogy többet megyek hozzájuk vendègsègbe.

a párom leállítja őket ,de legkozelebb ugyanugy bunkók.

2016. márc. 17. 18:09
 48/79 anonim válasza:
94%
A párodnak pontosabban kije mondta ezt? Nővére, öccse, apja, nagynénje? Én azt mondom, hogy készülj fel arra, hogy nem állhat és, hogy ne engedj neki, szólj vissza következő alkalomkor, különben feszt terrorizálni fog ha látja, hogy van kit. Férfiként mondom, megjártam a sógornőmmel.Minden pofátlanságot megengedett magának velem szemben, plussz ő került be a családunkba. Míg egy nap visszaszóltam amikor qrvára nem számított rá, valami frappánsat, úgy, hogy egy hétig rám sem nézett. Én tettem mintha nem érteném.miről van szó, csak természetes voltam. Fontos, hogy következetes légy. Ne ragadtasd el magad, minden alkalommal védd meg magad, ne színlelj vele szemben haragot, mintha ez nem harc lenne csak ilyen szókimondó a természeted. Ne személzyeskedj ha nem nagyn muszály, maradj a témánál. Csak azzal légy ilyen aki veled ilyen, ha pl apósodról van szó még véletlenül se terjeszd ki a haragod az anyósra is mondván, hogy egy cég, úgyis egy véleményen vannak s majd ha elmentetek haza együtt fognak kipletykálni. Ha nem véded meg magad alamuszinak tűnsz sz egész család számára. Mindig vannak igazságosak és elnyomottak a nagy családon belül akik szimpatizálni fognak veled annak ellenére, hogy valamelyik családtagjuknak visszaszólsz. Gondolj arra, hogy anyósodék fiának a családját félig te adod ezentúl. Természetes, hogy vannak jogaid sőt nem is akármilyenek. Egész életükben azért dolgoztak, hogy a leendő gyerekeidnek jó/jobb legyen. Arra is gondolj, hogy ha ti már házasok lennétek, senkinek nincs több joga annál az asztalnál ülni, mosogatni vagy nem mosogatni mint neked. Ne gondolj úgy magadra, hogy jövevény vagy. Engem az borít ki a feleségemben, hogy soha nem védi meg magát. Nem képes rá, s mit mondjak arról, hogy néha elvárnám, hogy engem is. Őszintén írtam neked kedves ismeretle. Válaszolj, esetleg írj a fejleményekről.
2016. márc. 17. 18:38
 49/79 anonim ***** válasza:
90%
Én meghívnám tavasszal, és közölném vele, hogy takarodjon ki a kertbe, férfimunka, lehet füvet nyírni, satöbbi. Esetleg egy favágással is megkínálnám.
2016. márc. 17. 19:16
 50/79 anonim válasza:
95%
Ha mindig csak a párod véd meg téged, továbbra is ki fogják használni az olyan alkalmakat, ahol ő nincs ott. A jövőben próbáld az ilyen bunkókkal szemben megvédeni magad, mert így látják, hogy téged lehet piszkálni, főleg ha a párod nincs melletted.
2016. márc. 17. 19:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!