Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?
a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.
ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.
eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.
na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).
komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?
megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.
csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.
amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.
Nem olvastam a kommenteket.
Én vendégségben nem mosogatok (ha több napig vagyok, nyilván elmosogatok, de amikor egy ebédmeghívásra megyek, ott nem), és ha nálam van vendégség, akkor addig nem mosogatok, míg ott vannak a vendégek, és senkinek nem is engedem, hogy mosogasson. A legrondább dolog ilyenkor elkezdeni mosogatni, pakolni, mert ezzel azt jelezzük, hogy elvárjuk, hogy segítsenek. Én megmondtam volna, hogy bocsi, de nem mosogatok, és xy is jöjjön be inkább beszélgetni, és majd a vendégség után mosogasson.
29N
Én az első sokk után közöltem volna vele, hogy házigazdaként éghetne a bőr a pofájáról, mert ritka bunkó és őszintén remélem, hogy minél hamarabb kidöglik a fajtája. Az ő helye pedig nem a konyhában, hanem a föld alatt van, jó mélyre elásva.
Pont leszarnám, hogy a párom rokona vagy sem. Ha pedig nem tetszik neki a jelenlétem, akkor nem kell elviselnie. És már ott sem volnék. Ha pedig a párom nem állna mellém ezek után, akkor mehet vissza a kedves rokonokhoz.
Nekem sem volna több kedvem elmenni. A segítséget fel lehet ajánlani, és el szabad fogadni, de vendégtől elvárni nem lehet. Én sem ugrok a konyhába evés után, ha vendég vagyok, de nem is várom el, ha nálam van vendég, mert azt akarom, hogy jól érezte magát.
Nálunk akkor működik a közös előkészület, tálalás mosogatás, ha pl haveri buli van akik ráadásul itt is alszanak, és akkor mindent közösen csinálunk, de ez is része a bulinak. De egy ebédmeghívásnál nem lehet evidens, hogy a női vendég ugrik, és ha nem még megjegyzést is tesznek. Ez felháborít engem.
A vendégek között még hány nő volt? Mert biztos volt. Miért pont Te? Ennyi erővel ki is kellett volna takarítanod magad után, mert vittél be 0,2 mg port?
És még én fújok néha anyámra, aki mindig azt emlegeti vendégségben ,hogy mennyit dolgozott. Viszont sosem engedné, hogy oda álljunk mosogatni. Azt megköszöni, ha segítünk bevinni az edényeket a konyhába, de eszébe nem jutna felszólítani, hogy most akkor mosogass el.
Eleve miert nem a hazigazda mosogat, ha mar vendegeket hiv/fogad? Vagy ha mar akkor az o felesege. Vagy ez abban a csaladban ugy megy hogy ha ehes vagyok meghivok par noi csaladtagot ebedre es ok majd sutnek-ofznek nekem valamit, elmosogatnak, es a vendeglatasert hala ki is takaritanak? :)
Legkozelebb ha jonne hozzatok bontsa fel a ferjed a jelenleteben a szamlakat es szoljon be neki hogy igazan besegithetnel am a kifizetesukbe mint ferfi
hát nem is valószínű,hogy a közeljövőben elmegyek több ilyen családi étkezésre..
nem ez volt az első eset,hogy ilyen goromba megjegyzéseket kapjak. a külön érdekesség,hogy mindig akkor szólnak be, amikor a párom nincs ott.
megkaptam már,hogy nem sokáig leszünk mi együtt, meg biztosan csalom, meg csak a pénzért vagyok vele(ami rohadtul nem igaz.amúgy sem keres olyan sokat,hogy ezzel normális ember vádaskodjon.átlagosan keres..ahogy én). de van amikor csak simán a külsőmbe kötnek bele. túl alacsony vagyok, megint milyen már a hajszínem, minek ennyi festék(Smink)..ha túl elegáns ruhába megyek az a baj, ha egy hétköznapibba akkor amiatt szólnak be, hogy pizsamába jöttem? ha kínálnak alkohollal és nem kérek, akkor amiatt oltanak. ha elfogadom akkor meg azért szólnak be, hogy egy nő ne igyon. glutén érzékeny is vagyok, ami egy külön téma, ami miatt oltogatnak. mert szerintük ez egy úri huncutság és csak kényeskedem... pedig sosem kérném,hogy főzzenek külön rám.. ha van amit megehetek akkor megeszem. de sosem szólok emiatt egy rossz szót sem.. ők meg csak azért is kínálgatják azt amit nem ehetek. és akkor is én vagyok a bunkó, hogy nem fogadom el.
szóval kb semmiben nem vagyok jó számukra.. a vőlegényem ha tanúja ennek akkor megvéd, de akkor meg amiatt szólnak be, hogy "ügyvédem van".
komolyan minden találkozás velük egy kicsit összetör engem belül. még ha nem is mutatom ki akkor, nagyon rosszul esik hogy ilyenek velem.
most szervezzük az esküvőt.. hát én egyre inkább hajlok arra,hogy szűk körű legyen. nem akarom,hogy elrontsák azt a napot is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!