Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben nekem kéne...

Vendégségben nekem kéne elmosogatnom mindenki után, csak azért mert nő vagyok? Ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

a hosszú hétvégén a vőlegényem közeli rokonjai ebédre hívtak minket+ még néhány rokont.

ebéd után anyósjelöltem felállt és elvitte a tányérokat a konyhába.

eztán a párom egyik családtagja rámförmedt,hogy mehetsz te is nyugodtan mosogatni. meg, hogy otthon se mosod el magad után a tányért? szép kilátás XY-nak(vőlegényem neve). meg hogy a nők helye a konyhában van.

na én itt fagytam le. nem gyakran esik meg, de egy hang nem jött ki a torkomon, nem tudtam mit reagálni rá. a párom meg a mosdóban volt, nem hallotta az incidenst(utólag meséltem el neki).

komolyan, szerintetek ha meghívnak vendégségbe, akkor nekem kéne elmosogatni magam és a többi vendég ill. házigazda után?

megmondom őszintén, ezek után nem sok kedvem van többet hozzájuk menni..de csak a párom családja, nem akarok haragban lenni velük.

csak hát az ilyen beszólás után komolyan nincs kedvem többet asztalhoz ülni velük.

amúgy 1 tányért "szennyeztem be", mert másodikat nem ettem, csak levest. szóval nem hiszem,hogy olyan sokat mosatlanítottam volna.

2016. márc. 17. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
88%

7: hát ha nálam egy vendég elkezdene pakolgatni a konyhámban, nem nagyon hívnám többet vendégségbe.

Közeli családban felajánlom, de ahova évente 1-2x megyek, ott nem.

2016. márc. 17. 13:06
 22/79 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon gáz, sosem mosogattatnék vendéggel és amúgy is akkor csinálnám, amikor elmentek. Ha segítenek összeszedni az edényeket az kedves tőlük, de többet sosem várnék el.

Az ilyen a nőnek ezt meg azt kell csinálni beszólásokra pedig már többször visszaszóltam, hogy "általában felváltva csináljuk, én a barátnője/menyasszonya vagyok, nem a cselédje". Erre eddig nem tudtak mitmondani, felnőtt férfiak pirulnak be kegyetlenül, főleg ha mellettük ül (és általában igen jól szórakozik ezen), szerencsétlen feleségük, akit bejárónőnek néznek.

2016. márc. 17. 13:09
 23/79 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem helyesen reagaltal, hogy nem szoltal semmit.

A noi csaladtagokkal legyel joban, a ferfiak nem szamitanak! Legkozelebb, ha lesz kedved menni, beszeld meg a tobbi ott lako novel, h ez hogy szokas naluk, es ha ok azt mondjak, h nem kell, h segits, mert vendeg vagy, akkor nem kell strapalni magad.

Jobb, hogy nem szoltal vissza semmit ennek a ferfinak, mert egy zsarnok tipus lehet, aki megalazoan beszel a felesegevel, ha nincs kiszolgalva vagy valami nem tetszik neki, netan a mess is eljar, ki tudja... Ha visszaszoltal volna neki, felforrt volna meg jobban az agya, es a sajat parjan toltotte volna ki a merget, miutan ti tavoztok, vele kezdett volna el akadekoskodni, ot félemlitette volna meg még jobban, mint ahogy bizonyara szokta...

2016. márc. 17. 13:12
 24/79 anonim ***** válasza:
11%
Nálunk ez úgy van hogy a nők felállnwlak és elmosogatnak Közösen. De ez bárkinél vagyunk is. Nem olyan nagy dolog közösen elbeszélgetve , csajosan elnevetgélve. nagyon hamar megvan.
2016. márc. 17. 13:12
 25/79 anonim ***** válasza:
89%

Ha alapvetően ilyenek veled, akkor ezek után csak még inkább kívánom, hogy a föld alá kerüljön az ilyen. Pontozzatok le nyugodtan.

A párodnak meg megmondanám a helyedben, hogy nem vagyok kíváncsi a bunkó rokonaira és egy másodpercre nem leszek hajlandó egy légtérben lenni velük.

2016. márc. 17. 13:13
 26/79 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk meg mosogatógép van, és a férfiak sem halnak bele a mosogatásba, de alapvetően a vendég az vendég, és nem mosogat, a gépbe is én pakolok be.
2016. márc. 17. 13:24
 27/79 anonim ***** válasza:
93%
No, en ilyen tarsosagba ekkor mentem volna utoljara. Mondjuk nem irigyelnem a csavot, amit kapott volna a baratnomtol egy ilyen szovegert. De ha en ott lettem volna, valoszinu egyesevel tortem volna el az osszes koszos tanyert a fejen :)
2016. márc. 17. 13:29
 28/79 anonim ***** válasza:
88%
Probald meg elerni, hogy ne legyenek ott az eskuvon, ott is csak kapnad a beszolasokat.
2016. márc. 17. 13:32
 29/79 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk pl. elve a férjem mosogat. Szóval ez mekkora hülyeség, hogy a NŐK menjenek mosogatni. Mert miért pont azok?

Amúgy nálunk ez úgy működik, hogy csak azok csinálnak ilyesmit vendégségben, akik amúgy is kb. otthon érzik magukat, mert pl. 20 éve a sógornőm vagy ha nem olyan "régi" akkor meg olyan gyakran jön, hogy kb. ugyanaz. Aki Ilyen egy-egy vasárnap, vagy ünnepnapon jön az nálunk még akkor se csinál semmit, ha ajánlgatja.

2016. márc. 17. 13:35
 30/79 anonim ***** válasza:
93%

"Nálunk ez úgy van hogy a nők felállnwlak és elmosogatnak Közösen"

A férfiaknak talán elolvad a kezük a mosogató vízben?

Vendég nem mosogat. És főleg nem szólítják fel rá bunkó módon.

Én sem mennék többé oda.

2016. márc. 17. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!