Nincs igazam? Nem akarok pofátlan lenni, csak logikus.
Az iskola miatt hétköznap a barátoméknál leszek. Természetesen nem akarok "ingyenélő" lenni náluk ezért minden hónapban beszállok anyagilag.
Minden jó lenne, csak egy kis gond van.
3 szobás a lakásuk és 3man laknak (barátom, anyukája, húga). A húga van a legnagyobb (erkélyes)szobába, ahol franciaágy van és egyedül neki túl nagy szerintem. A barátomnak pedig jóval kisebb a szobája. Csak egy személyes ágya van, nagyobb nem is férne el.
Ezért megkértem, hogy beszéljen a tesójával, hogy cseréljenek szobát.
Erre az anyja azt mondta, hogy mekkora pofátlanság, hogy még ott sem vagyok, de már rendeszkedek.
Most komolyan nincs igazam? A barátom dolgozik, én pedig egésznap keményen fogok tanulni +diákmunka. Hulla fáradtan mi nyomorogjunk abba a kisszobába?
Neki meg bőven elég lenne.
Szerintem, ha már beszállok anyagilag akkor ennyit igazán kérhetek.
20/L
Szerintem igaza van a kérdezőnek. Elég szomorú, hogy a húg/anyós nem magától ajánlotta fel a szobacserét, legalább a bátyjára/fiára való tekintettel.
Viszont a barátod is nagyon jófej: szólsz neki a szobacsere miatt, és ahelyett, hogy a húgának elmondaná, mint saját ötlet, ő inkább az anyjának szól, és elmondja, hogy a te ötleted volt.
Hát még szép, hogy így mindenki pipa rád. Hülye egy família.
Tudtam, hogy a "rendeSZkedek" szó után már baj lesz, és igazam volt:)))
Természetesen örülhetnél,ha befogadnának (én senkivel sem tenném), az nem lényeg, hogy adsz a rezsibe, szinte elhanyagolható az az összeg.
Nagyon gáz, hogy egyáltalán ilyen dolog megfordult a fejedben, de a húga biztos jókat rötyög azóta is rajtad a kis osztálytársaival:)) Szóval ezért már megérte:))
Nem tudom 22es te mit szólnál hozzá, ha megjelenne nálatok egy idegen és követelné a szobádat...
Meg nem elég hogy követelőzik szerinted még hazudni is kellett volna?
Gratulálok a csodás életfelfogásodhoz...
Túl reagáljátok.
Nem követeltem, hogy költözzön ki, csak szerintem így lenne fair.
Végülis én mondtam el az anyjának, hogy szerintem ez lenne a legjobb megoldás, mert a barátomat hiába kértem.
Amúgy se értettem miért a legkisebb van a legnagyobb szobába?
Normális helyeken az a szülő/szülők szobája, de most ez nem lényeges...
Szerintem igen is igazam van, mert mi ketten leszünk a legkisebb szobába, Ő meg egyedül a legnagyobba.
És ugye pont Ő az, akinek 0 a keresete
Kedves #25, #22 vagyok.
Nálunk ugyanez volt a helyzet. És én úgy éreztem, hogy szeretem annyira a bátyámat, hogy felajánljam neki a szobámat, hogy kényelmesebben éljen a szerelmével (aki innentől kezdve nem vadidegen).
Rosszul éreztem volna magam, ha a nagyszobában tespedek, míg ők ketten egy kisebb szobában szoroskodnak.
Köszönöm a gratulációt, büszke is vagyok az életfelfogásomra! :)
szintén #22 vagyok
A kommentemre adott 0% is büszkeséggel tölt el, hogy a sok megkeseredett, pesszimista, irigy magyar ennyire nem érti meg azt, aki jószívű és megértő!
Már nem tudnék magyarok közt élni!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!