Mit tehetnénk? Nem akarok önzőnek tűnni, de lassan már
nem bírjuk pénzzel.
Figyelt kérdés
A férjem anyja egyedül él, falun, egy nagy házban. Nyugdíjt kap, de hát az nem sok pénz, így a minden télen adunk neki 300-400 ezer forintot fára, fűteni. De most már lassan elérjük a limitet, a gyerekek mennek iskolába és nagyon sok a kiadásunk, nem tudunk ennyi pénzt zsebből odanyújtani. Beszélgettünk erről a férjemmel, hogy mit lehetne tenni, nekem az jutott eszembe, hogy anyósomat egy kisebb házba vagy egy kis lakásba kéne költöztetni. De anyósom nem költözik, mert azt a házat már nem is tudom milyen rokon építette, és ő nem fog vad idegeneket beköltöztetni oda, meg ő már falun fogja leélni az életet, nem megy ő városba... Szerintetek mit tehetnénk?
Nem muszáj városba költöznie. Főleg hogy nem is biztos, hogy jól járna vele, sokszor falun egy nagy családi ház nem ér annyit, mint egy kisebb, városi lakás.
De vannak falun is kisebb házak, eladhatná a nagyot, kereshetne egy jó állapotú kisebbet. Fűtés szempontjából is sokat jelentene.
2014. febr. 17. 18:58
2/15 anonim válasza:
1. Kevesebből is meg lehetne oldani a fűtést
2. A nagy házban is meg lehet oldani, hogy csak bizonyos szobák legyenek fűtve
2014. febr. 17. 19:02
3/15 anonim válasza:
en nem ertem az ilyen embereket...az en anyosom ugyan ez.ö neki mar elege van mindenböl,mar nem gyözi penzzel azt a nagy hazat,meg minden baja van.de ö nem megy el onnan,mert azt ök a sajat kezükkel epitettek.de mi olyan nagy dolog abban,nem mindegy,hogy ki epitette.en azt mondtam neki,hogy akkor haljon ehen ott,engem nem erdekel,amugy is egy hülye hisztis p.csa.
2014. febr. 17. 19:03
4/15 anonim válasza:
Utolsó válaszoló, jó neked, hogy te nem kötődsz semmihez, lehet emberekhez sem, de azzal nincs baj szerintem ha valaki ragaszkodik a házához, főleg ha azt a felmenői/családtagjai épitették vagy saját maga. Szerintem is az a megoldás, hogy csak azt a helyiséget fűtse ahol alszik és napközben tartózkodik, már ezzel is lehet spórolni.
2014. febr. 17. 19:07
5/15 anonim válasza:
Én is tapasztalom, hogy sokan, akik saját maguk építették a házat, akkor is ragaszkodnak hozzá, ha ésszerűbb lenne egy kisebbre cserélni. De nemcsak az önző, másokon élősködő emberek, hanem olyanok is, akik még ha nehezen is élnek, inkább az utolsó fillérjüket is odaadnák a gyerekeiknek, nem hogy kérnek.
Gondolom, érzelmileg nehéz megválni attól a háztól, amiben annyi munkájuk van. Persze, ha nem tudják fenntartani, rákényszerülnek, sajnos.
2014. febr. 17. 19:07
6/15 anonim válasza:
A hármasnak igaza van, mi amikor nem volt pénz sok fára, máshogy rendeztük be a házat, és az első szobákat nem fűtöttük, csak a konyhát és a kisszobát, negyed annyiból kijöttünk.
2014. febr. 17. 19:08
7/15 anonim válasza:
Azért azt is figyelembe kellene venni, hogy vidéken - föként kis faluban - nem igazán lehet házat eladni.
2014. febr. 17. 19:08
8/15 anonim válasza:
8-as, igen, ez is igaz.
Tényleg sokan úgy oldják meg egyébként, hogy csak egy szobát fűtenek. Általában mi is a kisszobát fűtjük és a fürdőszobát valamennyire. A konyhát csak akkor, ha éppen főzök, de azt meg bemelegíti a gáztűzhely.
2014. febr. 17. 19:12
9/15 anonim válasza:
ok,ragaszkodjon hozza,de amikor mar falni nem tud mit,mert minden penze elmegy a bazi nagy hazra,amiben magaban lakik,azert mar elgondolkodhatna a hülye fejevel.amugy,meg ha elzarod a radiatorokat,telen elfagynak,minden helyiseget muszaj füteni,legalabb is az en kedves anyosomnal.
2014. febr. 17. 19:13
10/15 anonim válasza:
Nektek csak gratulálni tudok, hogy segititek a férjed mamáját és nem is akármennyivel.
Valóban az lenne a megoldás, hogy elcserélni egy kisebb lakásra, vagy pedig albérletbe kiadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!