Nincs igazam? Nem akarok pofátlan lenni, csak logikus.
Az iskola miatt hétköznap a barátoméknál leszek. Természetesen nem akarok "ingyenélő" lenni náluk ezért minden hónapban beszállok anyagilag.
Minden jó lenne, csak egy kis gond van.
3 szobás a lakásuk és 3man laknak (barátom, anyukája, húga). A húga van a legnagyobb (erkélyes)szobába, ahol franciaágy van és egyedül neki túl nagy szerintem. A barátomnak pedig jóval kisebb a szobája. Csak egy személyes ágya van, nagyobb nem is férne el.
Ezért megkértem, hogy beszéljen a tesójával, hogy cseréljenek szobát.
Erre az anyja azt mondta, hogy mekkora pofátlanság, hogy még ott sem vagyok, de már rendeszkedek.
Most komolyan nincs igazam? A barátom dolgozik, én pedig egésznap keményen fogok tanulni +diákmunka. Hulla fáradtan mi nyomorogjunk abba a kisszobába?
Neki meg bőven elég lenne.
Szerintem, ha már beszállok anyagilag akkor ennyit igazán kérhetek.
20/L
Függetlenül attól, hogy beszállsz az anyagiakba, szerintem már azért hálásnak kéne lenned, hogy megengedték, hogy kvázi ott lakj. Valószínűleg azért engedték meg, mert szeretik a fiúkat, nem hiszem, hogy nekik annyira kényelmes lesz egy nem túl nagy lakásban kerülgetni egy 'idegent'.
Szerintem ritka nagy pofátlanság volt, amit csináltál, főleg, ha az indoklásod olyan volt, mint itt. "én pedig egésznapnap keményen fogok" -> "Hulla fáradtan mi nyomorogjunk" -> "Neki meg bőven elég lenne" - Érzed? Lenéző. Magadat magasztalod, minden(ki) mást lenézel.
"Szerintem, ha már beszállok anyagilag akkor ennyit igazán kérhetek."
Szerintük nem. Szerintem sem. Ha veszel egy lakást a saját pénzedből, őket beköltözteted oda, akkor igen, te választhatnál szobát.
Ha más lakásába költözöl be, ahol már van egy alapfelállás, akkor nem, nem kérhetsz ennyit.
A kis szoba gondra pedig:
Az egyszemélyes ágyat lecserélhetnétek egy kihúzható kanapéra. Ha újra nem telik, vegyetek használtat, a Used stuff for sale in Budapest Facebook csoportban szoktak felrakni.
#13!
Köszönöm az ötletet (képeket).
Az a gond, hogy beépített szekrény sor és még a radiátor is rengeteg helyett elvesz, így egy ágyon,tvén kívül más nem fér el.
Nem nézem le a húgát!
Ne haragudj, de ez szerintem is pofátlanság. Eszembe nem jutna ilyet kérni...
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!